Obavijesti

Sport

Komentari 25

Rijeka izgubila od Domžala: 'Bolje sada nego u prvenstvu'

Rijeka izgubila od Domžala: 'Bolje sada nego u prvenstvu'

Rijeka je u prvoj zimskoj pripremnoj utakmici poražena 2-3 od slovenskih Domžala. Bušnja je promašio penal pet minuta prije kraja, a Čestić pokazao kako će biti pojačanje

VIDEO

Rijeka je na terenima Stella Maris u Umagu odigrala prvu utakmicu zimskih priprema. Protivnik Domžale, šesta momčad prve slovenske lige. Rezultat: 3-2 za Slovence koje je u smiraju susreta sjajnim intervencijama spašavao golman Klemen Mihelak.

POGLEDAJTE VIDEO: Riječko slavlje na Maksimiru

Pokretanje videa...

Riječko slavlje na Maksimiru VIDEO

Zbog ozljeda i viroza za 'bijele' nisu igrali Hrvoje Smolčić, Domagoj Pavičić, Adrian Liber, Ivan Tomečak, Matej Vuk, Darko Velkovski i Jorge Obregon.

Novi stoperi Sava Čestić i Ibrahim Djibrilla utakmicu su počeli na klupi kao i dvojica mladih dalmatinskih talenata pristiglih ove zime, Dujmović i Kukoč.

Drugo poluvrijeme trebalo se igrati 60 minuta, ali s obzirom na brojne izostanke i Goran Tomić i trener Domžala Dejan Djuranović odlučili kako će se ipak ići na klasičnih 2x45 minuta.

RIJEKA: Labrović - Braut, Galović, Krešić, Merkulov - Selahi, Čerin - Murić, Vučkić, Abass - Drmić (klupa: Prskalo, Ampem, Lepinjica, Vukčević, Kukoč, Bristrić, Čestić, Simčić, Dujmović, Bušnja, Djibrilla).

DOMŽALE: Mihelak - Dobrovoljc, Ja.Pišek, Jovičević, Hodžić - Šoštarič Karić, Perc, Jakupović, Alić - Jo.Pišek, S.Vuk (klupa: Štiftar, Jurilj, Dajčman, Elijah, Martinović Gorenc Stanković, Ficko, Strajnar, Žavbi, Ilenić, Zogović, Husmani).

Rijeka je povela u osmoj minuti lijepim slobodnjakom Roberta Murića s 20-ak metara. Preko živog zida u desni, bliži kut.

Domžale su poravnale pogotkom Arnela Jakupovića u 10. minuti, isti igrač je u 33. minuti pored statične riječke obrane Slovencima donio prednost da bi na 2-2 (s kojima se otišlo na odmor) poravnao Josip Drmić s bijele točke nakon igranja ruke stopera Domžala u svom šesnaestercu.

U nastavku je Rijeka zaigrala s tri nova stopera: Čestićem, Djibrillom i Dujmovićem te mlađahnim napadačkim tercetom Bušnja-Bristrić-Simčić.

Sava Čestić odmah je potvrdio kako će biti pojačanje za zadnji red riječke momčadi, ali Rijeka je pokazala jesenske 'bolesti' pa opet prelako dozvolila kapitulaciju u obrani. Pobjednički gol za Slovence zabio je Jovan Zogović (64') dobro odmjerenim udarcem s desne strane, s 10-ak metara u suprotni kut Prskalovog gola.

Rijeka spašava Dragovoljac, u Siget idu trener i petorica igrača
Rijeka spašava Dragovoljac, u Siget idu trener i petorica igrača

Pet minuta prije kraja Bušnja je imao šansu poravnati s bijele točke nakon prekršaja na Dominiku Simčiću no sjajni slovenski vratar Mihelak najprije je obranio Bušnjin penal, a onda i Simčićev pokušaj na odbijanac sa 5-6 metara.

- Klasična pripremna utakmica nakon prvih šest dana treninga i bez osmorice igrača. Bitno da se nitko nije ozlijedio i da su mnogi dobili priliku - pričao je šef Goran Tomić poslije utakmice.

- Utakmica je poslužila svrsi, nadajmo se da će se oni koji su izostali što prije oporaviti, a što se poraza tiče... Bolje sada nego u prvenstvu - rekao je Tomić.

Sljedeću pripremnu utakmicu Riječani igraju na istoj lokaciji (Stella Maris u Umagu), a protivnik je opet iz Slovenije: od 15 sati Drmić & co. igraju protiv ljubljanske momčadi Bravo, četvrtoplasirane momčadi slovenske Prve lige za koju nekadašnji napadač Istre, Orijenta i Lokomotive, Loren Maružin.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu