Obavijesti

Sport

Komentari 8

Luda noć kvalifikacija za Euro, tri direktna sudara za mjesto u Njemačkoj! Evo gdje gledati...

Luda noć kvalifikacija za Euro, tri direktna sudara za mjesto u Njemačkoj! Evo gdje gledati...

Ukrajina mora loviti pobjedu protiv Italije da bi otišla na Euro, kao i Moldavija za povijesni plasman na veliko natjecanje u Češkoj, dok će Kazahstan tražiti senzaciju u Ljubljani

VIDEO

Hrvatska ili Wales bit će posljednji izravni sudionik Europskog nogometnog prvenstva nakon utakmica zadnjeg kola kvalifikacija u utorak, a ponedjeljak sprema tri poslastice, u sve tri skupine na programu izravno igraju konkurenti za drugo mjesto.

POGLEDAJTE VIDEO: Latvija - Hrvatska 0-2

Pokretanje videa...

Vatreni na korak do Eura: Pobjedili Latviju 2-0 00:49

Skupina C

Engleska je osigurala prvo mjesto u skupini i potpuno rasterećena gostuje u Sjevernoj Makedoniji, koja je već ranije izgubila svaku šansu da se domogne Eura. Derbi večeri igra se na BayAreni u Leverkusenu, gdje Ukrajina dočekuje europskog prvaka Italiju i može je ponovno poslati u pakao play-offa.

I jedni i drugi dominantno su odradili prve utakmice u ovom ciklusu, "azzurri" nisu dopustili novi šok protiv Makedonaca (5-2), koji su ih izbacili u baražu za zadnje Svjetsko prvenstvo, dok je Ukrajina pobijedila na Malti 3-1.

Ukrajina i Italija bodovno su izjednačene, a kako su Talijani slavili u prvoj utakmici sad im odgovara i bod da se plasiraju, dok formalni domaćini moraju ići po pobjedu. Kladionice im daju svega 20 posto šanse.

Skupina E

Jedno od najugodnijih iznenađenja ovih kvalifikacija svakako je Albanija koja će drugi put igrati na velikom natjecanju nakon Eura 2016., plasman je osigurala remijem u Moldaviji u petak, ali još ne i prvo mjesto. Doduše, to bi trebala biti formalnost jer u Tiranu stižu Farski Otoci.

Puno zanimljivije bit će u Olomoucu gdje Češka dočekuje Moldaviju. Da, reprezentacija koja je u kvalifikacijama za velika natjecanja čak sedam puta završila posljednja, a nikad bolje od četvrtog mjesta, jednu je pobjedu udaljena od plasmana na završni turnir.

Usprkos proširenju Eura na 24 reprezentacije to bi bila senzacija u svakom smislu. Moldavija je tek 157. na Fifinoj ljestvici, iza nje samo su Andora, Malta, Gibraltar, Lihtenštajn i San Marino, a može dohvatiti Euro bez play-offa. Kladionice joj daju svega 8,5 posto šanse, Češkoj je dovoljan i remi, a u slučaju neuspjeha ići će u play-off gdje može doći i na noge Hrvatskoj.

Skupina H

Još jedan premijerni plasman na Europsko prvenstvo u ovom stoljeću nakon onog Srbije u nedjelju na vidiku je na ljubljanskim Stožicama. Slovenija je prvu meč-loptu u Danskoj prosula u petak, ali nudi joj se još jedna koju ne smije propustiti. Stiže Kazahstan koji je itekako živ.

Selekcija azijske države, koja se nikad nije plasirala na veliko natjecanje, iskoristila je podbačaje Finske i Sjeverne Irske i u devet utakmica ostvarila respektabilnih šest pobjeda, rušila Dansku kod kuće, dvaput Sjevernu Irsku, Finsku u gostima. No treba joj još jedan skalp, pobjeda u Ljubljani.

Slovenci su na Euru bili samo jednom, davne 2000. u skupini sa Španjolskom, SR Jugoslavijom i Norveškom ispali su s dva remija, a sad bi se mogli vratiti na veliko natjecanje prvi put nakon Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici 2010., kad ih je također vodio Matjaž Kek. Slovencima je dovoljan i remi, u play-off ne mogu, za razliku od Kazahstana, a kladionice im daju 89 posto šanse.

Gdje gledati prijenose (20.45):

  • Sjeverna Makedonija - Engleska, Sportklub 5
  • Ukrajina - Italija, Sportklub 6
  • Slovenija - Kazahstan, Sportklub 7
  • Sjeverna Irska - Danska, Sportklub 8
  • Češka - Moldavija, Sportklub 9
  • Albanija - Farski Otoci, Sportklub 10

POGLEDAJTE VIDEO: OVAKO SE SLAVILO U RIGI 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao