Obavijesti

Sport

Komentari 55

'Ma ne treba nam nacionalni stadion. Podijelit će Hrvatsku'

'Ma ne treba nam nacionalni stadion. Podijelit će Hrvatsku'

Žao mi je što nisam više igrao u Splitu s Hrvatskom.Kad osjetiš tu poljudsku atmosferu, onda želiš svaku utakmicu igrati u Splitu. Za mene je to sasvim logično da Hrvatska igra u Splitu pa i u Zagrebu, Osijeku...

VIDEO

U ljeto 2019. godine, u 37. godini života, odlučio je reći zbogom nogometu. Barem onom igračkom dijelu.

Odradio je sezonu u Cagliariju i oprostio se sa stilom. Kao jedan od najboljih desnih bekova kojeg je Hrvatska ikada imala. Darijo Srna nije previše razmišljao o odmoru već je znao što će raditi nakon kraja karijere. Nije dvojio ni sekunde.

Pokretanje videa...

Darijo Srna 00:23

Postao je pomoćni trener u svome voljenom Šahtaru, a ove sezone je u ulozi sportskog direktora. Jako dugo ga nismo vidjeli u hrvatskim medijima, a ovaj put je za Novu TV dao intervju gdje je govorio o sebi, svojoj novoj karijeri, ali i nacionalnom stadionu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Ide dobro, adrenalina nema kao što si igrač, najbolje je biti sportaš, odradiš svoj trening i ideš kući. Ovako si zauzet od jutra do mraka. Imaš raznih situacija, nekad i konflikta s igračima. Nekad netko želi otići pa netko i produžiti ugovor… To je za mene sve novo. Jako se dobro snalazim i sretan sam - kazao je Srna za Novu TV.

Šahtar je u teškoj skupini Lige prvaka s Borussijom Mönchengladbach, Real Madridom i Interom uspio osvojiti treće mjesto, a uz to je dvaput pobijedio Real.

- Što se tiče Lige prvaka, nije objektivno raditi analizu zbog koronavirusa, u dvije utakmice smo zasluženo pobijedili Real i izgubili od Borussije. Rezultati nekad nisu ni realni. Čak jedan Inter nije izborio Europsku ligu. Zenit je osvojio jedan bod. Velikani nisu upisali u Europsku ligu, to je za njih nepodnošljivo.

Srna se od 'vatrenih' oprostio nakon tragičnog ispadanja od Portugala na Euru 2016., a taj susret mu je bio 134. za reprezentaciju čime se upisao u knjige rekorda. No, Modrić je već na 133 nastupa i ubrzo bi mogao preskočiti Darija.

- Svaki je rekord tu da se ruši, odigrati jednom za reprezentaciju je ostvarenje sna svakog mladog nogometaša. Ja sam imao privilegiju da 134 puta budem najsretniji čovjek na svijetu. Hrvatska reprezentacija je emocija… Ja bi promijenio sve svoje trofeje za medalju s Hrvatskom. Sve sam s tom rečenicom rekao - kazao je bivši kapetan.

Naravno, nezaobilazna tema bilo je i pitanje nacionalnog stadiona. Tijekom utakmica u Ligi nacija Dejan Lovren i Luka Modrić govorili su o tome problemu te jasno dali do znanja da Hrvatskoj što prije treba novi i moderni stadion na kojem će reprezentacija igrati svoje utakmice.

- Grade se i košarkaške arene, ne znam što se sve ne gradi, da se ne može pomoći da se napravi bolji stadion... Toliko je nogomet promovirao Hrvatsku da bi bilo lijepo da se to napravi - govorio je Modrić uoči utakmice s Portugalom, ali Srna je protiv nacionalnog stadiona.

- Ja sam protiv nacionalnog stadiona, to će donijeti još više posljedica. Još više će podijeliti Hrvatsku i hrvatske navijače. U Europi nacionalni stadion ima Francuska i Engleska, a jedna Italija i Španjolska nemaju nacionalni stadion. Hrvatska zaslužuje igrati u cijeloj Hrvatskoj.

A je li mu žao što nije više puta igrao na Poljudu kao reprezentativac, rekao je:

- Nije samo meni žao, nego svima. Pogotovo kad igraš u Hajduku. Kad osjetiš tu poljudsku atmosferu, onda želiš svaku utakmicu igrati u Splitu. Za mene je to sasvim logično da Hrvatska igra u Splitu pa i u Zagrebu, Osijeku, Rijeci… Hrvatska nije samo Zagreb - zaključio je Srna.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu