Obavijesti

Sport

Komentari 44

Luda utakmica u Newcastleu, Bilić do četvrte pobjede u nizu

Luda utakmica u Newcastleu, Bilić do četvrte pobjede u nizu
12

Newcastle i United su odigrali ludu utakmicu na St. James's Parku koja je završila 3-3. West Ham je pobijedio Bournemouth 3-1 i skočio na peto mjesto

VIDEO

Newcastle je u sklopu 21. kola engleskog Premiershipa dočekao Manchester United na svojem St. James's Parku. Utakmica je završila remijem 3-3, u jednom iznimno uzbudljivom i bogatom susretu. United je vodio 2-0, Newcastle se vratio na 2-2, United je ponovo poveo, a 'svrake' su ponovo izjednačile.

West Ham Slavena Bilića je pobijedio Bournemouth 3-1 i skočio na peto mjesto Premiershipa. Nikica Jelavić je igrao od 15. minute nakon ozljede Andyja Carrolla.

Utakmica za pamćenje

'Crveni vragovi' su bolje otvorili utakmicu. Pritiskali su prvih 10 minuta, a pritisak im se isplatio. Nogometaš Newcastlea Chancel Mbemba je igrao rukom u svojem kaznenom prostoru u 9. minuti, sudac Mike Dean je pokazao na bijelu točku, a precizan je bio kapetan Uniteda Wayne Rooney.

Uzbuđenja nije bilo sve do polovice prvog dijela kad je Rooney primio precizno dodavanje i odmah pucao golu. Međutim, lopta je prošla nekoliko centimetara pored desne stative Elliotova gola.

Odmah u sljedećem napadu Newcastle je imao prvu pravu priliku na utakmici. Perez je sjajno proigrao Wijnalduma koji sa sedam metara gađa direktno u Davida De Geu.

Deset minuta kasnije United dolazi do prednosti od dva gola nakon što je na briljantnu asistenciju Waynea Rooneyja Jesse Lingard zabio gol u svojem petom nastupu ove sezone. No samo četiri minute kasnije Wijnaldum se iskupljuje za promašenu priliku i smanjuje prednost Van Gaalove momčadi.

Fantastično drugo poluvrijeme

U drugom poluvremenu bolje je igrao Newcastle. United je imao jednu jedinu priliku u prvih pola sata drugog poluvremena.

Prilikom prekida u 66. minuti, stoper Uniteda Chris Smalling je hrvačkim zahvatom srušio Srbina Aleksandra Mitrovića. Mike Dean je opravdano dosudio penal, a srpski reprezentativac ga je izveo i zabio. Veliki povratak momčadi Stevea McClarena u tim trenucima.

Mogao je Newcastle i do potpunog preokreta da od 70. do 80. minute nisu promašili nemoguće, ali kako to obično biva: ako ne zabiješ, primiš gol. I to se dogodilo. Nakon odbijene lopte poslije šuta Memphisa Depaya , Rooney je naletio i briljantnim udarcem pogodio gornji desni kut Newcastleova gola te zabio svoj 14. gol Newcastleu u karijeri.

United je utakmicu trebao mirno privesti kraju, braniti se i čuvati posjed, no nakon ubačaja u kazneni prostor u 90. minuti primio je gol. Paul Dummett je naletio na loptu i bombom probio De Geu. Utakmica je završila 3-3.

VIDEO

West Ham do treće pobjede u nizu

Sjajnu partiju priredili su nogometaši West Hama . Iako su gubili na kraju prvog poluvremena, izabranici Slavena Bilića uspjeli su nadoknaditi zaostatak i preokrenuti rezultat u svoju korist. 'Čekićari' su predvođeni povratnicima Payetom i Valenciom deklasirali Bournemouth, kojem je ovo drugi poraz u pet utakmica.

Strijelac za Bournemouth bio je Arter u 17. minuti, a za West Ham su zabili Payet fenomenalnim slobodnjakom od prečke u 67. minuti, Valencia na sjajnu asistenciju Payeta u 74. i slobodnjakom u 84. minuti.

Londonska momčad je preskočila United na tablici Premiershipa i na samo je bod od četvrtoplasiranog Tottenhama, a ima niz od četiri pobjede u svim natjecanjima. Također, Slaven Bilić ne zna za poraz devet utakmica u nizu!

Aston Villa do druge pobjede u sezoni

Momčad iz Birminghama došla je do druge pobjede u sezoni . Aston Villa je sad na osam bodova od mjesta koje osigurava ostanak u prvoj ligi. Jedini gol za Villu protiv Crystal Palacea zabio je stoper Joleon Lescott.

Rezultati 21. kola engleske Premier lige:

  • Aston Villa - Crystal Palace 1-0
  • Bournemouth - West Ham 1-3
  • Newcastle - Manchester United 3-3
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 44

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad