Obavijesti

Sport

Komentari 16

'Luđak' ne pušta igrače: Ništa korona, mi ćemo trenirati...

'Luđak' ne pušta igrače: Ništa korona, mi ćemo trenirati...
2

Svako jutro u 9 sati zakazan je sastanak u klupskom kampu, a onda i klasično odrađivanje treninga. A vikendi? Nema utakmica, pa ajmo opet trenirati...

VIDEO

Stay at home, be safe, poruke su koje ovih dana kruže internetom. Jedni od 'poslanika' su i brojni nogometaši čije aktivnosti su prekinute na neko vrijeme. Brojna nogometna prvenstva odgođena su do početka travnja, a većina klubova je otkazala sve aktivnosti i poslala igrače kućama. No jedan klub ima 'luđaka' za trenera i oni su jedni od rijetkih u Europi koji i dalje uredno odrađuju treninga. 

Pokretanje videa...

video vijesti 15-03 01:13

Riječ je o Leedsu i argentinskom osebujnom treneru Marcelu Bielsu koji je zabranio igračima odlazak u izolaciju. Svako jutro u 9 sati zakazan je sastanak u klupskom kampu, a onda i klasično odrađivanje treninga. A vikendi? Nema utakmica, pa ajmo opet trenirati.

Engleski Championship odgođen je do 3. travnja kao i uostalom većina prvenstava u Europi, ali Bielsa ne želi ništa prepustiti slučaju. Njegova momčad je nakon jako dugo vremena pretekla Bilićev WBA i sjela na prvo mjesto lige. I sam Argentinac svjestan je da su napravili lavovski posao, a prekidom treninga samo bi izbacio igrače iz ritma.

Championship - Birmingham City v Leeds United

No ako su drugi klubovi prekinuli treninge, zašto onda ne bi i Leeds? E pa engleski nogometni savez zabranio je samo odigravanje utakmica, što se tiče treninga, tu odluku su prepustili u ruke klubova, a Bielsa je odlučio nastaviti sa svim aktivnostima unatoč savjetima liječnika da to ne čini. Pa inače, nije mu bezveze nadimak luđak, odnosno el loco!

I u našoj HNL u jednom klubu nije baš sve 100% stalo. Prva momčad Gorice trenira. U manjim skupinama, uz dodatni oprez, ali: trenira.

Inače, samo da vam pobliže objasnimo o kakvom karakteru je kod Argentinca riječ. Bielsa je 2016. godine potpisao ugovor Lazijom, a onda samo dva dana kasnije poslao mail čelnicima kluba kako daje otkaz. Nije mu se dalo živjeti u Rimu. Ništa bolje nisu prošli ni u Marseilleu. Odradio je ljetne pripreme s klubom, izgubio u prva dva kola pa skupio stvari i 'paljada'. Razlog: Ovaj put mu se nisu svidjeli čelnici. 

Middlesbrough v Leeds United - Sky Bet Championship - Riverside

Inače, poznat je i kao strastven i precizan trener. Njegov nogomet temelji se na uigranim kretnjama, rotaciji, koncentraciji i improvizaciji. To je od prve sekunde treninga počeo usađivati poljuljanoj momčadi Leedsa koja je godinama živjela u prosjeku Championshipa. U klub je došao 2018. godine, uhvatio klub za ruke i izvadio ga iz duboke rupe prosječnosti. Prošle sezone pobjegao im je plasman u Premier ligu, ali ovaj put to ne želi dopustiti.

Leeds United v Sheffield United - Sky Bet Championship - Elland Road

Legendarni engleski klub koji ima tri naslova u engleskom prvenstvu, dva osvojena Kupa velesajamskih gradova, ali od 2000-ih žive u prosjeku engleskog nogometa. Bielsa je došao to promijeniti, a zasad mu ide perfektno. 

Možda se igrače bune jer i dalje moraju trenirati dok njihovi kolege 'uživaju' u svojim kućama, ali čelnici kluba prepustili su sve u ruke 'luđaka' koji ih vodi natrag prema elitnom razredu engleskog nogometa. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe