Obavijesti

Sport

Komentari 56

Spursi na Lukin pogon: Modrić dao svoj prvi gol u Ligi prvaka

Spursi na Lukin pogon: Modrić dao svoj prvi gol u Ligi prvaka
6

Tottenham je u 5. kolu Lige prvaka na White Hart Lineu pobijedio Werder 3-0. Drugi gol zabio je najbolji nogometaš na travnjaku, hrvatski reprezentativac Luka Modrić...

VIDEO

S desne strane u sredinu je nabacio Hutton, a Peter Crouch glavom je loptu spustio Luki Modriću. Naš je veznjak “provozao” stopera Prödla i desnom nogom zabio za 2-0.

- Eto, zabio sam i svoj prvi gol u Ligi prvaka - sa smiješkom je govorio Luka nakon uvjerljive pobjede Tottenhama protiv Werdera, koji je u London došao bez pola momčadi.

- Znao sam da će me Peter pronaći, trebalo je samo loptu gurnuti u mrežu - skromno kaže Modrić, apsolutno prvo ime utakmice.

Ispalo je da smo imali zaista lak posao, igrali smo sjajno, kaže Luka

“Luka nas je odveo među 16 najboljih”, sinoć je bio naslov na Tottenhamovoj stranici. Zaista, Modrić je odigrao odličnih 90 minuta. Gradio je igru Tottenhama, stigao zabiti, a još je i izborio penal. Loptu je uzeo Bale i - promašio. Obranio mu je Tim Wiese.

- Zabili smo im tri gola, mogli smo i više, ali nema veze. Moramo biti zadovoljni, osigurali smo plasman u osminu finala Lige prvaka, a to je sjajan doseg - rekao je Luka Modrić.

Luka je bio fantastičan, ali meni to nije novost, rekao je Harry

Tottenhamovu seriju otvorio je stoper Kaboul, a Crouch je nakon asistencije Modrić i sam zabio u 79. minuti za konačnih 3-0.

Menadžer Tottenhama Harry Redknapp sjetio se i Nike Kranjčara. Uveo ga je u igru zadnjih 10-ak minuta. Nedovoljno do Niko pokaže što zna. (mv)

Rezultati ostalih utakmica 5. kola po skupinama:

Iako je ostalo još jedno kolo do kraja igre po skupinama, dalje sigurno idu Inter, Tottenham, Schalke, Lyon, Manchester United, Valencija i Barcelona. U skupini D za prolaz će se boriti Kopenhagen i Rubin.

SKUPINA A

Inter - Twente 1-0 (Cambiasso 55')

Prošlogodišnji prvaci Europe prije ovog kola nizozemskom prvaku Twenteu bježali su samo dva boda pa je pritisak na Benitezu bio velik. Talijani u posljednje vrijeme loše stoje i u prvenstvu i ovo im je bila rijetka prilika da se dignu. Uz cijelu plejadu izostanaka, povratnik Cambiasso zabio je za nova tri boda. Lopta se odbila od živog zida, a Argentinac puca iz prve. Bio je previše precizan za Mihajlova.

Tottenham - Werder  3-0 (Kaboul 6', Modrić 46', Crouch 79')

SKUPINA B

Hapoel Tel Aviv - Benfica 3-0 (Zahavi 24', 90', Da Silva 74')

Benfica je definitivno ispala iz natjecanja 'zahvaljujući' sjajnom Schalkeu koji se za to pobrinuo pobjedom nad Francuzima. U prošlom su kolu Portugalci pobijedili Lyon i na krilima te pobjede ušli su u utakmicu. Ali podbacili su na ovom gostovanju. Načeo ih je glavom Zahavi, a zabio je i Da Silva, te ih dovršio Zahavi.

Schalke - Lyon 3-0 (Farfan 14', Huntelaar 20', 89')

'Rudari' nisu željeli prepuštati slučaju prolazak dalje, tim više što su u sljedećem kolu trebali gostovati kod izravnih konkurenata, Benfice. No pobjedom protiv prvoplasiranog Lyona sve su riješili već danas. U prvih 20 minuta utakmice imali su već 2 gola na kontu. Sada su preuzeli vodstvo u skupini. Lovren je igrao od prve minute, dok je Rakitić susret odgledao s klupe.

SKUPINA C

Valencija - Bursaspor  6-1 (Mata 17'-11 metara,  Soldado 21', 55', Aduriz 30', Joaquin 37', Albelda 77'/ Batalla 69')

Valencija je u ovaj susret ušla kao favorit i opravdala taj status. Autsajder Bursaspor ostao je bez bodova u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka, a na gostovanju kod Španjolaca 'popili' su čak šest komada.

Rangers - Manchester United 0-1 (Rooney 86-11 metara)

Imperativ pobjede imali su domaćini Rangersi, no Manchester United to nije dozvolio. U posljednjim minutama susreta Naismith je pokosio Rafaela, a izvođač najstrože kazne bio je oporavljeni Rooney.

SKUPINA D

Rubin - Kobenhavn 1-0 (Noboa 45' - 11 metara)

Rusi su došli do prve pobjede u skupini. Na domaćem terenu minimalno su svladali danskog prvaka i približili im se na samo bod razlike, te time ostali u igri. No teško se nadati boljem od ovoga jer u zadnjem kolu Rubin gostuje kod vodeće Barcelone. U Kopenhagen pristiže posljednji iz ove skupine, Panathinaikos ...

Panathinaikos - Barcelona 0-3 (Pedro Rodriguez 27', 69, Messi 63')

Momčad Pepa Guardiole stigla je do sigurne pobjede u Ateni, pobjede kojom je praktički osigurala drugi krug. Poveli su već u 27. minuti golom Pedra,  a identičnu akciju u kombinaciji s Alvesom ponavlja i u 69. Precizan je bio i Leo Messi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'