Obavijesti

Sport

Komentari 132

Maleš u problemima: Hajduk je u minusu čak 50 milijuna kuna

Maleš u problemima: Hajduk je u minusu čak 50 milijuna kuna
1

Na utakmici s Gruzijom netko iz Zagreba sve je inscenirao kako bi se Split prikazao kao grad slučaj, “ispalio” je Hrvoje Maleš na Hajdukovoj godišnjoj skupštini...

VIDEO

U Splitu je bez puno pompe održana redovna godišnja Skupština Hajduka. Okupilo se tek 50-ak dioničara, a jedna od glavnih tema bilo je financijsko izvješće za 2010. godinu. A izvješće je poražavajuće, jer je Hajduk prošlu godinu završio u minusu od 50 milijuna kuna.

Predsjednik Maleš pojasnio je kako se zapravo radi o nesrazmjeru kalendarske i poslovne godine:

- U siječnju ove godine prodali smo Ibričića i Strinića, pa se zapravo ne radi o pravom minusu - rekao je Maleš skupštinarima.

U minusu smo 50 milijuna i to je to, prestanite s ovakvim izvještajima, odgovorio je Bućan Malešu

Replicirao mu je Ivo Bućan, nekadašnji financijski direktor Hajduka:

- Ma molim vas prestanite više s ovakvim izvještajima. Minus je 50 milijuna kuna, ali zapravo nismo u minusu jer smo kasnije prodali Ibričića. U minusu smo 50 milijuna i to je to, a što bi bilo da se Ibričiću nešto dogodilo pa da ga nismo prodali? - zapitao se Bućan.

Maleš se za govornicom suočio s pravom paljbom pitanja, najviše u vezi dovođenja Šimunića i aktualne situacije oko traženja izvanredne Skupštine HNS-a:

Ako se ne održi Skupština HNS-a, mi nećemo igrati utakmice, Maleš o bojkotu HNL-a

- Zatražili smo od Županijskog nogometnog saveza, odnosno Paška Viđaka da prikupi trećinu potpisa i tražimo sazivanje izvanredne Skupštine HNS-a. Ako se ne održi, mi nećemo igrati utakmice - rekao je Maleš i nastavio o Šimuniću:

- Stav ove uprave je da nam Šimunić treba. Nije istina da će dobiti 700 tisuća eura, a i priča o stanu na Mejama je nečija izmišljotina. Šimunić će u prvoj godini ugovora biti treći najplaćeniji igrač u momčadi - zaključio je Maleš.

Predsjednik je najavio i rezanje plaća svima u klubu, te reorganizaciju na svim razinama. Netko je zapitao i da li je Hajduku trebala organizacija utakmice Hrvatske i Gruzije:

- Gruzija kao Gruzija nije nam trebala, ali smo se s HNS-om dogovorili o igranju utakmica u Splitu u iduća dva reprezentativna ciklusa.

Tako će u idućem ciklusu momčadi iz 2. i 3. jakosne skupine igrati u Splitu, a onom sljedećem momčadi iz 1. i 4. jakosne skupine.

- Što se tiče utakmice s Gruzijom, smatram da je netko iz Zagreba inscenirao događaje na toj utakmici kako bi se Split prikazao kao grad slučaj - 'ispalio' je Maleš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu