Obavijesti

Sport

Komentari 78

Majer: Glupo se žaliti na suca; Kovačić: Ma kardinalne greške!

Majer: Glupo se žaliti na suca; Kovačić: Ma kardinalne greške!

Ostala nam je ta utakmica, idemo napraviti sve da osvojimo treće mjesto i da odemo zadovoljni s ovog Svjetskog prvenstva. Mislim da to možemo, rekao je veznjak Rennesa

VIDEO

Hrvatska je izgubila od Argentine 3-0 i oprostila se od sna o svjetskom naslovu u Katru, ali i dalje ostaje u konkurenciji za medalju. U subotu je od 16 sati očekuje utakmica za broncu.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Messi i VAR bili su jači: Vatreni, glavu gore, idemo po broncu! 01:23

Messi je zabio iz dvojbenog penala nakon akcije u kojoj je Ivan Perišić zabio korner, pet minuta poslije Alvarez je zabio drugi gol, a isti je dvojac surađivao i kod akcije za treći gol u nastavku.

- Glupo je komentirati i žaliti se na odluke. Prvo smo tražili korner, a mislim da i nije bio penal. Ali izgubili smo 3-0 i nema se tu što dodati - rekao je Lovro Majer za HTV.

- Ne bih rekao da je bilo umora, ubio nas je penal i brzi drugi gol. Teško se vratiti u igru, previše je kvalitetna to momčad. Trebamo im čestitati - dodao je.

Kako se motivirati za subotu?

- Ostala nam je ta utakmica, idemo napraviti sve da osvojimo treće mjesto i da odemo zadovoljni s ovog Svjetskog prvenstva. Mislim da to možemo.

Realno, penal je prelomio utakmicu

- Dobro smo startali, primili smo taj gol iz penala, bio ili ne bio nije važno. Odmah smo primili i drugi gol, to si ne možeš dozvoliti na ovom nivou protiv takve momčadi. Moramo čestitati Argentini i pripremiti se za sljedeću utakmicu - rekao je Lovro Majer.

Ne treba se vaditi na penal...

- Realno (penal) je prelomio utakmicu. Kao što sam rekao, teško se vratiti nakon toga. injenica je ipak da to nije razlog zašto smo izgubili 3-0. Desilo se, bili su bolji, trebamo im čestitati i ja se nadam uzeti tu medalju.

- Nadam se da će Luka igrati još jako dugo, ja sam tu da igram koju god god ulogu. Bilo to od početka ili ući s klupe, spreman sam na sve opcije.

Prije turnira svi bi prihvatili treće mjesto.

- Moramo biti realni, mislim da da. Mislim da bi cijela nacija to prihvatila. Nažalost, svi smo sanjali to zlato, ali ispalo je tako kako je ispalo i dalje vjerujem da možemo osvojiti broncu. 

Maroko ili Francuska? 

- Moramo biti realni, Francuska je opasnija ekipa, ali Maroko je pokazao timsku snagu na ovom turniru i zasluženo su ovdje.

Reakcija na poraz?

- Palo nam je jako teško. Svi smo sanjali ponovno finale i osvajanje zlata. Svima nam je teško palo, ali idemo dalje...

Sosa: Penal je u najmanju ruku diskutabilan

- Prvih pola sata bili smo bolji, imali kontrolu i posjed, a onda se dogodi taj penal koji je u najmanju ruku diskutabilan. Isto tako, par trenutaka prije gdje je čisti korner za nas koji nitko ne gleda. Drugi gol fliper, nitko ne izbije, i gubiš 2-0. Teško je to kasnije nadoknaditi protiv momčadi kao što je Argentina. Probali smo se vratiti, ali onda je Leo pokazao što pokazuje cijelu karijeru. Čestitam Argentini na zasluženoj pobjedi, a na nama je spremiti se što bolje za utakmicu za treće mjesto - kaže Borna Sosa.

- Teško je izgubiti polufinale. Tako si blizu finalu, a tako daleko. Ali nema tu puno priče, moramo se što prije sabrati u glavama. Danas je dopušteno da budemo malo dolje, ali već od sutra pokušat ćemo razbistriti glavu i pokušati se što bolje pripremiti. Vidimo da ima par ozljeda, pokušati to sanirati i vratiti se s medaljom u Zagreb - dodao je Sosa.

