Sport

Komentari 9

Lovren: Englezi? Sad su tu neki drugi igrači i druga atmosfera...

Lovren: Englezi? Sad su tu neki drugi igrači i druga atmosfera...

Odlazak iz Liverpoola? Kao da nakon izvlačenja lota kažete zašto nisam zaokružio te brojeve, ne ide to tako. U Zenitu želim biti primjer drugima, a Superliga je izdaja i ne može biti dio nogometa

Lani je bio prvak Engleske s Liverpoolom, ove je uzeo titulu sa Zenitom u Rusiji i povremeno nosio kapetansku traku. Iza Dejana Lovrena (31) sjajna je sezona i pun samopouzdanja dolazi na okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije idući tjedan uoči Eura.

Prije uzbuđenja na Otoku i utakmice s njegovim Englezima 13. lipnja dao je intervju za The Athletic i najavio reprizu polufinala Svjetskog prvenstva.

- Prošle su tri godine, tu su neki drugi igrači, druga atmosfera i druge okolnosti. Bit će to potpuno drugačija utakmica. Engleska je jako zanimljiva reprezentacija i bit će neobično naći se na terenu s bivšim suigračima. Tijekom tih 90 minuta nećemo biti prijatelji - rekao je stoper "vatrenih", koji je u travnju izjavio kako se mlađi igrači moraju dokazati i ne smiju objesiti nos do poda ako ne igraju.

POGLEDAJTE VIDEO: Dalić objavio popis za Euro

Kako danas gleda na odluku o odlasku iz Liverpoola koji je ove sezone muku mučio sa stoperima (ozljede Van Dijka, Gomeza, Matipa)?

- Ne žalim ni za čim, odluka je u tom trenutku bila najbolja. To vam je kao da nakon izvlačenja lota kažete: "Zašto nisi zaokružio te brojeve?" Ne ide to tako. Naravno da je bilo teško otići iz Liverpoola jer su mi tamo djeca išla u školu, stvorio sam prijateljstva - rekao je Lovren dodavši da i danas gleda utakmice Liverpoola i čuje se sa Shaqirijem, Hendersonom, Wijnaldumom, ali najviše, dakako, s Mohamedom Salahom.

Ove sezone odigrao je 28 utakmica odnosno 2408 minuta. Prošle sezone svega 15, odnosno 1190 minuta. Uzeo je u Zenitu i prvenstvo i superkup.

- Dolazak u Zenit bila je sjajna odluka. Želim biti važan igrač onima koji dolaze iz akademije, mislim da od mene mogu nešto naučiti. Nisam idealan lider, svi ponekad radimo pogreške, ali želim biti primjer na terenu i izvan njega. Trebaju naučiti cijeniti suigrače, klub, trenera, ljude u klubu i druge - rekao je Dejan.

Osvrnuo se i na propalu ideju Superlige, projektu 12 europskih klubova koji su htjeli stvoriti natjecanje bez ispadanja s daleko većim primanjima nego što sad dobivaju od Uefe.

- Skupina ljudi misli da je svemoguća i gleda svoje interese, misle da mogu odlučivati bez ičijeg pristanka. Mi igramo za navijače i nosimo na leđima povijest kluba, ne razumijem kako vlasnici mogu gledati isključivo zaradu. Liga prvaka ima nevjerojatnu povijest, kao klinac gledao sam Zidaneov gol u finalu protiv Leverkusena, maštao kao i drugi igrači. Kad ti netko želi oduzeti priliku da igraš protiv najboljih, to je izdaja i ne može biti dio nogometa - jasan je bio Lovren.

Najčitaniji članci