Obavijesti

Sport

Komentari 35

Ludi scenarij: Što ako se Max Verstappen zabije u Hamiltona? Ovo se u F1 nije dogodilo od '74.

Ludi scenarij: Što ako se Max Verstappen zabije u Hamiltona? Ovo se u F1 nije dogodilo od '74.

Već se jednom u povijesti Formule 1 dogodila slična situacija. Davne 1994. godine Michael Schumacher šokirao je svijet potezom koji mu je donio prvi naslov svjetskog prvaka

VIDEO

Nevjerojatno, ali iskustvo i povijest nas uče - ne i neizvedivo! Max Verstappen i aktualni prvak Lewis Hamilton vode ljutu bitku za naslov, koja će trajati do samoga kraja. Najveći rivali današnjice u Formuli 1 u posljednju utrku sezone u Abu Dhabiju ulaze s izjednačenim brojem bodova 369,5.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Silverstone iz zraka VIDEO

Zaista nesvakidašnje da su dva vozača izjednačeni u pola boda. To se u Formuli 1 nije dogodilo čak 47 godina, kad je Brazilac Emerson Fittipaldi na koncu završio tri boda ispred Švicarca Claya Regazzonija.

No jedna stavka ih dijeli zbog koje je Verstappen ipak u blagoj prednosti. Nizozemac ima pobjedu više naspram Britanca. Po ulasku u posljednju utrku sezone, Verstappen je na devet pobjeda, dok je Hamilton slavio osam puta.

Brazilian Grand Prix

I što nam to govori? Da Verstappen može postati prvak u Abu Dhabiju čak i ako ne pobijedi. Sjetit ćemo se davne 1994. godine kada je Michael Schumacher osvojio svoj prvi naslov još u onom predivnom bolidu Benetton Forda. Iste te sezone poginuo je i Ayrton Senna, a kuriozitet je da je baš Schumacher bio iza njega u Imoli kada se dogodila nesreća.

Dakle, Schumacher je prije skoro 30 godina izveo potez za pamćenje kada je na Velikoj nagradi Australije kao vodeći izletio sa staze pa se pri povratku namjerno zabio u Damona Hilla. Razlika između dva vozača bila je samo jedan bod i da je Hill uspio proći osvojio bi naslov.

Belgian Grand Prix - Race - Spa-Francorchamps

Schumacherov bolid se od siline udarca izvrnuo na bok pa udario u zaštitnu ogradu dok kasniji prvak svijeta iz 1996. godine nije mogao nastaviti zbog slomljenog ovjesa. Schumacher je na neslavan, ali povijesni način stigao do prvog naslova u karijeri što je bila samo uvertira za sva postignuća kasnije.

I da se vratimo u sadašnjost, ako bi, kojim slučajem, Verstappen ponovio isti scenarij i nehotice ili namjerno izbacio i sebe i Hamiltona iz utrke, osvojio bi naslov svjetskog prvaka. Svoj prvi u karijeri. 

Dutch Grand Prix

Mogućnost za ovakav scenarij je malen, ali ne i nemoguć. Ono što je sigurno jest da nas čeka nevjerojatna završnica najuzbudljivijeg prvenstva Formule 1 posljednjih godina.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?
AUTORITET ILI ČIŠĆENJE?

Nakon svih turbulencija, Hajduk počeo i izbacivati igrače iz momčadi! Čija je to bila odluka?

Uz najveću gledanost i atmosferu kojom se diči, Hajduk je na Poljudu osvojio 11 bodova manje nego Rijeka na Rujevici i osam manje nego Dinamo u Maksimiru! Od 15. ožujka kod kuće je pobijedio Rudeš i pet puta izgubio!
Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!
NAPUNIO RAČUNE

Lova do krova: Nenad Bjelica je kao trener na otkazima zaradio više od četiri milijuna eura!

Hrvatski trener je u godinu i osam mjeseci dobio čak tri otkaza. Prvi u rujnu 2022. godine u Osijeku pa je zatim preuzeo Trabzonspor gdje je postao bivši u listopadu prošle godine. Sad ga je smijenio i Union