Obavijesti

Sport

Komentari 38

Lučić otkrio: Cijeli tjedan sam studirao Petkovića! Livaja: Ne trebamo izgorjeti u tom ludilu

Lučić otkrio: Cijeli tjedan sam studirao Petkovića! Livaja: Ne trebamo izgorjeti u tom ludilu

Lijepo je kad pobijediš svog najvećeg rivala, ali tek je početak sezone, ima još 35 kola do kraja. Moramo biti iskreni i reći da smo u Superkupu igrali bolje i stvarali više šansi, kreirali, ali to je nogomet, rekao je Livaja

VIDEO

Hajduk je pobijedio Dinamo 2-1 na startu nove sezone HNL-a šest dana nakon što je izgubio susret za Superkup. Na Maksimiru je slavio preokretom u završnici, a junaci susreta bili su Ivan Lučić, koji je obranio penal Bruni Petkoviću, i Marko Livaja, koji je fantastičnim malonogometnim potezom zagradio Dominika Livakovića i donio izjednačenje.

- Kako opisati? Nisam drugo ništa očekivao nego da probamo dobiti utakmicu, bravo ekipa. Nismo bili loši ni u prvoj utakmici, i prvu smo bili tu, u drugoj smo pokazali da smo i mi ozbiljni - rekao je golman Hajduka.

POGLEDAJTE SAŽETAK:

Pokretanje videa...

Dinamo - Hajduk 1-2 (sažetak) 13:14

Sve utakmice SuperSport HNL-a gledajte samo na MAXSport kanalu Hrvatskog Telekoma.

Otkrio je i kako je pročitao Petkovićev udarac.

- Cijeli tjedan sam studirao i pogledao statistike. Statistika ne laže, tu sam krenuo i obranio - kazao je.

Šibenik: HNK Šibenik protiv HNK Hajduk u 27. kolu Prve HNL

Osvrnuo se kratko i na navijače kojih je na Maksimiru ponovno bilo oko 2000, a sljedeću nedjelju dolazi Rijeka.

- I danas je podrška bila fenomenalna, mislim da će za vikend na Poljudu biti malo bolja nego ovdje - zaključio je Lučić.

Zagrebn:  Livaja zabio za izjednačenje

Marko Livaja na početku je priznao...

- Nismo odigrali neku odličnu utakmicu, OK smo se branili. Nisu nam stvarali neke velike šanse, dominirali su. Bili smo koncentrirani, znali smo što želimo. Na kraju smo pobijedili, ali tek je prvo kolo. Lijepo je kad pobijediš svog najvećeg rivala, ali tek je početak sezone, ima još 35 kola do kraja. Ali uvijek je lijepo kad pobijediš Dinama - rekao je najbolji igrač lige i nastavio:

- Igrali smo protiv njih i izgubili taj Superkup koji je jako bitan. Trofej je trofej, izgubili smo ga. Znali smo da su oni psihički u možda malo boljem stanju nego mi. Ali došli smo ovdje ne izgubiti, borili smo se. Ali na kraju, eto, malo nas je pogledala i sreća i idemo sa sva tri boda kući.

Zadnje dvije sezone bio je najbolji strijelac i najbolji igrač lige, novu je otvorio golom nakon što zbog suspenzije nije smio nastupiti u Superkupu.

Dinamo i Hajduk sastali se u 1. kolu SuperSport HNL-a

- Bitno je da ispunimo sve naše ciljeve koje je klub zadao. Iako moramo biti iskreni i reći da smo u Superkupu igrali bolje i stvarali više šansi, kreirali, ali to je nogomet. Kad igraš lošije, dobiješ. Kad igraš bolje i stvaraš šanse, ne dobiješ. Zato je i gušt navijačima i igračima pratiti nogomet - rekao je Livaja.

Mogla bi u Splitu opet krenuti dobro poznata euforija.

- Imali smo navijače uza se i prošlu sezonu kad smo, možemo reći, dva-tri mjeseca ranije završili prvenstvo. Bili su uz nas, na kraju smo se odužili s tim Kupom. Ne trebamo se opterećivati podrškom jer je uvijek imamo, 100 posto su uvijek uz nas. Rijeka je bitna utakmica kući, vjerojatno će biti pun stadion i svi će željeti tu pobjedu. Moramo biti maksimalno fokusirani, ne trebamo izgorjeti u svom tom ludilu. Imamo osmi mjesec jako težak i dosta utakmica, moramo biti pametni. Ali imamo jako iskusnu momčad, da ćemo na kraju uspjeti sve premostiti - zaključio je Marko Livaja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'