Obavijesti

Sport

Komentari 11

Lokosi korak bliže 4. mjestu: Osijek izgubio s desetoricom

Lokosi korak bliže 4. mjestu: Osijek izgubio s desetoricom
1

Nogometaši Lokomotive pobjegli su Splitu pet bodova u borbi za četvrto mjesto MAXtv Prve lige nakon što su svladali Osijek 2-0 u Kranjčevićevoj. Gosti su 41 minutu igrali s desetoricom

VIDEO

Čudnu utakmicu u 33. kolu MAXtv Prve lige, drugu u nedjeljnom programu, odigrali su Lokomotiva i Osijek u Kranjčevićevoj. Zagrepčani su pobijedili 2-0 i tako se sasvim približili osiguranju četvrtog mjesta koje bi im moglo donijeti kvalifikacije za Europsku ligu.

Matija Špičić drugim žutim kartonom u 49. minuti usmjerio je utakmicu na mlin lokosa koji su brojčanu prednost na terenu iskoristili u 72. minuti golom Ante Aralice. Mladom Zagrepčaninu bio je to prvijenac u HNL-u u četvrtom nastupu.

Sudac Marin Vidulin nasjeo je na simuliranje Grgića u 78. minuti nakon minimalnog kontakta s Bartolcem i dosudio penal za Osijek. Pravdu je nenamjerno ispravio Benedikt Mioč poslavši loptu visoko preko gola.

Kad već slavonski bijelo-plavi nisu mogli do gola u protivnički gol, zabili su ga u svoj. Zoran Arsenić četiri minute prije kraja skrenuo je ubacivanje Kolara s desne strane u vlastitu mrežu za konačnih 2-0.

Lokomotiva je povećala razliku u odnosu na petoplasirani Split na pet bodova i, zadrži li to mjesto do kraja, plasirat će se u Europu ako Slaven Belupo ne osvoji Kup, u suprotnom će posljednja europska viza pripasti Koprivničanima. Osijek je i dalje matematički nesiguran u ostanak u ligi jer ima sedam bodova više od devetoplasirane Istre 1961 tri kola prije kraja.

Do kraja sezone momčad Sretena Ćuka gostuje kod zaprešićkog Intera, potom je službeni domaćin u Kranjčevićevoj Zagrebu te Dinamu. Izabranike Zorana Zekića na praznik rada očekuje utakmica protiv Hajduka u Gradskom vrtu, šest dana poslije u goste im stiže Rijeka, a sezonu će zaključiti gostovanjem kod Intera.

Posljednju utakmicu 33. kola MAXtv Prve lige u ponedjeljak igraju Slaven Belupo i Inter na Gradskom stadionu u Koprivnici od 18 sati.

MAXtv Prva liga, 33. kolo:

  • Lokomotiva - Osijek 2-0 (Aralica 72', Arsenić 86' (ag.)
Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 11

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana