Obavijesti

Sport

Komentari 96

Liverpool zaustavio Leicester, Kramarić dobio zadnjih 10 min.

Liverpool zaustavio Leicester, Kramarić dobio zadnjih 10 min.
7

Liverpool je na svojem Anfieldu slavio protiv Leicestera 1-0 i nanio mu tek drugi poraz ove sezone. Kramarić je dobio deset minuta, a Lovren je bio najbolji na terenu

VIDEO

Nakon poraza Uniteda od Stokea 2-0, odigrano je još sedam utakmica 18. kola engleskog Premiershipa u popodnevnom terminu. Manchester City je dobio Sunderland 4-1, Tottenham je pobijedio Norwich 3-0, Chelsea je remizirao s Watfordom 2-2, a Liverpool je slavio protiv Leicestera 1-0 na Anfieldu.

Utakmicu je, za sve hrvatske ljubitelje nogometa, obilježio drugi nastup Andreja Kramarića u ligi ove sezone. Krama je dobio zadnjih deset minuta utakmice. Dejan Lovren je odigrao cijelu utakmicu i bio je odličan.

Susret je od početka bio visokog ritma, ali bez stopostotnih prilika u prvom poluvremenu. Origi je mogao donijeti prednost Liverpoolu, u 24. minuti na ubačaj Coutinha ili odmah iz sljedećeg napada kad je pucao s lijeve strane u bliži donji kut gola Kaspera Schmeichela, ali golman Leicestera je bio spreman.

Upravo je Belgijac Origi morao ranije u svlačionicu zbog ozljede, a Jürgen Klopp je u 38. minuti na teren poslao Christiana Bentekea. Na poluvrijeme se otišlo s 0-0.

Zamjena Benteke donio tri boda Liverpoolu

U nastavku se nastavila zanimljiva utakmica. Napadalo se i s jedne i s druge strane, ali bezuspješno. Golmani obje momčadi držale su neriješen rezultat. I onda je došao trenutak koji je odlučio utakmicu.

Roberto Firmino se sjajno probio s lijeve strane i nabacio loptu točno na Bentekea, koji je stajao na nekih sedam metara. Belgijac je pucao nogom i zabio u suprotni donji kut Schmeichelova gola.

Menadžer Leicestera Claudio Ranieri znao je da mora nešto mijenjati u sustavu igre, a u 69. minuti je napravio dvostruku zamjenu i izvadio napadače Vardyja i Okazakija.

Pet minuta poslije Leicesterov Fuchs se odlično snašao u šesnaestercu na ubačaj, ali je Liverpoolov golman Mignolet bio bolji i obranio mu udarac. 

Kramariću drugi nastup u PL-u ove sezone

A onda radostan trenutak za sve hrvatske obožavatelje nogometa. U 80. minuti utakmice igru je napustio Mahrez, a zamijenio ga je naš Andrej Kramarić. Krama je dobio zadnjih deset minuta (15 ako računamo pet minuta sučeve nadoknade), a ovo mu je bio tek drugi ligaški nastup ove sezone.

Bivši igrač Dinama i Rijeke igrao je 12 minuta u porazu protiv Arsenala 26. rujna, a ovo je druga, od dvije utakmice u kojima je igrao, u kojoj je njegova momčad izgubila.  Nažalost, hrvatski reprezentativac nije uspio zabiti gol.

Do kraja utakmice najbolje prilike je imao Liverpool. Coutinho je par minuta prije kraja odlično pucao iz velike udaljenosti, lopta se munjevito spuštala i prošla tik iznad prečke. Najizgledniju priliku drugog poluvremena imao je strijelac jedinog gola Christian Benteke.

Kasper Schmeichel došao je na skok u Liverpoolov kazneni prostor i ostavio gol prazan, Liverpool je izbacio loptu i krenuo u kontranapad. Benteke je imao prazan gol, ali je bio sebičan i nije htio dodati nego je pucao i pogodio igrača Leicestera.

Spomenimo da je Dejan Lovren bio fenomenalan danas, a ne bi pogriješili ni kad bi rekli da je odigrao najbolju utakmicu ove sezone. Lovren polako postaje nositelj obrane Liverpoola. Lovren je statistički najviše imao loptu na utakmici i najtočnije je dodavao. Punu statistiku Dejana Lovrena možete pogledati na portalu Goal. 

Ostale utakmice 18. kola PL-a

Guus Hiddink imao je službeni debi na klupi Chelseaja. Chelsea je poveo preko Diega Coste, ali je Watford preokrenuo rezultat na 1-2. Costa je ponovo zabio za izjednačenje, a tragičar utakmice bio je Oscar, koji je promašio penal za pobjedu u 80. minuti.

West Ham Slavena Bilića odigrao je mršavih 1-1 s posljednjom momčadi Premiershipa. Biliću je ovo peti remi u nizu i osma utakmica bez pobjede.

Tottenham je na svojem White Hart Laneu pobijedio Norwich 3-0, a Manchester City je slavio protiv Sunderlanda s uvjerljivih 4-1. Igrač utakmice je bio Kevin de Bruyne s golom i dvije asistencije.  De Bruyne je drugi asistent lige iza Mesuta Özila s osam asistencija. Özil ima 15. Spomenimo i da je pobjedu zasjenila nova ozljeda kapetana Cityja Vincenta Kompanyja.

Manchester City predstavio novi klupski logo

Manchester City promijenio je logo prvi put nakon 1997. godine. Sedmi je ovo logo u zadnjih sto godina  'građana' (klub postoji od 1894. godine), a službeno je predstavljen u pobjedi protiv Sunderlanda.

- Radujem se što ću ga nositi. To je nešto novo. Zbog ovakvih stvari volim ovaj klub. Otkad sam ovdje, uvijek se događa nešto novo i uzbudljivo, a sve od toga je bilo samo pozitivno. Isto vrijedi i za logo. Mislim da je odličan - rekao je golman Manchester Cityja Joe Hart.

REUTERS/PIXSELL

Rezultati 18. kola engleskog Premiershipa, Boxing Day:

  • Stoke City - Manchester United 2-0
  • Aston Villa - West Ham 1-1
  • Bournemouth - Crystal Palace 0-0
  • Chelsea - Watford 2-2
  • Liverpool - Leicester 1-0
  • Manchester City - Sunderland 4-1
  • Swansea - WBA 1-0
  • Tottenham - Norwich City 3-0
  • Newcastle - Everton 18.30 sati
  • Southampton - Arsenal 20.45 sati
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao