Obavijesti

Sport

Komentari 115

Hajduk teško slomio Slaven: 'Ivan Katalinić je mali trener'

Hajduk teško slomio Slaven: 'Ivan Katalinić je mali trener'
6

Nogometaši Hajduka u 6. kolu HNL-a na Poljudu uz puno muke pobijedili Slaven Belupo 1-0. Otpor Koprivničana slomio je Anton Maglica golom u 77. minuti

VIDEO

Katalinić je veliki i trofejni trener, s Hajdukom je ostvario povijesne uspjehe. No mi smo favoriti, najavio je Igor Tudor utakmicu 6. kola HNL-a u kojoj su Splićani ugostili Slaven Belupo na Poljudu.

Iako je trener 'bijelih', koji imaju tri pobjede i remi, s razlogom očekivao pobjedu, do nje su domaćini došli uz puno muke. Hajduk je pred 10.000 gledatelja uspio slomiti bunker Koprivničana svladavši ih 1-0.

Čovjek odluke bio je Anton Maglica, koji je tri boda i skok na drugo mjesto donio zabivši u 77. minuti, a istovremeno je gurnuo Slaven na začelje ljestvice.

- Nije bilo lako, ali smo pokazali da smo puno bolja momčad od Slavena - kazao je kapetan Hajduka Mario Maloča i dodao: 

- Ivan Katalinić priča gluposti, njegova momčad nema šansi ni igrati, a kamoli pobijediti Hajduka na Poljudu. Svojim izjavama samo nas je motivirao i pokazao koliko je mali trener. 

Katalinić je dovoljno iskusan da se ne uvuče u ovakvu priču, samo se nasmijao i poentirao: 

- Ja sam ih motivirao svojim izjavama? Nisam to primjetio na terenu. 

Igrači Hajduka istrčali su na teren u majicama s natpisom ''Mijo mi smo uz tebe'', kojim su dali podršku ozlijeđenom suigraču Miji Caktašu, koji je utakmicu odgledao na tribinama u društvu djevojke, suigrača Kouassija, te potencijalne prinove Hajduka Patrice Zoungrana iz Burkine Faso. I sretni strijelac Anton Maglica posvetio je gol Caktašu, a spomenuo ga je i trener Igor Tudor. 

- Mijo nam donosi kvalitetu više, donosi trku i agresiju i sigurno će nam puno nedostajati. Osjeti se to kad ne zabijemo na početku susreta i uđemo u nervozu. Nedostaje nam iskustva da prelomimo utakmicu. Ova je pobjeda posebno slatka, psihološki važna za moju mladu momčad. Šteta bi bilo da nismo zabili jer smo bili bolji i zaslužili smo pobjedu. 

Hajduka očekuju tri teška gostovanja u deset dana, najprije idu u goste Istri, potom Lokomotivi, te na koncu u Osijek.  

- Tako se poklopilo, no što je tu je. Ne mora to biti ni tako loše jer smo do sada naše najbolje igre pružali na gostovanjima. Idemo igrati i pokušati donijeti što više bodova - kazao je asistent za gol Avdija Vršajević. 

Mogao je Hajduk i uvjerljivije i lakše slaviti, no niz promašaja koštao ih je potencijalnog vodstva. Nakon početnih promašaja Pašalića i Sušića, izglednu priliku lošim dodavanjem uspio je upropastiti Maglica. Slaven je prvi put zaprijetio u 31. minuti, a Filipović je umalo zabio iako je htio centrirati. Tri minute kasnije Pašalić je ponovno promašio poslavši loptu daleko iznad gola.

U 51. minuti Hajduk je imao najizgledniju priliku, ali Maglica je sa tri metra pucao ravno u Rodića, a nakon završene akcije domaćini su tražili penal zbog Purićevog igranja rukom.

Konačno su Splićani uspjeli probiti gostujuću obranu u 77. minuti nakon što je Maglica natrčao na odbijenu loptu Rodića i sa šest metara zabio za  konačnih 1-0.

Hajduk sad za Dinamom zaostaje samo bod na drugom mjestu, ali ima i utakmicu manje.

Remi Zadra i Dragovoljca, Istra preokrenula Osijek u Gradskom vrtu

U drugoj utakmici Zadar i Hrvatski dragovoljac igrali su 1-1. Poveli su domaćini preko Sarića u 24. minuti,  a četiri minute kasnije Dragovoljac izjednačuje preko Doležala. Zadrani su u 71. minuti imali priliku za pobjedu, no Terkeš nije uspio realizirati penal, kojega mu je obranio Čović.

Istra 1961 došla do važne 3-1 pobjede na gostovanju kod Osijeka iako je gubila od domaće momčadi 1-0. Osječani su poveli preko Lulića u 10. minuti, a pet minuta kasnije izjednačio je Franjić. U nastavku momčad Igora Pamića priredila je preokret golovima Alvesa u 58. i Woo-Younga u 85. minuti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 115

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana