Obavijesti

Sport

Komentari 22

Löw nakon Eura odlazi s klupe njemačke reprezentacije...

Löw nakon Eura odlazi s klupe njemačke reprezentacije...

Odlučio sam se na ovaj korak svjesno, pun ponosa i neizmjerno zahvalan te uz neprekinutu motivaciju za Euro, kazao je njemački izbornik Joachim Löw, iako je ugovor imao do 2022. godine

Njemački izbornik Joachim Löw će odstupiti s te dužnosti nakon europskog nogometnog prvenstva koje se održava ovo ljeto, objavio je u utorak Njemački nogometni savez (DFB).

Löw, koji je njemačku reprezentaciju preuzeo 2006. godine, i s kojom je 2014. na SP u Brazilu osvojio naslov svjetskog prvaka, ima ugovor s DFB-om do 2022. 

POGLEDAJTE VIDEO: Izbornik Zlatko Dalić o Mateu Kovačiću

Pokretanje videa ...

- Odlučio sam se na ovaj korak svjesno, pun ponosa i neizmjerno zahvalan te uz neprekinutu motivaciju za Euro - kazao je njemački izbornik.

Na Svjetskom prvenstvu 2010. u Južnoj Africi Nijemci su bili treći, a na EP-u 2008. u Austriji i Švicarskoj drugi. Low je reprezentaciju vodio na šest velikih natjecanja, a na pet je dogurao barem do polufinala.

Ipak, na Svjetskom prvenstvu 2018. u Rusiji, Nijemci su ispali već u grupi. Izgubili su od Meksika i Južne Koreje, a pobijedili tek Švedsku. Javnost ga je već tu uzela na zub, a jaz se produbio i u prvoj sezoni Lige nacija. 

World Cup - Group F - Germany vs Sweden

Löw je i tu imao lošije rezultate, a iz reprezentacije je potjerao i bavarske ljubimce Jeromea Boatenga, Thomasa Müllera i Matsa Hummelsa

- I ja radim stvari s kojima drugi ljudi nisu sretni, pa se ne mogu ljutiti na odluke drugih koje se tiču mene. Istina, sva trojica mislimo da smo zaslužili malo više poštovanja, ali shvaćam da je izborniku bilo teško pronaći pravi način da nam obrazloži svoju odluku. Unatoč svemu, osam godina igranja za reprezentaciju bilo je fantastično - spustio je tad loptu na zemlju Hummels, ali mediji baš i nisu tu odluku njemačkog izbornika najbolje primili.