Obavijesti

Sport

Komentari 62

Goluža: U pobjedu i nas nisam sumnjao pa ni kad smo gubili

Goluža: U pobjedu i nas nisam sumnjao pa ni kad smo gubili
16

Hrvatska je pobijedila Rumunjsku 27-21 iako su odigrali vrlo loše prvo poluvrijeme nakon kojeg su gubili 13-11. Upisani su prvi bodovi, a u nedjelju ih čeka Alžir

VIDEO

Hrvatska je puno teže od očekivanog svladala Rumunjsku u 1. kolu Svjetskog prvenstva iako konačnih 27-21 i ne otkriva koliko je teško bilo. No bitna je pobjeda i prvi bodovi. 'Kauboji' ionako uvijek loše otvaraju velika natjecanja...

Na prvi naš gol čekalo se čak devet minuta, a Hrvatska je gubila 5-1! Balić i ekipa igrali su u velikom grču, a rumunjski golman Popescu je na golu radio 'čuda'. U nekoliko navrata približili smo se na minus jedan, ali nismo uspjeli izjednačiti pa se na odmor ipak otišlo sa zaostatkom. Rumunjska je vodila 13-11, a izbornik Slavko Goluža imao je što reći dečkima u svlačionici. 

Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u nas pa ni kad smo gubili

U nastavku potpuno druga slika. Samo četiri minute trebalo je da izjednačimo, a prvo vodstvo imali smo nakon 35 minuta igre! Što je vrijeme odmicalo, to je naša prednost rasla na konačnih šest golova viška. 

- Ni u jednom trenutku nisam sumnjao u nas pa ni kad smo gubili. U prvom poluvremenu nismo dobro igrali, ni u obrani niti u napadu. No u drugom poluvremenu obrana je počela funkcionirati, zabijali smo iz polukontre i sve se posložilo. Moram pohvaliti i malog Musu koji je unio dosta živosti u igru zamijenivši Vorija. Sve u svemu, igrači su bili u velikom grču. Prošli su dosta toga, ali ovo je novo natjecanje. Bitno da su pobijedili. Falili su nam Kopljar i Duvnjak, no njihovo je stanje dobro, popravlja se. Imamo mi igrače i možemo pobjeđivati bez njih. Oni će biti s nama već iduću utakmicu - rekao je Goluža.

Prvi sat od organizatora dobio je Ivano Balić. Igrač utakmice i zvijezda nakon nje. Rumunjska novinarka gurnula mu je tri mikrofona, strpljivo je odgovarao.

- Nikad nisam govorio u tri mikrofona, žena je čudo - nasmijao se Ivano i nastavio u istom tonu:

- Što nam je bilo na početku? Nismo mogli zabiti gol, eto to... I nisu nas iznenadili, iznenadio nas je samo njihov golman, kojeg smo uporno gađali u prsa. Nisam znao da ima tolika prsa - bio je dobro raspoložen.

- Obrana je bila dobra i u 1. poluvremenu no u drugom je bila bolja. Imali smo problema s realizacijom pa smo malo žurili i sreća je da smo držali priključak, da smo na poluvrijeme otišli samo sa minus dva - rekao je Balić.

Zabio je četiri gola koliko i Vedran Zrnić, a najefikasniji je bio fenomenalni Manuel Štrlek koji je pogodio osam puta iz isto toliko pokušaja! 

- Već je uobičajeno da prvu utakmicu odigramo malo lošije. Nama je uvijek teško otvoriti prvenstvo. To je tako. Vrijeme je prolazilo, a mi smo igrali sve bolje - izjavio je Štrlek. 

- Probili smo led i sad će valjda sve ići lakše, ali ne smijemo si dozvoljavati onakve rupe. Prodavali su nam fore za malu djecu, to se ne smije ponavljati. Doći će i teži protivnici, a protiv njih se nećemo moći vratiti - upozorio je Igor Vori.

Bila je to jubilarna 50. pobjeda Hrvatske na Svjetskim prvenstvima. Ukupno smo ih odigrali 67. U nedjelju slijedi utakmica protiv Alžira.

LIVE

Gotova je utakmica i upisani su prvi bodovi! Hrvatska je pobijedila Rumunjsku 27-21!

S tribina se skandira Aliloviću koji je zaustavio nekoliko napada. Minuta je do kraja.

