Obavijesti

Sport

Komentari 5

Lokosi prvi kreću u lov na EL: Protivnik 'vjeverice' iz Andore

Lokosi prvi kreću u lov na EL: Protivnik 'vjeverice' iz Andore
1

UE Santa Coloma je klub iz malenog gradića Santa Coloma na jugozapadu Andore. Gradić broji svega 3 tisuće stanovnika, a popularni naziv njihova kluba je 'vjeverice' zbog vjeverica koje žive u okolici

VIDEO

Hrvatski klubovi novu sezonu otvaraju raznim pretkolima kako bi izborili pravo nastupa u Ligi prvaka ili Europskoj ligi. I dok Dinamo starta od 2. pretkola Lige prvaka (12./13. srpnja), Hajduk od 2. pretkola Europske lige (14. srpnja) te Rijeka od trećeg u istom natjecanju (28. srpnja), prva će europsku avanturu započeti Lokomotiva u gostima u Andori u prvom pretkolu Europske lige.

Lokosi danas u 17 sati igraju protiv autsajdera iz Andore UE Santa Colome. Momčad koja prema Transfermarktu vrijedi cijelih 75 tisuća eura, suprotstavit će se Dinamovoj filijali koja vrijedi 12,3 milijuna eura. Ambicije Lokomotive su velike, na press konferenciji uoči 1. pretkola Europske lige predstavljen je novi trener Valentin Barišić.

- Profesor Barišić, kao nositelj katedre za nogomet na Kineziološkom fakultetu, odličan je odabir kako bi učio i usmjeravao naš kadar mladih igrača te od njih napravio što bolje nogometaše. Pred nama je nova sezona, 80% momčadi ostaje ista, međutim, ljetni rok je dosta dugačak tako da do 31. kolovoza, kada je kraj prijelaznog roka, još se štošta može dogoditi. Posebno smo ponosni što nam je priključen veliki broj mladih igrača iz našeg juniorskog kadra. Upravo to je velika zasluga našeg novog trenera. Lokomotiva će i ove sezone igrati važnu ulogu u hrvatskom nogometu - rekao je direktor kluba Božidar Šikić prilikom predstavljanja Valentina Barišića.

UE Santa Coloma je klub iz malenog gradića Santa Coloma na jugozapadu Andore. Gradić broji svega 3 tisuće stanovnika, a popularni naziv njihova kluba je 'vjeverice' zbog velikog broja vjeverica koje žive u okolici. Tradicija navijača je da svake godine na zadnju domaću utakmicu dođu obučeni u kostime vjeverica. 'Vjeverice' su zadnji put igrale pretkolo EL-a 2014. godine kada su ukupnim rezultatom 5-0 ispale od Metalurga iz Skopja, a iz Lokomotive poručuju kako i oni očekuju pobjedu u obje utakmice.

- Osnovni cilj kluba je razvoj mladih igrača, na jednoj višoj i dugoročnijoj razini. Prvo pretkolo Europske lige, je prolazna točka, koju bi trebali bez većih poteškoća proći. Nada, želja te glavni zahtjev je svladati u obje utakmice protivnika iz Andore. Osnovni cilj je grupacija vlastitih igrača, na dobrom smo putu da to i ostvarimo. U ova tri tjedna koliko sam u Lokomotivi sam jako zadovoljan, no najviše me veseli odlična infrastruktura, odlični travnjaci na Kajzerici, fantastični uvjeti za treniranje i razvoj. Taj dio me najviše veseli. Ako se u jednom dužem periodu budemo držali zadanih ciljeva, onda bi u budućnosti stanje na tablici trebalo biti bolje nego što je danas, iako je Lokomotiva posljednjih godina stalno pri vrhu - rekao je novi trener Valentin Barišić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu