Sport

Komentari 86

Mali Đoković (7) predvidio: Cilj mi je da postanem prvak. Igram se noću jer danju ne stignem...

Mali Đoković (7) predvidio: Cilj mi je da postanem prvak. Igram se noću jer danju ne stignem...

Sedmogodišnji klinac strastveno je pričao o tenisu, govorio kako se ne ljuti kad izgubi, kako su mu najdraži udarci forhend, bekend i volej. Danas, 26 godina kasnije, jedan je od najvećih

Tenis je za mene obaveza, a cilj mi je da postanem prvak, rekao je srpski tenisač Novak Đoković (33). 

I to - kad je imao svega sedam godina u gostovanju na RTS-u.

U simpatičnom razgovoru sa svojim vršnjakom razgovarao je o svom životu i karijeri. U ruci su držali one stare, drvene rekete. U očima, ali i izjavama malog Noleta vidjela se odlučnost. Pa bio je predodređen da bude prvak i dio najbolje trojke tenisa svih vremena!

- Najviše volim forhende, bekende i voleje. Njima pobjeđujem protivnike - rekao je maleni Novak pa dodao da se protivnici ne ljute kad ih pobijedi, kao ni on kad izgubi.

Ipak, sport ponekad iziskuje i neke žrtve...

- Igram se noću jer danju imam školu, treninge... Popodne završim domaću zadaću, poslije treninga. Zato se igram noću - rekao je mali Đoković, ali u njegovom glasu nije bilo previše sjete.

Tenis je bio njegov život.

Tko je najbolji ikad?

Novak Đoković (33) stigao je do 18 Grand Slamova, osvojio je deveti Australian Open i opasno puše za vratom dosta starijem Rogeru Federeru (39) i Rafaelu Nadalu (34). Publika raspravlja o tome tko je najbolji igrač svih vremena.

Federer je već u poznim igračkim godinama, muči se s oporavkom od ozljeda, ali iza njega je 111 titula i 20 Grand Slamova, koliko ih ima i Rafa. On je "kralj zemlje", ali treba mu iskorak i na drugim podlogama. Novaku godine idu u prilog i mogao bi obojicu prestići na vječnoj ljestvici najboljih...

Roger Federer (39, Švicarska)

Rafael Nadal (34, Španjolska)

Novak Đoković (33, Srbija)

Najčitaniji članci