Kovačić: Penal nas je dotukao

- Teško mi je, ne znam što bih uopće rekao. Dali smo sve od sebe, mogil smo malo bolje. Penal nas je dotukao, ali to je za drugi put. Ništa, izgubili smo polufinale, htjeli smo ući u finale. Ali tu je treće mjesto i borit ćemo se za to - rekao je Mateo Kovačić.

- Meni su obje situacije, ne mogu vjerovati da nije korner. Onda penal... Nikad nisam komentirao suce niti mi je to namjera. Ali ovo su dvije kardinalne greške i to te košta.

- Znali smo da su agresivni i dobri i da imaju Messija. Bio je fenomenalan i treba mu čestitati. Te dvije situacije su nevjerojatne, primimo dva smiješna gola. Medalja? Najlakše je to reći. Htjeli smo finale, ali treba skupiti glave i boriti se za to treće mjesto.

Juranović: Dirnulo je njihovog, a sudac nije ništa svirao

- Dobro smo ušli u utakmicu, imali kontrolu. Falio nam je završni pas. Ali neke situacije su nas dovele do tog prvog gola, imali smo šut na gol, dirnulo je njihovog, a sudac nije ništa svirao. Ali moramo biti ponosni na to što smo napravili i dignuti glavu. Čestitam Messiju i društvu, želim im svu sreću u nastavku. Ali te male greškice odvele su na njihovu stranu - rekao je Josip Juranović za HTV.

- Gledali su i oni utakmicu protiv Brazila, pripremili su se. Imali smo posjed, ali falio nam je završni pas. Umor? Ne mogu reći da su bile noge teške. Ovo je hrvatska reprezentacija, ako treba dat ćemo zadnji atom snage, nisu bile umorne.

- Poruka navijačima? Čim smo ušli u svlačionicu, Vida je prvi rekao glavu gore, idemo napraviti sve što možemo da osvojimo treće mjesto za ove ljude koji su došli tu i ispred malih ekrana, a i zbog sebe. Medalja je uvijek važna.

Sreća je bila na njihovoj strani

- Mogu reći da smo od prve minute sakrili loptu, ali falio nam je završni pas. Neke stvari nisu išle u našu korist, trebao je svirati korner, ali nije... Moramo se posvetiti utakmici za treće mjesto i okrenuti novi list i probat se sabrati u glavi da osvojimo treće mjesto - rekao je Josip Juranović.

- Mislim da je sreća bila danas na njihovoj strani, ali šta mogu reći. Jedan Leo Messi, to je za mene najbolji igrač na svijetu, kada primi loptu napravi čuda i čudesa...

Dolazi glavna utakmica...

- Trebamo zatvoriti poglavlje kako bi se okrenuli na utakmici. Ipak je to medalja koja se pamti cijeli život.

Svi bi potpisali utakmicu za treće mjesto...

- Mislim da bi svi potpisali, ali nismo išli na taj način.

Je li Alvarez stvarao probleme?

- To su svi dobri igrači, čestitam im na prolasku dalje. Ali ipak Messi je jedan, nema dalje reći...

Kako je igrati protiv Messija?

- To je san snova, ali htjeli smo pobjediti utakmicu tako da ne bih gledao na taj način.

Messi: Tamo smo gdje smo željeli biti

- Mnogo toga mi je prošlo kroz glavu, jako je uzbudljivo. Vidio sam ove ljude i obitelj tijekom Svjetskog prvenstva. Nevjerojatno. Sad smo tamo gdje smo željeli biti. Jako puno uživam otkad smo stigli ovamo - rekao je Leo Messi i dodao:

- Počeli smo porazom, molili ljude da nam vjeruju jer smo znali da možemo. Ova momčad je luda, uspjeli smo. Uživajmo sad svi. Sjetio sam se svoje obitelji, prošli smo teško razdoblje i sad nas čeka nešto spektakularno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 78
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja