Obavijesti

Sport

Komentari 1

Magic Johnson: 'Nikada nije varao igru, nas, ni navijače...'

Magic Johnson: 'Nikada nije varao igru, nas, ni navijače...'
6

'Ovo je sve što mogu dati. Moje srce može, moj mozak želi, ali moje tijelo zna da je vrijeme za reći zbogom' rekao je prije umirovljenja košarkaš koji se 17 puta našao u All-Star momčadi NBA-a i pet puta osvojio ligu...

VIDEO

U 42. godini života u padu helikoptera tragično je okončan život jednoga od najboljih košarkaša u povijesti tog sporta. Napustio nas je peterostruki osvajač titule NBA prvaka s LA Lakersima Kobe 'Bean' Bryant (41). Osim što je pet puta na ruku stavljao prsten, 2008. postao je i MVP prvenstva, a šest godina kasnije prestigao je Michela Jordana na listi najboljih strijelaca svih vremena. Pomalo simbolično, u subotu navečer, noć prije tragične nesreće, prestigao ga je LeBron James. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:12

O’Neal, Phil Jackson, Pau Gasol, Derek Fisher, Lamar Odom i Magic Johnson bili su na njegovoj posljednjoj utakmici.

- Kobe Bryant nikada nije varao igru, nije varao nas niti navijače - rekao je Magic. U svojoj posljednjoj utakmici 2016. godine zakucao je čak 60 poena. Bila je to šesta utakmica u njegovoj karijeri u kojoj je imao toliko ubačaja. Imao je 37 godina i 234 dana, nitko stariji nije utrpao 60 na utakmici.

Kobe Bryant
Kobe, pozdravi nam Dražena! I Hrvati sad plaču za tobom...
Kobe, pozdravi nam Dražena! I Hrvati sad plaču za tobom...

Prije umirovljenja, shvativši da teško drži tempo s mlađim igračima, potkraj 2015. je najavio:

- Ovo je sve što mogu dati. Moje srce može, moj mozak želi, ali moje tijelo zna da je vrijeme za reći zbogom' - rekao je košarkaš koji se 17 puta našao u All-Star momčadi NBA-a.

Osim NBA prstena, osvojio je i Oscar: 'Ne znam je li moguće'
Osim NBA prstena, osvojio je i Oscar: 'Ne znam je li moguće'

Trenirao je i nogomet

Sin je bivšeg NBA igrača Joea 'Jellybeana' Bryanta, a ime je dobio po japanskom stakehousu kojim su njegovi roditelji bili oduševljeni. Srednje ime Bean je skraćeni nadimak njegovog oca. Nakon što mu je otac prestao sa svojom NBA karijerom preselio se s obitelji u Italiju gdje je Kobe trenirao i nogomet i košarku. Povratkom u rodnu Philadelphiju 1991. počeo je igrati za Lower Merion High School,  a uz to je počeo trenirati i sa 76ersima.

Iako sjajan učenik, školovanje nije htio nastaviti. Košarka mu je bila sve, htio je u NBA. Kobe je bio 13. pick Charlotte Hornetsa 1996., nakon čega su ga 'dali' Lakersima.

Žuto-ljubičasti su se željeli riješiti Vlade Divca i osloboditi prostor pod salary capom za dovođenje Shaquillea O'Neala, a Charlotte im je za srpskog centra ponudio svoj izbor drafta. Lakersi su im "naručili" da odaberu Kobea. Divac je prijetio da će se radije umiroviti nego iz Lakersa prijeći u Charlotte, ali se predomislio. Ostalo je povijest.

LA county firefighters on the scene of a helicopter crash that reportedly killed Kobe Bryant in Calabasas
Stravična snimka nesreće: Kobejev helikopter u plamenu
Stravična snimka nesreće: Kobejev helikopter u plamenu

Rušio je rekorde

U svojoj drugoj sezoni u Lakersima postao je najmlađi All-Star igrač s tek 19 godina. Igrao je tada i s velikim O'Nealom, a bio je velik i sam. Nakon Shaqovog odlaska 2004. zabio je u jednoj utakmici (protiv Toronto Raptorsa) 81  poen, što je drugi najveći broj koševa u jednoj utakmici u povijesti NBA-a. 

U trećoj sezoni postao je stalni starter i potpisao novi šestogodišnji ugovor vrijedan 70 milijuna dolara. Dva puta zaredom je osvajao zlatnu olimpijsku medalju (2008. i 2012.), a među suigračima su mu bili Kevin Durant, LeBron James, Camelo Anthony i slični. Kobe je osvojio i Oscara za svoj kratki animirani film 'Dear Basketball', a pogledom na sve što je postigao, trebao je dobiti i Oscara za život. 

Zbogom Kobe i pozdravi nam Dražena!

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži
LUKSUZNI VOZNI PARK

Što voze 'vatreni'? Modrić ima Bentleyja i sponzorski BMW, a Brozović čuva 'zvijer' u garaži

Odlučili smo malo zaviriti kakve automobile imaju hrvatski nogometaši. Modrić ima Bentley od dva milijuna kuna, a Petković nabrijani Mercedes AMG E63 S

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...
KAOS U TURSKOJ

VIDEO Trener Fenera: Napali su i mog sina, udarili ga u glavu! Evo kako izgleda Livaković...

Nigerijac je postao pravi heroj Fenerbahčea, a nakon povratka u Istanbul igrače Fenera dočekala je vojska navijača koja je u nekoliko navrata skandirala ime hrabrog Nigerijca
EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!
ZVIJEZDE NA SNIMANJU

EKSKLUZIVNO Prve fotografije 'vatrenih' u novim dresovima!

Gvardiol, Pjaca i Labrović imaju sponzorske obveze, u domaćem dresu za Europsko prvenstvo pozirali su na odmorištu na autocesti A4 u Sesvetama