Obavijesti

Sport

Komentari 8

Majoli: Zaigrala sam s Piqueom tenis, žicat ću ga pozivnicu...

Majoli: Zaigrala sam s Piqueom tenis, žicat ću ga pozivnicu...
1

Pique je super kao osoba, veliki je zaljubljenik u tenis. Sigurno da ne bi ulazio u ovako veliki projekt da nije tako. Ja mu sada želim svu sreću. Nedavno smo igrali zajedno, dobro igra tenis, otkrila nam je Majoli

VIDEO

Izbornica ženske teniske reprezentacije Iva Majoli danas će se sastati s nogometašem Gerardom Piqueom, promotorom novog formata Davis Cupa, a tijekom razgovora će spomenuti ' wild card' pozivnice koje bi Hrvatska mogla dobiti za iduću godinu u slučaju ispadanja s turnira.

- Pique je super kao osoba, veliki je zaljubljenik u tenis. Sigurno da ne bi ulazio u ovako veliki projekt da nije tako. Ja mu sada želim svu sreću. Nedavno smo igrali zajedno, dobro igra tenis. Odlično je što se jedan tako veliki sportaš uključio u sport koji je totalno izvan nogometa. Kao sportaš, ušao je s ljubavlju u ovaj projekt - rekla je Majoli u razgovoru za hrvatske medije u utorak navečer tijekom „Noći hrvatskog tenisa i turizma“ održane u Madridu.

Pokretanje videa...

03:41

U dvorani Caja Mágica sastaju se Španjolska i Hrvatska. Susretu će nazočiti 32-godišnji Pique, vlasnik tvrtke Cosmos i nogometaš Barcelone.

'Imamo najtežu skupinu'

- Danas ćemo razgovarati o svemu pomalo, o Davis Cupu jer se ipak prvi put ovako igra, pa da čujemo kako je zadovoljan formatom i kakvi su planovi za dalje. I da Hrvatskoj da 'wild kartu' za sljedeću godinu ako bude potrebno - rekla je Majoli smijući se.

Majoli, 42-godišnja osvajačica Roland Garrosa iz 1997. godine, smatra da je muška Davis Cup reprezentacija imala peh na putu prema obrani naslova.

- Dobili smo nažalost najjaču skupinu sa Španjolskom i Rusijom, zatim nam se dogodio peh da se Marin Čilić ozlijedi, a normalno je da se stvari malo promijene kada ostaneš bez prvog igrača - rekla je.

Hrvatska je izgubila s 0-3 od Rusije u ponedjeljak.

- Borna Čorić je bio blizu pobjede, osjetio se pred kraj meča umor, imao je virozu prošli tjedan i sigurno da ga je to bacilo unazad. Da je Borna dobio, na parovima bi bila pobjeda, dakle bilo bi jako blizu. Taj je meč nažalost otišao na stranu Rusa - dodala je.

'Ne bih voljela biti u Gojinoj koži'

S posebnim uzbuđenjem pratila je prvi, debitantski meč 21-godišnjeg Borne Goje. Mladić koji je prije tri mjeseca postao profesionalni igrač otvorio je novi format Davis Cupa, natjecanja koje se nakon 118 godina igra u jednom tjednu a na kojem sudjeluje 18 reprezentacija.

- U tom trenutku, ne bih voljela biti u koži Borne Goje. Otvorio je Davis Cup u novom formatu, a to mu je bio općenito prvi meč, pred 8.000 do 9.000 ljudi. Tako da se vidjelo da mu nije lako ali s druge strane vjerujem da mu je bilo zadovoljstvo igrati za Hrvatsku te se nadam da će u budućnosti još puno puta nastupiti za reprezentaciju - rekla je Majoli.

Novi Fosili proslavili 50. obljetnicu koncerom u Lisinskom

Ona će nakon Davis Cupa, u nadolazećim tjednima, razgovarati sa svojim igračima s kojima se iz aktualnog drugog razreda svjetskog tenisa želi popeti u prvi, najviši rang do 2021. godine.

- Razgovarat ću s djevojkama, namjeravam ostati dalje, a cilj nam je po rankingu do 2021. ući u prvu svjetsku skupinu - rekla je.

Došlo je do promjene sustava a hrvatske tenisačice Donna Vekić, Petra Martić, Jana Fett, Ana Konjuh, Tena Lukas i Darija Jurak mogle bi igrati među najboljim reprezentacijama.

- To su (organizatori) napravili korektno, jedna 'wild card' ide domaćoj reprezentaciji a druga ide djevojkama po rankingu, ove godine su to Čehinje. Nadam se da će to sljedeće godine biti Hrvatice - napomenula je Majoli.

'Nema nedostižnih djevojaka'

Martić je 15. igračica svijeta a Donna Vekić 19. na ATP ljestvici.

- Što se tiče Donne i Petre, to su im najbolje sezone u životu. Imamo velike šanse da nakon dugo godina imamo dvije djevojke u svjetskih Top 10. One u idućoj sezoni mogu ići samo naprijed, osjetile su da su blizu - rekla je Majoli.

- Ako je netko prvi ili drugi može biti 13. ili 15., ja im to stalno govorim. Imaju priliku, nema sada nedostižnih djevojaka, sada je sve moguće. Bit će zanimljiva iduća godina. Još kada bi se Ana vratila...imale bi smo jednu od najboljih ekipa na svijetu - dodala je.

Zagreb: Pozanti na modnoj reviji Aleksandre Dojčinović

Ana Konjuh imala je probleme s ozljedama te se oporavlja.

- Ana je mlada, ima 21 godinu, njen tenis nikada nije bio upitan. Imala je pehove zadnjih godina. Zaboravljamo kako je mlada a koliko je uspjeha već postigla. Ona će to prebroditi te se vratiti u punom sjaju - napomenula je izbornica.

Majoli je postala članicom svjetskih teniskih odbora ITF-a i WTA pa među ostalim pokušava pomoći hrvatskim tenisačica 'wild card' pozivnicama za turnire.

Zagreb: Pozanti na modnoj reviji Aleksandre Dojčinović

- Igračice i ja smo i više nego tim. Nastojim im pomoći koliko je god moguće - zaključila je Majoli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom