Sport

Komentari 0

Lovi trostruku krunu: Alonso će Indy 500 voziti za McLaren

Lovi trostruku krunu: Alonso će Indy 500 voziti za McLaren

Bit će ovo zanimljiv nastup nakon prošlogodišnjeg podbačaja kada se Alonso nije uspio kvalificirati. McLaren se za 2020. udružio sa Schmidt Patersonom oformivši novu ekipu nazvanu Arrow McLaren SP...

Fernando Alonso (38) vozit će ovogodišnji Indianapolis 500 za McLaren. Dvostrukom prvaku Formule 1 ovo će biti treći pokušaj na ovoj utrci gdje traži ostvarenje najvećeg sna svih vozača - osvajanja trostruke krune auto-moto svijeta. 

Do sada ju ima tek Graham Hill, a nakon što je Alonso osvojio VN Monaca i Le Mans, preostaje mu samo da još uzme Indy. 

- Indy je najbolja utrka i jako ju respektiram kao i svakoga tko ju uspije završiti. Želim se natjecati i dati sve od sebe  - rekao je. 

Bit će ovo zanimljiv nastup nakon prošlogodišnjeg podbačaja kada se Alonso nije uspio kvalificirati. McLaren se za 2020. udružio sa Schmidt Patersonom oformivši novu ekipu nazvanu Arrow McLaren SP.  Alonso će se natjecati u No. 66 Ruoff Mortgage Arrow McLaren SP Chevroletu. uz još dvojicu u momčadi, Meksikanca Patricia 'Pata' O'Warda i Amerikanca Olivera Askewa. 

Jedan od 'šefova' je i Gil De Ferran, McLarenov sportski direktor i dvostruki osvajač Indyja koji je Indy 500 osvojio 2001. De Ferran poznaje Alonsa još od njegovog debija za McLaren u 2017. Tada se Alonso kvalificirao kao peti, vodio 24 kruga, a utrku završio zbog problema s motorom. 

Te je godine Alonso osvojio nagradu za novaka godine, zbog čega je prošlogodišnji pad rezultata bio još veći šok. 

- Arrow McLaren SP je uvijek u vrhu i sve što smo prošli zajedno stvorilo je među nama posebnu vezu, jaku odanost. Tim nam ima iskusne, kvalificirane ljude za ovaj posao i siguran sam da se možemo nametnuti - prokomentirao je Alonso.

Indy 500 je šesta utrka u 2020 NTT INDYCAR seriji po rasporedu koji počinje 13.-15. ožujka s Velikom nagradom St. Petersburga. Indy 500 je na rasporedu 24. svibnja.

Najčitaniji članci