Sport

Komentari 11

Ma bravo: Reprezentacija u stolnom tenisu izborila Tokio!

Ma bravo: Reprezentacija u stolnom tenisu izborila Tokio!

Hrvatska će prvi put nakon Pekinga 2008. imati mušku stolnotenisku reprezentaciju na Olimpijskim igrama nakon pobjede nad Velikom Britanijom u svjetskim kvalifikacijama u Portugalu

Hrvatska muška stolnoteniska reprezentacija (Tomislav Pucar, Andrej Gaćina, Tomislav Frane Kojić, Filip Zeljko, izbornik Neven Karković i fizioterapeut Goran Krušelj) izborila je Olimpijske igre!

POGLEDAJTE VIDEO:

U odlučujućem dvoboju svjetskih kvalifikacija u portugalskom Gondomaru naši dečki svladali su Veliku Britaniju 3-0 te osigurali ekipni nastup u Tokiju, a samim time i potvrdili da ćemo definitivno imati dva igrača u pojedinačnom dijelu turnira.

Bio je to odličan meč naših stolnotenisača, da bi to mogao biti dan velik dan najavili su već u igri parova kad su Kojić i Gaćina s 3-0 torpedirali Walkera i Drinkhalla. Na to se nadovezao Pucar koji je gubio 2-1 od najboljeg britanskog igrača Pitchforda (22. igrač svijeta), no sljedeća dva seta slavio je s 11-6 i 11-8. Za kraj pobjedu je potvrdio Gaćina koji je prvo nadoknadio 1:2, a potom u petom setu totalno uništio Drinkhalla.

Posljednji put Hrvatska je na u ekipnom dijelu olimpijskih igara bila 2008. u Pekingu u sastavu Zoran Primorac, Tan Ruiwu i Andrej Gaćina. Dvanaest godina nakon Hrvatska je opet među 16 ekipa na Olimpijskim igrama!

- Fantastičan uspjeh! I to ne samo što smo izborili Olimpijske igre, već što je to uspjeh jedne generacije koja se posložila s iskusnim Gaćinom na čelu, Pucarom koji ulazi u u svjetski vrh, Kojićem koji je cijeli život posvetio sportu i ispunio želju da ide na OI, te Filipom koji je kao četvrti igrač bio fantastična podrška. Bila je iznimna atmosfera, sve stvari su bile posložene, dečki su u svim situacijama odreagirali točno kako treba i danas je bila uživancija biti na klupi i voditi ovaj meč - istaknuo je izbornik Karković.

Hrvatska - Velika Britanija 3-0

 

 

Najčitaniji članci