Obavijesti

Sport

Komentari 366

Arsenalov bunker nije izdržao, Messi vodio Barcu do pobjede

Arsenalov bunker nije izdržao, Messi vodio Barcu do pobjede
22

Barcelona je na uzvratu na Nou Campu zasluženo slavila 3-1, s dva gola Messija, jednog Xavija i autogola Busquetsa. Arsenal u 90 min. nije ni jednom pucao na gol

VIDEO

Prije uzvrata na Nou Campu mnogi su se nadali da će 'proraditi' Leo Messi. Na Emiratesu u prvoj utamicu osmine finala Lige prvaka, omalenog Argentinca nije se moglo vidjeti na terenu. I da, danas se probudio, zabivši dva gola.

Unatoč 'kriminalnoj' igri, možemo se reći da je Arsenal i sam promašio četvrtfinale Lige prvaka, samo tri minute prije kraja regularnog dijela susreta. 'Krivac' je Bendtner koji je dobio sjajnu loptu, a da ju je bolje 'zaštopao' izašao bi sam na golmana, no malo mu je pobjegla, a Barcina obrana uspjela ga je omesti u posljednji trenutak.  

Od početka se na travnjaku osjetila dominacija Barcelone (domaćini su imali 68 naspram 32 posto posjeda lopte u prvom dijelu), ali na domaćem terenu nije uspjevala zabiti sve do treće minute sudačke nadokonade prvog dijela. Cesc Fabregas previše se igrao na rubu šesnaesterca, a igrači Barcelone uzeli su mu loptu. Dubinsko dodavanje pokupio je Leo Messi i pokosio Almuniju, te upisao svoj sedmi gol ove sezone u Ligi prvaka. Naplatili su svoje muke nakon neumorne opsade Arsenalova gola. Topnicima nisu pomogli ni Fabregas niti Wilshere. 

Prvi dio obilježila je i ozljeda prsta mladog golmana Szczesnyja nakon slobodnjaka Alvesa. Na zadatak je otišao Manuel Almunija. Prvu pravu priliku u susretu imao je Pedro koji uzima odbijenu Messijevu loptu, ali ona prolazi tik pored stative. Messi tada ulaz u štos, te je imao nekoliko šansi, no ništa mu ne ulazi. Još jednu strašnu priliku nije izvukao Adriano koji se iz ničega stvorio s lijeve strane, ali lopta završava na stativi. Napokon, muka im se isplatila, Arsenalova obrana nije izdržala. Iniesta je proigrao Messija koji ih je načeo u 48. minuti.

Opsada Arsenalova gola nastavila se i u nastavku. Ali, onda je uslijedio šok na Nou Campu. Prva prilika Arsenala pred golom u 54. minuti rezultirala je izjednačenjem, i to - autogolom. Samir Nasri nabacio je iz kornera, a u gužvi nije se snašao Busquets i glavom loptu poslao u svoju mrežu. Za preokret je definitivno 'zaslužan' Robin van Persie. Sudac Busacca, nakon što se Nizozemac nije zaustavio poslije zvižduka već je pucao po golu, dodijelio mu je još jedan žuti karton i poslao ga iz igre. Gotovo 100 tisuća ljudi čekalo je kada će 'topnici' popustiti. Igrač manje Barceloni je dao krila, a ofenziva je postala još jača i nastavila se preko Inieste koji se probija kroz sredinu, dodaje do Ville koji konačno poslužuje Xavija Hernandeza i Barca već ima 2-1. Englezi su kapitulirali samo dvije minute kasnije nakon što je u šesnaestercu Koscielny srušio Pedra. Egzekutor je opet bio Messi. 

Na Emiratesu kocka je Arsenalu donijela sreću, ali protiv trenutno najbolje momčadi u Europi, možda i na svijetu, mora se igrati i postojati svih 90. minuta na terenu. A oni u cijeloj utakmici ni jedan jedini put nisu pucali prema golu Valdesa!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 366
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače