Obavijesti

Sport

Komentari 27

Lova do krova: Dončić zarađuje 4 puta više od Luke Modrića!

Lova do krova: Dončić zarađuje 4 puta više od Luke Modrića!

Velika većina ljudi može samo sanjati milijunske iznose koji pristižu na bankovne račune najplaćenijih sportaša iz regije, a mi vam donosimo pregled deset najbogatijih

VIDEO

Slovenski košarkaš Luka Dončić (22) jedan je od najboljih košarkaša današnjice koji je potpisao petogodišnji ugovor s Dallas Mavericksima vrijedan vrtoglavih 176,60 milijuna eura. Isti je veći za 35 posto salary capa u odnosu na prvi ugovor, a potpisao ga je na četiri godine uz mogućnost produljenja na još jednu što znači da će godišnje zarađivati 35 milijuna eura. 

Basketball - Men - Group C - Argentina v Slovenia

Titulu najplaćenijeg hrvatskog sportaša uzeo je Bojan Bogdanović (32). Ugovor vrijedan 62,28 milijuna eura za četiri godine najveći je ugovor u povijesti hrvatskog sporta. Bogdanović će u Utah Jazzu zaraditi 15,57 milijuna eura godišnje. Ugovor  to života za Bogdanovića i njegov četvrti klub u šest NBA sezona, nakon Brooklyna, Washingtona i Indiane.

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić (35) je s godišnjom plaćom od devet milijuna eura odmah iza Bogdanovića. Ako navedenu zaradu uspoređujemo s njegovim ostalim suigračima iz Real Madrida, Luka je četvrti najplaćeniji igrač 'kraljevskog kluba'.

Euro 2020 - Round of 16 - Croatia v Spain

Srpski reprezentativac i Modrićev suigrač Luka Jović (23) u Real Madrid stigao je u ljeto 2019. godine u transferu koji je iznosio 60 milijuna eura, a ugovor je potpisao na šest godina. Jović godišnje zaradi devet milijuna eura, a u klubu ga vide kao problem s obzirom na to da je u protekle dvije sezone pokazao malo. 

Bundesliga - Eintracht Frankfurt v Schalke 04

Dario Šarić (27), jedan od najvećih europskih košarkaških talenata prošle je godine potpisao trogodišnji ugovor s Phoenix Sunsima i tako osigurao dobit od 23 milijuna eura. Na godišnjoj razini njegova plaća iznosi 7,6 milijuna eura. Prema ugovoru je dogovoreno da će u prvoj sezoni zarađivati sedam milijuna eura, u drugoj 7,6, a u trećoj 8,2  milijuna eura. Hrvatska NBA zvijezda tako će ostati u Arizoni u koju je došao razmjenom iz Timberwolvesa. Šarić je postao drugi najplaćeniji Hrvat u NBA ligi ako se gleda vrijednost ugovora po sezoni, a treći ako se gleda njegova ukupna vrijednost.  

NBA: Playoffs-Phoenix Suns at Denver Nuggets

Odmah iza njega slijedi Ivica Zubac (23) koji je prije dvije godine potpisao s LA Clippersima na četiri sezone za 24,3 milijuna eura što iznosi šest milijuna eura godišnje. Nastupao je i za NBA momčad Los Angeles Lakers, koji su ga odabrali na NBA Draftu 2016. godine.

NBA: Playoffs-Los Angeles Clippers at Utah Jazz

Srpski košarkaš Nikola Jokić (26) nedavno je postao MVP NBA lige, a s Denverom je 2018. godine potpisao petogodišnji ugovor vrijedan 125 milijuna eura što iznosi 25 milijuna eura godišnje. Njegov sljedeći mogao bi biti najveći ikad jer osvajanjem MVP nagrade košarkaši dobivaju mogućnost potpisivanja super max ugovora. 

NBA: Denver Nuggets at Boston Celtics

Drugi najplaćeniji srpski NBA igrač je Bogdan Bogdanović (28) koji u dresu Atlanta Hawksa godišnje zarađuje 15 milijuna eura. Ugovor je potpisao na četiri godine u koje će ukupno zaraditi 61 milijun eura. 

Basketball - Spain vs Serbia

Naravno, kada govorimo o društvu najplaćenijih sportaša s ovih prostora, neizostavan je i ponajbolji tenisač u povijesti Novak Đoković koji je u dosadašnjoj karijeri od turnira zaradio preko 128 milijuna eura. On nema garantiranu plaću kao ostali sportaši već zarađuje od turnira na kojima nastupa.

Tennis - Men

Najplaćeniji hrvatski tenisač je Marin Čilić (32) koji je u svojoj dosadašnjoj karijeri zaradio oko 24 milijuna eura. U taj iznos ne ubrajaju se zarade od sponzora, a one su često puno veće od zarade na turnirima. 
Međugorčanin je tako postao Hrvat s najvećom zaradom od turnirskih premija u karijeri, prestigavši legendarnog Gorana Ivaniševića. Ako uzmemo u obzir da je Čilić svoju profesionalnu karijeru započeo davne 2008. godine, u prosjeku je godišnje zaradio oko dva milijuna eura što ga stavlja na posljednje mjesto najplaćenijih sportaša u regiji. 

Wimbledon 2018 - Day Four - The All England Lawn Tennis and Croquet Club
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu