Obavijesti

Sport

Komentari 8

MacLean: Želim još dugo biti trener hrvatske reprezentacije

Don MacLean će gotovo sigurno biti novi trener Medveščaka, ostanu li 'medvjedi' u Ebelu. Ako budu igrali u KHL-u doći će novi trener, a MacLean će mu biti pomoćnik

VIDEO

Zlato s Hrvatskom na SP-u prvi mi je naslov u trenerskoj karijeri. To ću uvijek pamtiti. Želio bih ostati izbornik, još dugo godina voditi ove dečke, rekao je Don MacLean.

Dvije godine bio je pomoćnik Martyju Raymondu na klupi Medveščaka i 'šefovanje' u hrvatskoj reprezentaciji bio mu je prvi samostalni trenerski posao. Odmah je osvojio zlato i reprezentaciju odveo iz četvrte u treću ligu svjetskog hokeja. Uz savršeni skor, pet utakmica i pet pobjeda.

- Nemam ugovor s Hrvatskim hokejaškim savezom. Zamolili su me da vodim reprezentaciju. Tako da ne znam što će biti dalje. Volio bih da me ponovo pozovu – rekao je MacLean, koji će, ako ostane na klupi, iduće proljeće imati bitno jaču reprezentaciju. 

U idealnom scenariju Hrvatskoj bi se na SP-u Divizije IB 2014. trebalo priključiti još sedam Ebelovaca iz Medveščaka – golman Ouzas, Letang, Waugh, Brine, Naglich, Kostović i Martinović.

- Uh, gdje je još iduća godina. No, postoji šansa da dobar dio tih hokejaša zaigra za Hrvatsku. Ali, uvijek se nešto može dogoditi u posljednji trenutak. Trebali smo imati i Kinasewicha u reprezentaciji, ali zbog potpisa za Red Bull ta je opcija propala. Kad vidimo na koga možemo računati, onda ćemo znati i ciljeve – istaknuo je MacLean.

Ako ostane izbornikom, Don će sigurno moći ponovo računati na Serticha, MacAulayja i Prpica. Jedino je upitan Hećimović, koji je zaključio igračku karijeru i ako ne nađe barem neki amaterski klub u kojem bi igrao u Kanadi preko zime, sigurno neće dobiti poziv.

- Ja ću se odazvati, volim igrati za Hrvatsku. Ne znam hoću li i iduće godine igrati za Medveščak, ali na mene se, što se reprezentacije tiče, može računati – rekao je Andy Sertich.

Joel Prpic uz posao profesionalnog vatrogasca igra i za Brentford Blast u ligi Ontarija. Iako će idućeg proljeća imati 39 godina, također je ponovo spreman pomoći.

- Volio bih igrati u Diviziji IB. Vjerujem da ćemo, ako nam se priključe još Ouzas, Letang, Naglich i ostali, biti i favoriti SP-a – istaknuo je Joel.

Izbornik MacLean vjeruje da će mu zlato s Hrvatskom otvoriti i posao glavnog trenera Medveščaka.

- Pa, sigurno će mi to zlato pomoći. Dvije sam godine bio pomoćnik i svi znamo što je logičan korak nakon toga. Ono što vam mogu reći da ću sigurno biti u Medveščaku i iduće sezone. Bez obzira igrao li klub u Ebelu ili KHL-u – rekao je MacLean.

Matematika je tu prilično jednostavna, ostane li Medveščak u Ebelu, trenerom će postati MacLean, a ako 'medvjedi' budu igrali u KHL-u, još će jednu godinu odraditi kao pomoćnik.

- To vam mogu potvrditi, ako Medveščak bude u KHL-u, sigurno ću biti pomoćnik.

Bivši trener Raymond je rekao da bi MacLeana rado poveo sa sobom u neki drugi klub, ali to se, eto, neće dogoditi.

- Razgovarao sam s Raymondom, no ne bih mogao odbiti priliku da budem prvi trener Medveščaka – dodao je MacLean.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 8

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke
ZAGREB DOČEKAO RABUZINOVO SUNCE

VIDEO Pogledajte ludnicu ispred Maksimira! Navijači uz baklje dočekali dinamovce iz Rijeke

ZAGREB - Dinamo je na Rujevici pobijedio Rijeku 3-1 i osvojio Kup. Za nedjelju je najavljena velika fešta na Trgu bana Jelačića, ali su navijači u kasnim večernjim satima priredili doček igračima ispred Maksimira. Nekoliko stotina njih je dočekalo dinamovce pjesmom i bakljadom, igrači su bili oduševljeni, kao i prije tri tjedna nakon pobjede na Rujevici u prvenstvu. Izašli su iz autobusa i pozdravili navijače koji su bili u deliriju
Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad