Obavijesti

Sport

Komentari 1

'Makedonsko srce puno sreće! A mene baš ide - svake tri godine'

'Makedonsko srce puno sreće! A mene baš ide - svake tri godine'
4

EL skupine i U21 Euro 2017. sam dohvatio s Vardarom i mladom repkom Makedonije, sad sam u Europi s Rijekom, a na Euru sa A reprezentacijom i još nisam svjestan što sam napravio, priča Rijekin Makedonac Velkovski

VIDEO

Makedonski stoper Darko Velkovski ima 25 godina. Vardarev dragulj u ljeto 2018. lovili su mnogi (među ostalima i Dinamo kojem je u europskoj utakmici u Maksimiru zabio svjetski gol u rašlje s 30 m). Ulovila ga je Rijeka.

Dare je, dakle, na Kvarneru već gotovo dvije i pol godine, a za Rijeku je odigrao: mizerno mali broj od - 37 utakmica. Dečko je dvije godine više bio ozlijeđen nego zdrav pa je povijesni uspjeh, plasman na Euro, koji je u četvrtak ostvario sa Sjevernom Makedonijom utoliko silniji u igračevom srcu.

POGLEDAJTE VIDEO: Godina slavlja za Velkovskog

Pokretanje videa...

Riječko slavlje u Kopenhagenu 01:04

Makedonci su u finalu play-offa pobijedili 1-0 u Gruziji i prvi put se plasirali na veliko natjecanje. Ovo je sezona uspjeha, nakon gotovo tri godine u kojima je šetao od ozljede preko oporavka do nove ozljede.

- Recimo samo ovo: 2017. godine s Vardarom igrao u skupinama Europske lige, a s mladom reprezentacijom Makedonije izborio Europsko prvenstvo. Ovaj put sam s Rijekom izborio Europsku ligu i s reprezentacijom Euro - smije se Velkovski koji je u samo nekoliko mjeseci ove sezone 18 puta istrčao za Rijeku (pola od ukupnog broja utakmica).

Rijeka i Dinamo sastali se u 33. kolu HT Prve lige

Standardni zapovjednik i riječke i makedonske obrane. Kad se cijeli svijet okrenuo naopako zbog pandemije Velkovski je napokon zdrav i na tragu onoga što su od njega očekivali svi pa i on sam.

Makedonija se ljulja od sreće.

- Ma još nismo ni istinski svjesni da smo se plasirali na Europsko prvenstvo. Nije bilo publike pa je osjećaj još čudniji. Potrošili smo jako puno emocija, tako da smo na neki način i prazni.

Euro 2020 Qualification Play off - North Macedonia v Kosovo

Pune ih glasovi iz domovine.

- Kad stignu poruke iz cijele države i kad vidiš da su svi pratili utakmicu, onda vidiš koliko to znači. Ovaj uspjeh puno znači svim Makedoncima, srce je ispunjeno kad znaš za koga si igrao, za što si igrao. Jedva čekamo da dođe to Europsko prvenstvo.

Za Makedoniju još igraju Dinamov kapetan Ademi, šampion s Rijekom iz 2017. Stefan Ristovski, bivši Interov golgeter Nestorovski i... 'Narodni heroj' - Goran Pandev. Plasirali su se na mala vrata, ali: unutra su.

Zagreb: Lokomotiva i Rijeka sastali se u 26. kolu HT Prve lige

- Neki će reći da smo se lakše plasirali jer je plasman sada moguće ostvariti i preko Lige nacija, ali... Opet moraš sve te utakmice pobijediti da bi se plasirao. Moraš imati kvalitetu i malo sreće i eto uspjeli smo.

Ima Velkovski pravo jer ima i glasovitijih reprezentacija koje neće na Europsko. Pitajte Srbe ili Irce, Norvežane ili Rumunje... Makedonce ne pitajte ništa. Oni slave, cijela je zemlja pijana od sreće!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener