Majstorica za finale prvenstva: "Mi se Cedevite ne bojimo..." | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 29

Majstorica za finale prvenstva: "Mi se Cedevite ne bojimo..."

Majstorica za finale prvenstva: "Mi se Cedevite ne bojimo..."
1

Eventualni prolaz ja ne bih gledao kao njihov neuspjeh, nego kao naš uspjeh. Mi smo pokazali da igramo ravnopravno s Cedevitom, kaže trener KK Splita Bavčević

VIDEO

Na treću, odlučujuću utakmicu polufinala doigravanja, koja se igra sutra u 20 sati protiv Cedevite u Zagrebu, košarkaši Splita putuju bez opterećenja. Oni su svoj dio posla do sada odradili, nadmašili su očekivanja i sve što naprave samo je dodatni bonus. I nisu bez šansi. Potvrđuje to pobjeda u drugom i nes(p)retan poraz u prvom ogledu, u kome su krajem treće četvrtine vodili s 14 koševa razlike.

- Došli smo do utakmice koja odlučuje je li nam sezona gotova ili nastavljamo ovu lijepu priču. Glavni cilj je dati sve od sebe, odigrati mušku utakmicu i neka bolji pobijedi - rekao je Nikola Vujčić, koji je iskoristio prigodu i zahvalio publici što ih je podržavala i podržava ove sezone.

- Nakon dugo vremena imamo sjajnu atmosferu u našoj dvorani, sada imamo i organiziranu navijačku skupinu koja putuje na utakmicu u Zagreb, a imamo najave i da će naši navijači iz Zagreba stići na utakmicu.

Cedevita je u padu, Split se diže, no to neće iskusnom Vujčiću poremetiti prosudbu.

- Oni imaju 12 kvalitetnih individualaca i pokušat će iz sebe izvući najbolje. Shvatili su nas stvarno ozbiljno i neće nam biti lako, jer će oni pokušati odigrati puno čvršće, pokušat će nas slomiti pritiskom. S druge strane oni nemaju Smodiša, Waren nije trenirao i to se osjeti u njihovoj igri. Mi se konstantno dižemo, igramo lijepu košarku, s dosta trke, asistencija i guštamo u njoj – zaključio je Vujčić.

Trener Nikola Bavčević analizirao je dosadašnjih šest ogleda s Cedevitom.

- U polufinalu Kupa nismo im bili dorasli, u dvije prvenstvene smo se digli i u zadnje dvije u doigravanju pokazali da smo na istom nivou. U svakoj novoj utakmici mi smo rasli i približavali im se i mene raduje što nas u medijskim istupima poštuju i respektiraju.

Iako se špekulira kako bi eventualni poraz označio i ''propast'' Cedevite, Bavčević se s tim nije složio.

- Oni su prije sezone imali četiri cilja. Kup su osvojili, u Euroleagu su ušli, igrali su Final Four ABA lige, još im je preostalo finale doigravanja. Ostvarili su većinu svojih ciljeva, no apetit raste što više jedeš. Eventualni prolaz ja ne bih gledao kao njihov neuspjeh, nego kao naš uspjeh. Mi smo pokazali da igramo ravnopravno s Cedevitom i ako gledamo samo sportski aspekt, mi smo ravnopravni. Mi se njih ne bojimo.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 29

VIDEO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?
VODIČ ZA PRVENSTVO

Euro 2024.: Raspored i rezultati utakmica, gdje gledati uživo?

Pobjednik može zaraditi do 28 milijuna eura, finale se igra na Olimpijskom stadionu u Berlinu, Hrvatska lovi prvi polufinale na europskim prvenstvima u povijesti

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca
PRATITE UŽIVO

UŽIVO Transferi: Hajdukov biser ide na novu posudbu, Splićani žele dovesti bivšeg dinamovca

Prijelazni rok u HNL-u počinje 26. lipnja i traje do 5. rujna. Dok neki već znaju gdje će nastaviti karijeru, mnogi će tek odabrati novi klub. O svemu što se tiče prijelaznog roka u HNL-u, moći ćete čitati ovdje
Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal
TEŽAK PORAZ

Hrvatska - Španjolska 0-3: Ovo je bilo za zaborav! Furija nas demolirala, Petko fulao penal

Nestrpljivo smo iščekivali prvu utakmicu na Euru pa doživjeli bolno prizemljenje. Španjolska nas je razbila 3-0 golovima Morate, Ruiza i Carvajala. Sve smo primili u prvom poluvremenu, a u nastavku je Petković promašio penal