Sport

Komentari 28

Ljajić: Mamu nisam spominjao, rekao sam mu 'Bravo maestro'

Ljajić: Mamu nisam spominjao, rekao sam mu 'Bravo maestro'

Srpski vezni nogometaš Fiorentine Adem Ljajić opovrgnuo je verbalno vrijeđanje majke Delija Rossija tijekom utakmice Serie A protiv Novare prošle srijede

- Kako je prolazio kraj mene i spuštao se na klupu, opsovao me je na srpskom jeziku - rekao je za La Republiccu iskusni 51-godišnji trener dodavši:

- Trenirao sam tijekom karijere mnogo srbijanskih igrača tako da sam jako dobro razumio što mi je rekao, a rekao je: "J... si mater!"

Ljajić je za Gazzettu dello Sport negirao takve optužbe:

- Želim demantirati na svaki mogući način priču da sam uvrijedio Rossijevu majku na mom jeziku. Uostalom, uvreda koju on spominje nije niti uobičajena fraza za mene na srpskom jeziku. U ovom trenutku ne bih imao problema priznati da sam rekao takvo nešto. Ponavljam, pogriješio sam, no moja je provokacija bila ograničena na pljesak i frazu "bravo maestro, zaista si bio sjajan".

- Pogriješio sam i bio sam ljut, ali sam usprkos ljutnji zadržao dovoljno bistru glavu i izbjegao uvrede. Nisam rekao tako nešto i ne razumijem zašto mora sada iznositi takve neistine. Istina je da se nisam ispričao treneru i to je bila pogreška, ali njegova reakcija bila je ipak prežestoka.

Podsjećamo, Ljajić, koji je u Fiorentinu stigao iz Partizana u siječnju 2010. godine uz odštetu od 8 milijuna eura, zamijenjen je u 32. minuti spomenutog susreta protiv Novare. Na ranu zamjenu je Ljajić sarkastično zapljeskao treneru, navodno ga i verbalno uvrijedio, na što ga je Rossi fiziči žestoko napao.

Rossi je zbog takve reakcije dobio trenutačni otkaz, a zamijenio ga je Vincenzo Guerini.

Najčitaniji članci