Obavijesti

Sport

Komentari 143

Mađari: Napali su nas u Splitu, gradu koji je istaknuo svastiku

Mađari: Napali su nas u Splitu, gradu koji je istaknuo svastiku
7

Mađarski mediji osuđuju 'napade hrvatskih huligana', podsjećaju na svastiku na Poljudu, ustaške pjesme i očajan odnos HNS-a i Hajduka, najavljuju svoj početni sastav i ističu kako se ne boje Hrvata

VIDEO

Euro-kvalifikacijsko gostovanje mađarske reprezentacije u Hrvatskoj očekivano dominira sportskim rubrikama tamošnjih medija.

Pokretanje videa...

25:46

Budale koje su oštetile vozilo i napale dvojicu mađarskih navijača su, naravno, spomenute i istaknute pod naslovom 'Skandal u Splitu, hrvatski huligani napali naše navijače'. Ističe se i pravodobna reakcija policije te očekuju brojne mjere osiguranja na samoj utakmici, uključujući dronove i helikoptere.

Što se samog susreta tiče, iz Mađarske najavljuju kako će njihov izbornik, Talijan Marco Rossi, na poljudski travnjak poslati ovih 11:

Gulácsi - Lovrencsics, Orbán, Kádár, Korhut - Kleinheisler, M.Vida - Sallai, Dzsudzsák, D.Nagy - Szalai.

Najavljuje se da će utakmicu gledati hrvatska predsjednica Grabar-Kitarović, premijer Plenković, ali i njihovi mađarski kolege Viktor Orbán i Sándor Csányi.

Mađari podsjećaju da se igra na stadionu koji je Italiju dočekao sa svastikom označenom na terenu, a da su u prvoj utakmici odigranoj na San Siru hrvatski navijači pažnju zaokupljali ustaškim pjesmama, bakljama i dimnim bombama.

Objašnjavajući svojim čitateljima genezu sukoba između Hajduka i HNS-a, Mađari su istaknuli nadu da bi na Poljudu možda mogli imati čak i podršku publike ili, u najgorem slučaju, situaciju u kojoj će se fućkati domaćoj reprezentaciji.

Bodreći sami sebe, Mađari kažu kako čak ni svi hrvatski talenti baš uvijek ne uspiju sazreti na najvećoj sceni pa ističu primjer Alena Halilovića ili, kako ga oni nazivaju, 'hrvatskog Messija', čija je 'karijera u slijepoj ulici'.

Što se očekivanja oko rezultata tiče, sami su sebi omogućili jednostavan, a optimističan zaključak:

'Nemamo baš tako puno izostanaka, a i da smo kompletni: ako bi se išlo uspoređivati kvalitetu dvaju reprezentacija onda nema smisla i igrati s obzirom na hrvatska imena, ali... U Budimpešti smo jasno pokazali kako su imena na papiru jedno, a situacija na travnjaku može biti nešto posve drugo'!

REUTERS/PIXSELL
Hungary v Portugal - EURO 2016 - Group F
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener