Obavijesti

Sport

Komentari 7

Ludnica u Grazu: Četiri gola u 152 sekunde, Medvjedima bod

Ludnica u Grazu: Četiri gola u 152 sekunde, Medvjedima bod
1

Hokejaši Medveščaka osvojili su bod na gostovanju kod Graza u sklopu 9. kola austrijske EBEL lige. Nakon boljeg izvođenja penala domaćin je slavio i to sa 5-4

VIDEO

Nakon mirnih prvih 20 minuta, u kojima su obje momčadi kombinirano pucale svega 15 puta prema golovima Michaela Ouzasa i Frederica Cloutiera, igra se u nastavku u potpunosti rasplamsala. Prva trećina završila je rezultatom 0-0, a potom je u drugoj palo čak šest golova.

Poveli su domaćini preko Oliviera Latendressea u trećoj minuti nastavka i to u situaciji kada su imali igrača manje na ledu. U svega sedam minuta, "medvjedi" rade preokret u režiji Adama Millera i Kylea Greentreea.

Miller zabija za 1-1 u 30. minuti (29:17) u situaciji s dva igrača više, a svega 20 sekundi kasnije Greentree koristi još jednog igrača viška na ledu za preokret na 2-1.

Koncentracija Medveščaka nakon vodstva trajala je jedva minutu kada je Jean-Michel Daoust zabio za 2-2, a 68 sekundi kasnije NHL zvijezda Thomas Vanek ponovno je doveo domaćine u vodstvo. Vanek je inače najbolji austrijski strijelac u povijesti u NHL lige, gdje igra za Buffalo Sabrese.

Nešto manje od dvije minute prije kraja druge trećine Greentree postiže svoj drugi gol u drugoj dionici za odlazak na predah s izjednačenim rezultatom.

Sedam minuta u trećoj trećini trebalo je Grazu da dođe do vodstva i po treći put. Kevin Moderer zabio je na asistenciju Oliviera Labellea u 48. minuti.

Ključan detalj za ostatak regularnog dijela utakmice dogodio se dvije minute i 38 sekundi prije kraja. Naime, Rupert Strohmeier je zaradio dvije minute isključenja, Medveščak je povukao golmana s vrata i igralo se 6-4. Svega 22 sekunde bile su dovoljne da Brandon Buck poravna za "medvjede" i odvede susret u produžetak, u kojem nije bilo golova pa se pristupilo izvođenju penala.

Nažalost, Graz je bio sretniji i spretniji kod lutrije penala i ipak uzeo puni plijen, dok Medveščak u konačnici može biti zadovoljan bodom.

EBEL liga, 9. kolo:

Graz 99ers – Medveščak 5-4 (penali)

Linz – Vienna Capitals 4-3 (produžetak)

Dornbirn – Znojmo 4-5

SAPA Fehervar – Innsbruck 4-3

Villas – Salzburg 4-3

Olimpija Ljubljana – Klagenfurt 3-4 (penali)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...
REAKCIJE IZ KRANJČE

Sopić: Neki igraju komotno već nekoliko utakmica! Pola medija želi da Dinamo bude prvak...

Dolaze nam u 'zmajevo gnijezdo', gdje je pao Lille, past će i Dinamo, rekao je Sopić, a Čabraja naglasio: 'Ostaje mi žal, mogli smo ih unakaziti! Inter došao po Čavlinu? Vidjet ćemo...'