Obavijesti

Sport

Komentari 232

Lokomotivi tri boda u Sigetu, 'petarda' Hajduka Zadranima

Lokomotivi tri boda u Sigetu, 'petarda' Hajduka Zadranima
8

Hrvatski doprvak Lokomotiva pobjedom je krenula u novu sezonu Prve HNL. U prvom kolu pobijedili su Hrvatski dragovoljac s 2-0 golovima Šituma i Bručića

VIDEO

Nogometaši Hajduka na najbolji mogući način krenuli su u prvenstvo. U prvom kolu uz vrlo dobru igru pobijedili su na Stanovima Zadar 5-1.

Hajduk je do vodstva došao u 26. minuti. Nakon što je udarac Mujana završio na prečki, lopta se odbila pred Tomislava Kiša, kojem nije bilo teško pospremiti loptu u praznu mrežu. Samo sedam minuta kasnije Kiš je ponovno imao lagani zadatak ubacivanja lopte u praznu mrežu, ovaj puta nakon udarca Kouassija.

Nadu Zadranima u posljednjim trenucima prvog poluvremena vratio je Terkeš.

Ipak, u nastavku je Hajduk zabio još tri gola i došao do uvjerljive pobjede. Treći gol zabili su u 57. minuti, a strijelac je bio Kouassi. Samo dvije minute kasnije Zadar je ostao s igračem manje i bilo je jasno da više nema nade u povratak.

U 75. minuti Kouassi je još jednom udarcem upisao asistenciju. Loše je pucao napadač Hajduka, ali lopta se odbila pred Pašalića, koji je zabio za 4-1.

Konačnih 5-1 u 84. minuti vrlo lijepim golom postavio je Marko Bencun.

Hajduk je u Zadar stigao bez dosta prvotimaca, no Tudor je pokazao da će i s ovako mladom momčadi ove sezone biti prijetnja svakome.

- Drago mi je zbog mojih mladih igrača, pogotovo Mujana i Pašalića, koji su pokazali svoju kvalitetu - kazao je Igor Tudor, koji je imao problema sa sucem Strahonjom. Prvo ga je natjerao da skine bijelu košulju kako ne bi ometao pomoćnog suca, a kasnije ga isključio zbog bacanja bočice vode.

Reno Sinovčić je rekao kako je ovo realan rezultat.

- Naši igrači misle na sunce i kupanje dok njihovi naporno treniraju i igraju.

Lokomotiva pobijedila Hrvatski dragovoljac

Hrvatski doprvak Lokomotiva pobjedom je krenula u novu sezonu Prve HNL. U prvom kolu u Sigetu pobijedili su Hrvatski dragovoljac s 2-0. 'Lokosi' su do tri boda došli tako da su zabili po gol u svakom poluvremenu.

Poveli su 'lokosi' u 30. minuti nakon što je Mrzljak odlično pronašao Marija Šituma, kojem je preciznim udarcem pogodio za 1-0.

Igrači Tome Ivkovića drugi gol zabili su na početku drugog poluvremena, u 49. minuti. Loptu  je u gol uz pomoć domaćeg golmana pospremio Karlo Bručić nakon ubacivanja Chage s lijeve strane.

Dragovoljac je u 58. minuti imao veliku priliku smanjiti vodstvo gostiju, ali se s dvije fantastične reakcije istaknuo Picak.

Do kraja utakmice 'lokosi' su kontrolirali susret i došli do vrijedne pobjede uoči odlaska u Minsk, gdje će igrati utakmicu 2. kola Europske lige protiv Dinama.

LIVE: Zadar - Hajduk 1-5

>>> Gotova je utakmica na Stanovima. Hajduk je potpuno zasluženo pobijedio Zadar s 5-1.

>>> 84' GOL ZA HAJDUK. Marko Bencun lijepo se oslobodio čuvara na 20-ak metara, opalio i pogodio donji lijevi kut zadarskog golmana za vodstvo Hajduka 5-1.

>>> 75' GOL ZA HAJDUK. Bila je to brza akcija Hajduka, lopta je došla od Kouassija, koji je pucao s 13, 14 metara, ali jako loše. Ipak, njegov udarac ispao je kao odlična asistencija za Pašalića, koji je požrtvovnom reakcijom zabio za 4-1.

>>> 71' Pašalić je okušao udarac s 30-ak metara, ali prohujalo je to iznad prečke.

>>> 69' Dvostruki strijelac za Hajduk, Tomislav Kiš, izašao je iz igre, a umjesto njega na terenu je Bencun.

>>> 59' Zadar je ostao s igračem manje. Zbog drugog žutog kartona isključen je Jerbić.

>>> 57' GOL ZA HAJDUK. Jozinović je potegnuo kontru i gurnuo loptu za Kouassija. Napadač Hajduka se oslobodio svog čuvara i s 10-ak metara zabio pokraj nemoćnog golmana Zadra.

>>> 51' Sudac je poništio gol Hajduka. Nakon ubacivanja s lijeve strane najviše je skočio Maloča te je zabio glavom. Igrači Hajduka počeli su slaviti, ali nakon nekoliko sekundi su shvatili da se moraju što prije vratiti u obranu jer je pomoćni sudac podigao zastavicu i signalizirao zaleđe. Zadar je krenuo u kontru, ali i Terkeš je ulovljen u zaleđu. Trener Hajduka Igor Tudor izgubio je živce, a sudac nije imao milosti i poslao ga je na tribinu.

>>> 46' Počelo je drugo poluvrijeme na Stanovima.

>>> 45' Gotovo je prvo poluvrijeme. Hajduk golovima Tomislava Kiša vodi 2-1.

>>> 44' GOL ZA ZADAR. Terkeš je iskoristio nepažnju obrane Hajduka nakon udarca Ivančića i udarcem s 10-ak metara prevario golmana Hajduka Kalinića.

>>> 42' Mogao je Kiš i do trećeg gola na utakmici, ali je njegov pokušaj lijevo iskosa s tri, četiri metara otišao pokraj stative.

>>> 33' HAJDUK VODI 2-0. Kouassi je pobjegao obrani Zadra, ali se malo spetljao pa su mu domaći igrači stigli blokirati udarac. Ipak, na sreću Splićana lopta se odbila točno pred Kiša, kojem nije imao problema popremiti loptu u praznu mrežu s nekoliko metara.

>>> 26' - GOL ZA HAJDUK. Mujan je s 12, 13 metara udarcem u visokom luku pogodio prečku, nakon čega se lopta odbila točno pred Tomislava Kiša, kojem nije bilo teško s dva, tri metra pospremiti loptu u praznu mrežu.

>>> 21' Mujan je na trenutak ostao sam na nekih 10-ak metara od gola Zadra lijevo iskosa, ali dok je smirivao loptu Bilaver mu stigao blokirati udarac. Dvije minute prije toga Zadrani su si umalo zabili autogol. Jerbića je lopta nezgodno pogodila u glavu, ali je otišla iznad gola.

>>> 10' Hajduk ima dominaciju na terenu u Stanovima, ali zasad je najveća prilika bila pred golom Splićana. Gržan se izborio za dobru poziciju, ali je na kraju napravio prekršaj u napadu.

>>> Počela je utakmica na Stanovima. 

>>> Nogometaši Hajduka u 1. kolu igraju na neugodnom gostovanju u Zadru. Tijek susreta pratite na portalu 24sata.hr.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 232

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana