Obavijesti

Sport

Komentari 175

Ludnica u Italiji! Ronaldovo 'da' Juveu koji ga plaća 100 mil. €

Ludnica u Italiji! Ronaldovo 'da' Juveu koji ga plaća 100 mil. €
5

TRANSFER BOMBA Talijani pišu kako je ostanak Ronalda u madridskom Realu izgledan 0,1 posto. Juventus je pripremio 100 milijuna eura, CR-u se ide u Italiju i kako pišu europski mediji, transfer je vrlo izgledan

VIDEO

Jako sam sretan jer je Juventus klub koji sam oduvijek volio. Još dok sam bio dječak htio sam zaigrati u ovom klubu i želim se zahvaliti svim 'bianconerima' za ove aplauze, rekao je Cristiano Ronaldo kad je u Torinu 'škaricama' torpedirao Juventus u dresu Reala u četvrtfinalu Lige prvaka.

Te riječi bi mogao ponoviti uskoro na predstavljanju u Torinu jer talijanski, španjolski pa i europski mediji, uključujući i portugalske, snažno pišu o tome da je njegov transfer iz Real Madrida u Juventus gotova stvar.

Talijani su spremni platiti 100 milijuna eura 'blancosima' i tako aktivirati odštetnu klauzulu, a u Italiji vlada euforija, tolika da su se počeli i printati 'crno-bijeli' dresovi službeno najboljeg igrača svijeta.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Spomenuta klauzula posebno je razljutila Ronalda jer je smanjena sa milijardu na 100 milijuna, no ona ne vrijedi za PSG, Barcelonu i engleske klubove.

Za Juve - vrijedi!

- Ako vrijedim 100 milijuna eura, onda to znači da me oni (Real) ne žele - stoji na naslovnici Marce.

- Puno je razloga. Problemi s Perezom najviše igraju ulogu. Razgovarao je Ronaldo nekoliko puta s Juveovim predsjednikom Agnellijem i on želi u Juve - rekao je Juan Ignacio Gallardo, direktor Marce.

Jedna portugalska televizija javlja kako je transfer završen, a iz Italije stižu informacije da je Ronaldo odradio liječničke preglede u Münchenu i da se samo čeka taj potpis pa da ode na godišnji odmor poslije ispadanja s Mundijala.

U 33. godini Portugalac poslije devet izuzetno uspješnih godina u Madridu želi novi izazov. Ta je želja potpaljena odnosom prema njemu u Realu što je, uostalom, otvoreno rekao nakon pobjede nad Liverpoolom u Kijevu.

Kasnije se situacija smirila, činilo se da CR ostaje u klubu, međutim, trener Zinedine Zidane dao je ostavku što je, smatraju Španjolci, samo poguralo Ronalda van Reala.

On smatra da ga je predsjednik Florentino Perez 'prevario' oko novog ugovora - htio je zarađivati jednako kao Messi i Neymar, a ne duplo manje. Ronaldo ima 23 milijuna eura godišnje i nakon što mu klub nije htio dati takav ugovor, on se jednostavno - naljutio!

Dirnulo se u njegov ponos i povratka više nema.

Sad mu novac više ne igra presudnu ulogu jer Juventus sigurno nema toliku platežnu moć - tamo najviše zarađuje najskuplji igrač u povijesti kluba, Gonzalo Higuain, a to je 7,5 milijuna eura po sezoni.

Ronaldov dolazak zatresao bi nogometnu Europu, posebno uspavanu Italiju čija je liga daleko od starog sjaja. Stoga Juve ima kombinaciju za Ronalda koju bi izveo uz pomoć bogatih sponzora.

Navodno bi Adidas trebao financirati dio plaće Ronalda čime bi on morao prekinuti veze s Nikeom, ali Adidas nije jedini koji bi bio u ovoj priči. CR, marketinška bomba od igrača, prisilio bi Juventus na prodaju Higuaina u Chelsea, za što se, pišu Talijani, čeka samo dolazak Maurizija Sarrija u londonski klub.

U priču bi se uključio i Jeep, jedan od dva najveća sponzora 'stare dame'. 

Poteze iz sjene pak vuče Ronaldov menadžer, utjecajni Jorge Mendes. Odnosi između Juvea i njega zadnjih godina nisu bili bajni, no ove sezone došlo je do pomirbe tako što je Mendes svog pulena Joaoa Cancela iz Valencije preko Intera transferirao u redove prvaka Italije za 40 milijuna eura.

Kad je bilo predstavljanje mladog beka u Torinu, navijači su Mendesa upitali hoće li im dovesti i Ronalda. Ovaj se samo nasmijao...

Posebno su zanimljive reakcije ljudi koji navodno rade na ovom mega transferu.

Jučer su na sastanku u Milanu bili Juveovi čelnici Beppe Marotta i Fabio Paratici. Pri izlasku iz hotela novinari su ih opkolili u potrazi za informacijom, a Beppe je samo rekao da nema komentara. Ono što dodatno pali vatru je i izostanak demantija iz tabora oba kluba.

Real se zadnjih tjedana intenzivno povezivalo s Neymarom i Kylianom Mbappéom, no klub je to sve demantirao brzinom munje.

Po pitanju Ronalda - tišina!

Postoji i druga strana priče. Cinici će reći da Ronaldo igra savršeno i izvan terena i da je ovo sve 'patka' kojom izvlači iz Reala još bogatiji ugovor. Međutim, Talijani su sigurni da Ronaldo stiže u Juventus 99,99%.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 175
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...