Luka je zaigrao kao desni bek, Španjolci žestoki prema Kovi... | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 92

Luka je zaigrao kao desni bek, Španjolci žestoki prema Kovi...

Luka je zaigrao kao desni bek, Španjolci žestoki prema Kovi...
1

Izgubljen. Igrao je u ulozi koju najviše voli, ali nigdje ga nije bilo. Nije znao što činiti većinu vremena, piše Marca o igri Matea Kovačića. Drugi Hrvat, Luka Modrić, zbog taktike Reala praktički je igrao kao desni bek

VIDEO

Njegova zadaća bila je zaustaviti prodore Davida Alabe i zato je patila njegova napadačka igra. Momčad je osjetila taj izostanak u izgradnji napada, piše Marca o igri Luke Modrića na Bernabeuu protiv Bayerna. On je praktički igrao kao - desni bek.

Hrvatski kapetan igrao je u nešto drugačijoj ulozi jer je Zinedine Zidane odlučio na klupi ostaviti destruktivca Casemira te uvrstiti puno ofenzivnijeg Matea Kovačića kojeg Španjolci nisu poštedjeli kritika.

Izgubljen. Igrao je u ulozi koju najviše voli, ali nigdje ga nije bilo. Nije znao što činiti većinu vremena, Thiago i James igrali su 'kao doma' u njegovim zonama. Istaknuo se siromašnim izdanjem - analizirala je Marca igru našeg veznjaka.

>>> Statistiku učinka Modrića i Kovačića pogledajte OVDJE

Ciljao je Francuz na brzu tranziciju i posjed tom odlukom, a to je posljedično značilo kako će netko iz tria Modrić- Kroos- Kovačić morati obavljati puno više obrambenih zadaća no inače.

Teret je pao na najiskusnijeg, Luku, koji je u 62. minuti dobio i žuti karton. Situacija mu je bila otežana budući da je na poziciji desnog beka igrao Lucas Vazquez, igrač koji u opisu posla ima puno ofenzivnije zadaće.

Riječ je o klasičnom krilnom igraču koji je silom prilika zbog izostanka standardnog Danija Carvajala morao igrati na neprirodnoj poziciji.

Kako bi neutralizirao stalne prodore Alabe i Riberyja, Zidane je skroz žrtvovao Luku koji je imao niz duela s obojicom, najviše Francuzom. Umjesto da kreira napade kao i uvijek, Modrić se lavovski borio s majstorima driblinga i snažnijim igračima od sebe te na kraju iz svega izašao kao pobjednik.

Poslije utakmice Modrić je pomalo ogorčeno izjavio:

- Kad god mi igramo bude nekih kontroverzi i pokušava se umanjiti naš uspjeh. Ali na to smo se već navikli. Nisam vidio tu situaciju tako da ne mogu uopće komentirati. Mi radimo velike stvari, ovo nam je četvrto finale unazad pet godina - rekao je Luka.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 92

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Dinamo kupuje igrača iz Australije?

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal