Obavijesti

Sport

Komentari 51

Livaković: Lauritsen nam je baš veliko pojačanje, a preuzimam krivicu za gol protiv Portugala

Livaković: Lauritsen nam je baš veliko pojačanje, a preuzimam krivicu za gol protiv Portugala
3

Osijek će nam ove godine biti veliki konkurent u borbi za naslov, ali mi gledamo samo sebe. I moramo pobjeđivati, nema nam druge. A Kastrati je valjda najbrži igrač Europske lige, kaže Dominik Livaković

VIDEO

Zadovoljan sam, imamo osam bodova, još nismo primili gol u Europskoj ligi niti izgubili. Da, pred nama su još dvije teške utakmice, znamo protiv kakvih momčadi igramo i neće bam biti lako, kaže Dominik Livaković (25), golman Dinama.

Pokretanje videa...

00:28

Dinamo ove sezone dominantno plovi Europom, dva kola prije kraja "modri" su vodeća momčad skupine K. No, ništa još nije gotovo, ne uhvati li hrvatski prvak barem jedan bod u posljednja dva kola (Feyenoord vani, CSKA Moskva doma) bit će panike.

- Naša obrana? Da, dobro to izgleda, ali ne treba to ni previše spominjati da ne bi bilo... Ipak, to je nevjerojatna činjenica da još nismo primili niti jedan gol, vratio nam se uloženi trud. Lauritsen je baš veliko pojačanje, Theophile uvijek dobar, diže se Gvardiol, a tu su i Stojanović, Moharrami, Leovac..., ma za obranu nema brige - kaže Dominik Livaković, pa nastavlja:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Stvarno, Rasmus Lauritsen je veliko pojačanje. Već se dobro razumijemo, trudi se, pravi je profesionalac, ma vidi se odakle je došao. Mi u svlačionici uopće ne pričamo o tome kako nismo primili gol u Europskoj ligi, samo želimo biti koncentrirani na naše zadatke, pa će na valjda i nagraditi malo.

Zagreb: Dinamo i Feyenoord Rotterdam susreli se u 1. kolu Europske lige

Komforniju situaciju imate u Europi nego u HNL-u gdje opasno prijeti Osijek...

- Da, izgubili smo u Osijeku, dogode se i takve stvari. Iskreno, meni nijednu utakmicu nije lako izgubiti, bio je to težak poraz, ali smo se brzo vratili na pobjedničke staze. Osijek je dobar, sigurno će nam biti pravi konkurent, ali mi gledamo samo sebe i trebamo pobjeđivati, nema nam druge.

Mediji su vas dosta kritizirali poslije nekih pogrešaka (treći gol protiv Portugala, drugi u Osijeku).

- Ma ne čitam vam ja takve stvari, vjerujte. Portugal? Uhvatio sam loptu, pa pao na Lovrena koji tu nije mogao ništa napraviti. I ja sam to možda trebao boksati, dići ruke gore... Događa se, ako treba priznat krivicu, priznat ću, nemam problema s prihvaćanjem odgovornosti. Takve me stvari mogu samo ojačati, treba dići glavu i nastaviti gurati prema naprijed.

Slijedi gostovanje kod Feyenoorda...

- Bit će to drugačija utakmica nego u Zagrebu, neće biti lako, vidio sam da im je Jorgensen dobio crveni karton. Trebamo tamo dohvatiti barem bod, to je potpuno jasno. Oni su bili dobri u Zagrebu, prvo poluvrijeme nam je bilo teško, no onda smo poslije njihovog isključenja imati svojih prilika. Ipak, puno je lakše protiv nekoga igrati drugu utakmicu u skupini, već znate kakvi su, što očekivati od njih.

Dinamu pašu napadački orijentirane momčadi poput Feyenoorda, tu se onda otvaraju brojne prilike za kontranapade...

- I u Austriji smo zabijali iz kontranapada, jaki smo u toj fazi igre. Imamo brze igrače, pa Kastrati je valjda najbrži u Europskoj ligi, a Petković uvijek zna dobro podvaliti loptu, moglo bi to biti dobro.

Vi ste još jednom prema Uefi bili u najboljoj momčadi Europske lige...

- Ma dobro, lijepo je vidjeti takve stvari, negdje će se to pisati do kraja života, pa ću moći to pogledati i kad budem stariji. Ali, to je zasluga cijele momčadi, tako gledam nas sve. Najvažnije je da sam dio dobrog kolektiva i da nižemo dobre rezultate - završio je Livaković.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...