Sport

Komentari 1

Ma bravo! Veliki Gianluca Vialli jači od zla, karcinom pobijeđen

Ma bravo! Veliki Gianluca Vialli jači od zla, karcinom pobijeđen

Ovo je bilo drugo Viallijevo liječenje od raka gušterače. Vialli je do dresa Azzurra došao igrajući za Sampdoriju s kojom je 1991. osvojio i jedini scudetto u klupskoj povijesti

Bivši talijanski nogometni reprezentativac Gianluca Vialli (55) u potpunosti se oporavio od raka gušterače s kojim se borio posljednjih 17 mjeseci, objavio je jedan od njegovih bivših klubova Chelsea. Ovo je bilo drugo Viallijevo liječenje od raka gušterače.

POGLEDAJTE VIDEO: #ZAJEDNO24SATA

Vialli je do statusa talijanskog reprezentativca stigao zahvaljujući odličnim igrama za Sampdoriju s kojom je 1991. godine osvojio i jedini naslov nacionalnog prvaka za taj klub s kojim je 1992. stigao i do finala Lige prvaka.

Trener je bio Vujadin Boškov, a udarni tandem te momčadi tvorili su 'devetka' Vialli i na 'desetki' današnji talijanski izbornik Roberto Mancini. Bili su briljantan duet, Sampdorijini obožavani 'blizanci'.

Chelsea v Manchester United - Carabao Cup - Fourth Round - Stamford Bridge

Nakon Sampdorije uslijedio je četverogodišnji boravak u Juventusu s kojim je 1996. osvojio i Ligu prvaka pod ravnanjem Marcella Lippija da bi od 1996. do 1999. nosio dres londonskog Chelseaja.

Od veljače 1998. do ljeta 1999. Vialli je mao ulogu igrača-trenera u Chelseaju, a zatim je završio igračku karijeru. Na klupi Chelseaja zadržao se do rujna 2000., a potom je još vodio samo Watford.

alberto terenghi/Press Association/PIXSELL