Obavijesti

Sport

Komentari 11

Ljupko Petrović hvali Osijek: Jači je od Hajduka i Rijeke...

Ljupko Petrović hvali Osijek: Jači je od Hajduka i Rijeke...
1

- Mislim da Osijek ide pravim putem, tamo forsiraju svoje mlade igrače, imaju prave škole. Osječka škola nogometa u jednom trenutku bila je najbolja u Jugoslaviji - pohvalno je o Osječanima govorio Ljupko Petrović

VIDEO

Za Osijek ovosezonska europska avantura kreće u četvrtak u 19.30. Startna će točka biti Sofija koju bi trebalo pohoditi i 150 pristalica osječkog kluba na stadionu koju prima 23 tisuće navijača, a prodano je dan prije utakmice tek 4500 ulaznica.

CSKA je aktualni bugarski viceprvak, ali u novu je sezonu krenul s porazom i remijem. Sve to neće zavarati glavnog stratega 'bijelo-plavih' Dinu Skendera.

- Znam dosta o sofijskom CSKA-u. To je vrlo kvalitetna momčad koja igra dobro i odgovorno u oba smjera. Napadački dio mi se čini jačim iako to ne znači da su ostale linije slabije. To što CSKA nije dobro krenuo u Prvenstvo, jednostavno se događa i ne treba ništa značiti.

Ljupka umjesto Ljuboslava

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prije svega nekoliko dana Bugari su doveli novog trenera umjesto Ljuboslava Peneva, radi se o Ljupku Petroviću koji je svojedobno i vodio Osijek, bilo je to prije 35 godina.

Nekada vodio Osijek: Petrović je novi trener CSKA iz Sofije
Nekada vodio Osijek: Petrović je novi trener CSKA iz Sofije

- O Ljupku sve znam i kao o igraču i kao o treneru, on je legenda našeg kluba. Ali neće igrati Dino i Ljupko, nego igrači njihovog kluba. U ovom poslu godine nisu važne i svi se imaju pravo nadati pa se tako i ja nadam da ćemo biti bolji. Bit će mi čast nadmetati se s njim."

Skendera muči najviše problem s Bočkajem za kojeg se ne zna hoće li biti spreman, kao i Žaper, a Ljupka, pak, muči problem s bugarskim medijima.

- Trebalo bi znati kako izaći iz krize, što se treba napraviti i da se ne radi bezvezna hajka koju rade bugarski mediji i okrivljuju jednog igrača za poraz. Za poraz je kriva momčad, a ne jedan igrač.

Bolje Hajduk nego Osijek

Srpski trener koji je s Crvenom zvezdom osvojio europski naslov 1991. godine za Osijek ima lijepe riječi.

- Mislim da Osijek ide pravim putem, tamo forsiraju svoje mlade igrače, imaju prave škole. Osječka škola nogometa u jednom trenutku bila je najbolja u Jugoslaviji. Treba raditi s mlađim kategorijama, osobno mislim da je lakši put kada se tako postupa. Osijek ima sjajne centarfore, tu je Mance koji je doveden iz Francuske, Marić je jak, snažan, mlad... Opasan je i lijevi bočni koji ih hrani loptama (Bočkaj), uglavnom idu prema gore.

Za kraj je imao još nešto dodati...

- Jači su od Hajduka, više bih volio da sam izvukao Hajduk nego Osijek, pa čak bi nam bilo lakše da smo izvukli i Rijeku. No nisam pesimist.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!
VIDEO: BRAVO, MAJSTORE!

Pogledajte niželigašku golčinu iz Sl. Broda: Nekadašnja reality zvijezda zabila je s 40 metara!

SIBINJ - Lukas Kovačević (23), nogometaš Vinogorca iz Sl. Broda, zabio je gotovo s centra niželigaški gol tjedna u izboru Sofascorea. Bilo je to u pobjedi 5-1 kod Mladosti u Međužupanijskoj ligi, petom rangu hrvatskog nogometa. Prije dvije godine bio je u finalu reality šoua "Utakmica života" i borio se za profesionalni ugovor s Istrom. "Odmah sam znao da ulazi u mrežu, baš je sjela", rekao je.