'Cepelin' su pokušali Rumunji, ali bezuspješno. Prliku su dobili Musa, Matulić i Ninčević

Dva gola u nizu, Vuković i Balić za plus šest, najveću našu prednost u 55. minuti! I Lacković je pogodio za Rumunje koji sad jedva čekaju kraj 

Štrlek nastavlja svoj niz, sedam od sedam za 21-18. Lac je asistirao kroz noge, a Štrlek iz iznimno teškog kuta opet pogađa. Stamate je opet bacio 'projektil', sedmi njegov gol

Nakon dugo vremena zabila je Rumunjska. 'Top' sa devet metara. Zrnić iz teške situacije zabija svoj četvrti gol, a onda i Štrleka, njegov šesti iz isto toliko pokušaja. Stamate drži protivnika u igri, dva gola u nizu

I prvo vodstvo! Vuković je pogodio za 15-14, stvari polako dolaze na svoje mjesto! 

Zabili su Štrlek iz sedmerca pa i Valčić uz isključenje, Hrvatska ima 17-15! Novi gol, Balić za tri razlike!

Konačno, 34 minute trebale su Hrvatskoj za izjednačenje! Valčić za 14-14! Odmah je dobio i isključenje, ali je Ghionea promašio s krila.

Prvi napad imaju Rumunji, zabili su se 10 metara! Na dva razlike vratio je Zrnić u idućem napadu. Kontra i gol Štrleka!

Groznih 30 minuta, očekujemo puno bolji nastavak i buđenje iz ružnog sna.

Zabio je Vori, a onda i Štrlek, opet smo na gol razlike. Zrnić je imao kontru, Popescu brani i onda smo primili gol! Štrlek iz sedmerca, prvi koji je zabio tri gola kod nas. Stamate je zabio za 13-11 i kraj poluvremena!

Nakon nekoliko promašenih obostranih napada, zabio je Vuković. Još jedan sedmerac i još jedno isključenje, ovaj put Valčiću. Florea za 10-8! Stativa Buntića, a onda smo opet dobili gol! Ako se ovako nastavi ne piše nam se dobro

Kontra Rumunja za 8-6, a prekršaj je napravio Balić i dobio dvije minute. S igračem manje Vori je pogodio! Novi sedmerac i gol za Rumunjsku. Lacković je pogodio prečku, nikako da izjednačimo

Popescu na golu čuda čini i ne uspijevamo izjednačiti. Njihov srednji vanjski prošao je do kraja i lako zabio kraj Alilovića. Zrnić je zabio svoj drugi gol za 7-6.

Primili smo gol, ali odmah u idućem napadu je na tri razlike vratio Lacković. U kontri je precizan bio i Zrnić, gubimo 6-4. Nova kontra i novi gol, Štrlek! Konačno smo malo proigrali pa je rumunjski izbornik morao zvati time-out

Balić je iznudio sedmerac i dvije minute isključenja. Zrniću je obranio Popescu! Buntić se dignuo i zabio u suprotni kut.

Novi gol Stamatea, 5-1 je! Katastrofalni ulazak u utakmicu! Slavko Goluža pozvao je time-out da se naši igrači saberu

Konačno gol! A tko drugi nego Balić i još je iznudio isključenje! S igračem manje smo primili gol, njihovo krilo 'izvozalo' je Zrnića! Popescu je obranio i Lackoviću, peta obrana već!

S crte je zabio rumunjski pivot, gubimo 3-0!

Novi sedmerac i isključenje Vorija. Rumunjska vodi 2-0. Nova obrana Popescua, ne izgleda dobro zasad. Alilović brani ulaz s krila. U napadu nikako ne ide, još jedna lopta bačena je u prazno

Četiri minute su prošle, još nismo zabili gol. Puno nervoze kod naših.

Stamate je zabio za 1-0 nakon dvije minute igre, ali je onda zbog oštrog ulaza u Balića dobio isključenje. Buntić je izgubio loptu. Sedmerac je bio za Rumunje, Ghionea je pogodio stativu. Popescu je obranio Zrniću zicer. 

Minuta je trebala Hratskoj da organizira prvi napad, a rumunjski golman je obranio Valčićev pokušaj

U Malmö je došlo nekoliko stotina hrvatskih navijača i bit će osmi igrač hrvatske reprezentacije. Sve je spremno za početak nakon što su svirale i himne.

Hrvatska: Alilović, Zrnić, Štrlek, Vori, Buntić, Balić, T. Valčić

Rumunjska: Popescu, Ghionea, Sabou, Novanc, Stamate, Fenici, Jurca

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...
A NAJSKUPLJI IKAD!?

Ovo je epski raspad svlačionice Hajduka! S nedisciplinom su probleme imali svi treneri...

Plus+ Krivac je predsjednik, koji postavlja pravila igre. I koji je amenovao puno veće probleme od toga je li Sahiti sprintao ili Diallo pružio ruku nakon utakmice... Sada većina igrača izgleda i igra kao da želi što prije otići