Obavijesti

Sport

Komentari 2

Ljutići sanjaju da bi mogli biti Kostelići: Zrinka ide ludo brzo

Ljutići sanjaju da bi mogli biti Kostelići: Zrinka ide ludo brzo
1

MALA S JARUNA Za 11-godišnju Zrinku Ljutić hrvatski skijaški treneri tvrde da je najveći talent koji se pojavio nakon Janice. Zrinka kaže da joj je Janica veliki uzor

VIDEO

Dok se elitne skijaške divizije Švicarske, Italije, Austrije ili Francuske polako sele na američki snijeg, jedna skromna obitelj odrađuje runde po europskim ledenjacima. I sanjari kako će za koju godinu i ona put Amerike, u društvu najboljih.

Priče o novim Janicama i Ivicama već su punile medijski prostor, naravno da su sve one bile baloni od sapunice. Ali “slučaj obitelji Ljutić” bitno je drugačiji.

Tvrtku je 13 godina i u svojem je godištu višestruki pobjednik skijaških natjecanja na državnoj razini. Naravno, u samom je vrhu i na međunarodnim utrkama, uvijek među pet ili deset najbržih. I to je tako od samih početaka, od prvog spusta niz padinu jarunskog atomskog skloništa. Imao je tad 2,5 godine.

Ono što ga čini drugačijim od vršnjaka jesu sjajni uspjesi i u windsurfingu. Tvrtko, naime, jedan od najboljih mladih daskaša Europe! Samo da je vode, nebitno u kojem agregatnom stanju.Već je i dobitnik nagrade Zagrebačkog športskog saveza za najperspektivnijeg sportaša. 

Dvije godine mlađa sestra Zrinka apsolutno je skijaško čudo. Autor ovoga tekst utvara si da je, prateći Janicu Kostelić od njezine desete godine, ponešto i naučio, pa odgovorno tvrdi: zavoji koje izvodi Zrinka Ljutić nikada nisu viđeni u Hrvatskoj! Ne, čak niti Janica s 11 godina nije ovako skijala.

- Janica mi je uzor, a Ivica moj najveći fan! Ha-ha - smije se mala Zrinka, lica opaljenog od alpskog sunca.

Slaviša Weiner, trener golemog skijaškog znanja i iskustva, za Ljutiće kaže da su prava sportska obitelj, što je sjajan preduvjet za visoke dometa. A za Zrinku tvrdi da bi mogla u sami svjetski vrh.

- Nevjerojatno je kako ona zrelo i agresivno skija za 11-godišnjakinju!

Sve to jako dobro zna otac Amir, koji se nada da će od njegovog kvarteta djece netko uspjeti u skijanju, domoći se svjetskog vrha: Tvrtko (rođen 2002.), Zrinka (2004.), Dora (2005), kojoj je zasad glavni cilj barem jednom u veleslalomu pobijediti godinu dana stariju seku ili najmlađi, 8-godišnji Hrvoje, to je zasad teško predvidjeti. 

Svi su od 150 do 250 dana godišnje na snijegu, svi najbolji ili ponajbolji u svojim dobnim kategorijama. Samo da izdrži, jer, kaže Amir, novca jedva da ima za skijaške karte i ono najosnovnije. Odmah se sjetimo Ante Kostelića početkom 90-ih godina prošlog stoljeća, slične muke, besparica, labirinti... 

Znamo kako se priča rasplela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba