Obavijesti

Sport

Komentari 11

Maleni Šimun zbog Dinamove pobjede nije mislio na bolove

Maleni Šimun zbog Dinamove pobjede nije mislio na bolove
1

HRABRO SRCE Tata Tomislav Stojanović u Miamiju je našao prijenos da sinu Šimunu skrene misli s bolova, kaže mama Martina. Šimunu je amputirana noga

Moj lav je dobio bitku nakon punih devet sati!, objavila je majka Šimuna Stojanovića, dječaka iz Županje koji je rođen s teškim fizičkim oštećenjima. Operiran je prošli tjedan na Floridi, a amputirana mu je noga. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

01:23

Operacija je prošla po planu, Šimun će uskoro na rehabilitaciju te će dobiti protezu koja će mu omogućiti da prvi put u životu stane na noge. Maleni je Šimun nakon operacije imao jake grčeve i bolove, ali u srijedu je od srca navijao za Dinamo u modrom dresu. Uživao je i iskreno se smijao nakon sjajne utakmice “plavih”. Često se za Ameriku kaže da je zemlja snova, a čini se da je Šimun tamo proživio svoje “modre” snove.

- Tata Tomislav Šimunu je uspio naći prijenos Dinamove utakmice, smišlja sve načine da malenom skrene misli s teške operacije. Navijali smo, skakali, samo da Šimun ne misli na bolove - ispričala nam je majka Martina (33).

Pokretanje videa ...

00:38

- Njegova braća Tomislav i Matija isto igraju nogomet, pa je Šimun, gledajući Dinamo, samo ispitivao: ‘Je li to moj brat?’ - kaže majka

Martina i dodaje da se Šimun obožava igrati loptom. Inače, svi članovi obitelji veliki su navijači Dinama, kad “modri” igraju u Slavoniji, ovi Županjci često ih dođu pogledati. Obitelj će se za nekoliko mjeseci vratiti u Hrvatsku.

Šimun je operiran u privatnoj klinici čuvenog dr. Paleya na Floridi i okončana je s posvemašnjim uspjehom, na zadovoljstvo roditelja.

- Na dan operacije Šimuna su uspavali na dva sata kako bi obavili magnetsku rezonanciju, a potom je, četiri sata kasnije, počela operacija. Suprug Tomislav i ja nismo oka sklopili cijelu noć prije. Vrtjeli smo se po krevetu, mazili Šimunove nogice. Bila nam je prebolna pomisao da će jedna biti odrezana. Kakve god su bile, meni su bile savršene. Naviknula sam se na njih, kao i on, jer se s njima penjao po stolcima i namještaju bez problema. Znala sam da, kad ga idući dan budem mazila, tu neće više biti jedan dio njega, a ni mene. Sve bih dala da mu mogu dati svoje noge - kaže mama.