Sport

Komentari 27

'Ma Hrvatska je drugi svijet za ostale reprezentacije iz regije!'

'Ma Hrvatska je drugi svijet za ostale reprezentacije iz regije!'

Cilj reprezentacije Srbije na Europskom prvenstvu je bio da prođe u drugi krug. Ipak, to se nije ostvarilo. Nije čak ostvarena nijedna pobjeda i naravno da je podbacila u pravom smislu te riječi, rekao je Vuković...

Srbija je prije osam godina na Europskom prvenstvu u svojoj zemlji osvojila srebro i od tada nisu vidjeli završnicu nekog velikog natjecanja. Tada su pobijedili Hrvatsku u polufinalu i kao da je počela neka noćna mora. Rukomet kao da je izgubio na važnosti, sve se manje ulaže, a neki najbolji igrači više ni ne žele igrati za reprezentaciju. Rezultat svega toga je debakl na ovogodišnjem Euru gdje su izgubili sve tri utakmice i s posljednjeg mjesta se vratili doma.

Veselin Vuković je trener koji im je donio posljednju medalju i od njegovog odlaska su se na klupi pojavila brojna imena, ali nitko nije uspio vratiti reprezentaciji sjaj koju su imali pod Vukovićem koji je tada vodio zvijezde poput Marka Vujina, Momira Ilića, Darka Stanića. A bivši izbornik zna što je problem...

- Cilj reprezentacije Srbije na Europskom prvenstvu je bio da prođe u drugi krug. Ipak, to se nije ostvarilo. Nije čak ostvarena nijedna pobjeda i naravno da je podbacila u pravom smislu te riječi. Mislim da je to posljedica lošeg stanja u rukometu u Srbiji u posljednjih nekoliko godina i nedostatka prave strategije kako dalje poslije medalje iz Beograda.

Srbi su i na ovom Euru bili u skupini s Hrvatskom, ali naši su pokazali dominaciju i protiv njih. Vuković je pohvalio našu reprezentaciju i rekao kako možemo biti primjer drugima u regiji.

- Hrvatska je definitivno drugi svijet za ostale reprezentacija s Balkana zato što njihov rezultat i uspjeh nisu događaj, kao što je to kod nas drugih. Kod njih je to proces i rezultat jednog kvalitetnog rada, gdje svatko odgovara za ono što je napravio ili nije napravio - zaključio je bivši srpski izbornik, a danas trener Metaloplastike, u razgovoru za Sport.ba.

Hrvatska briljira na aktualnom Euru gdje je prošla u polufinale i u sjajnoj je seriji od šest pobjeda. Naši reprezentativci u srijedu igraju protiv Španjolske za prvo mjesto, a nakon toga ćemo znati na koga idemo u polufinale. 

 

Najčitaniji članci