Obavijesti

Sport

Komentari 390

Zagrebačka mladost pomela je splitsku: 'Lokosi' dobili Hajduk

Zagrebačka mladost pomela je splitsku: 'Lokosi' dobili Hajduk
8

Nogometaši Lokomotive u 5. kolu Prve hrvatske nogometne lige pobijedili su Hajduk na Maksimiru 2-0. Golove za 'lokose' dali su Andrej Kramarić (42') i Ivan Boras (53')

VIDEO

Bila je to klasična "uspavanka" u prvih 40-ak minuta utakmice 5. kola HNL-a. Hajduk je gostovao kod Lokomotive na Maksimiru, a malobrojne navijače iz sna je trgnuo Andrej Kramarić. "Lokosi" su poveli. Bio je ovo dvoboj dvije najmlađe momčadi lige. Prosjek starosti igrača kod Lokomotive je 22 godine, a kod Hajduka 22 godine i dva mjeseca. Dvoboj zagrebačke i splitske mladosti prevagnuo je na zagrebačku stranu.

- Velika je stvar dobiti Inter u Milanu, ali ne tresemo se baš od njih - rekao je veznjak Lokomotive Domagoj Antolić uoči utakmice.

"Lokosi" su dobili posljednje dvije utakmice protiv Hajduka i već je to bilo upozorenje za Splićane. Mišo Krstičević požalio se na umor svojih igrača, a posebno na loše stanje mladih reprezentativaca koji su se vratili iz Gruzije.

U 53. minuti Lokomotiva je povela 2-0 uz veliku pogrešku pomoćnog suca. Ivan Boras bio je u dubokom zaleđu, lopta je došla do njega, a on ju je petom ugurao u gol. Boras je bio čak i iza golmana i pomalo je nevjerojatno da pomoćni sudac nije vidio čisto zaleđe. Hajduk je oštećen, ali to nije utjecalo na konačan rezultat. "Bili" do kraja nisu stvorili niti jednu šansu.

Hajduk je izgledao nemoćno i blijedo. Vidio se umor na igračima koji su odigrali puno utakmica u kratko vrijeme. Ali vidio se i manjak ideje kod Splićana, kao i rastrčanost i borbenost mladića iz Lokomotive. Sve to na tribinama je gledao i prvi čovjek Dinama Zdravko Mamić u društvu zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića.

Hajduk je nakon dvije godine konačno došao na prvo mjesto HNL-a. No nije se tamo dugo zadržao. Ovaj poraz od Lokomotive bacio ga je na četvrto mjesto, tri boda iza Dinama, dva boda iza Slaven Belupa i bod iza Lokomotive...

Krstičević: Nećemo sad plakati, očekivali smo i gore suđenje

Trener Hajduka Mišo Krstičević rekao je kako su njegovi igrači bili umorni. Na to se požalio i uoči utakmice.

- Za neke je ovo bila deseta utakmica u mjesec dana. Andrijašević i Caktaš bili su umorni od puta iz Gruzije, Maloča je igrao pod injekcijama... Ne smijemo plakati, iako poraz boli. Htjeli smo, ali nismo mogli - rekao je trener Hajduka i prokomentirao drugi gol Lokomotive koji je postignut iz zaleđa.

- Imamo dojave da je bilo zaleđe, ali ne želim optuživati pomoćnog suca unaprijed. Glavni je bio dobar, očekivali smo puno gore suđenje.

Prva HNL, 5. kolo:

Lokomotiva - Hajduk 2-0 (Kramarić 42', Boras 53')

Zagreb - Slaven Belupo 1-2

Osijek - Rijeka 1-1

Istra - Inter 3-1

Split - Cibalia 3-1

Zadar - Dinamo 1-3

Gorica remijem krenula u novu sezonu

Do pobjede u prvom kolu Druge HNL došao je Hrvatski dragovoljac, koji je u gostima bio bolji od Vinogradara 3-1. Jednakim rezultatom slavio je i Radnik protiv Šibenika. Gorica je remijem krenula u novu sezonu. Na gostovanju protiv Primorca odigrali su 2-2. Dugopolje je na svom terenu izgubilo od Solina 1-0, a Lučko je slavilo protiv HAŠK-a 2-1. 

Druga HNL, 1. kolo:

Lučko - HAŠK 2-1

Radnik - Šibenik 3-1

Mosor - Junak 0-0

Imotski - Pomorac 0-1

Dugopolje - Solin 0-1

Rudeš - Zelina 2-0 

Vinogradar - Hrvatski Dragovoljac 1-3

Primorac Stobreč - Gorica 0-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 390
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao