Obavijesti

Sport

Komentari 9

Lovci na talente: U džunglama se traže olimpijski pobjednici

Lovci na talente: U džunglama se traže olimpijski pobjednici
1

Brazilski 'lovci na talente' traže djecu iz domorodačkih plemena koja mogu loviti i ubiti pticu koja leti 100 metara visoko, kao i uloviti ribu kopljem u rijeci iz prve

VIDEO

Brazilci su nove olimpijske prvake odlučili potražiti u prašumama Amazone. Naime, Rio de Janeiro domaćin je Olimpijskih igara 2016. godine, a Brazilci smatraju kako nove olimpijske prvake u streličarstvu, kajaku i kanuu mogu naći među mladićima rođenim u džungli Amazone.

Brazilski 'lovci na talente' traže djecu iz domorodačkih plemena koja mogu loviti i ubiti pticu koja leti 100 metara visoko, kao i uloviti ribu kopljem u rijeci iz samo jednog pokušaja. Za njih Brazilci vjeruju kako mogu postati uspješni natjecatelji u streličarstvu u Rio de Janeiru. 

Osim streličara, traže se kanuisti i kajakaši.

- Našao sam strijelce s urođenim sposobnostima. Tradicija se prenosi s generacije na generaciju. Sada su mladi zainteresirani kako bi iskoristili svoju vještinu za promjenu vlastitog života - rekla je Marcia Lot, jedna od 'lovaca na talente', a prenosi Daily Mail..

Ona je u osam plemena pronašla više od 80 kandidata koji su bili prirodno dobri strijelci. Nakon kvalifikacija izabrano je njih 10. Novi krug kvalifikacija bit će održan ovog mjeseca, nakon čega se se znati tri najbolja strijelca. Oni će tada nastaviti s naprednim treningom, nakon čega se odlučiti hoće li biti spremni za Olimpijske igre.

- Trojica će dobiti priliku na državnom prvenstvu gdje bi trebali osjetiti atmosferu natjecanja te bi se tako počeli pripremati za Olimpijske igre 2016. godine - rekla je Lot.

Deset najboljih strijelaca sad se preselilo iz plemena u Manaus, glavni grad pokrajine Amazone, gdje su podvrgnuti intenzivnoj obuci.

- Profesionalno streličarstvo je različito od onoga na što smo navikli na dnevnoj bazi. Oni moraju naučiti držanje, koordinaciju, kao i gledanje kroz luk - rekao je izbornik brazilske streličarske reprezentacije Roberval Fernando dos Santos.

Jedan od deset polaznika je i 16-godišnji Jardel Cruz Gomes.

- Nadam se da ću biti jedan od trojice odabranih. Volio bih kući donijeti medalju. To ne bi bilo samo za mene, već za cijelu zajednicu - rekao je Gomes.

Nakon što su ove godine tražili talentirane streličare, Brazilci sljedeće godine kreću u džunglu Amazone u potragu za talentiranim kajakašima i kanuistima.

On mrzi Olimpijske igre: Opet ga sele jer je preblizu stadiona

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja