Obavijesti

Sport

Komentari 26

Maljković: Ma Toni sjajno kuži košarku, veže ljude uza sebe...

Maljković: Ma Toni sjajno kuži košarku, veže ljude uza sebe...
1

Kukoč je takav tip, ako on uzme barjak u ruke, svi će stati uz njega, čak i oni koji su protiv. On je jedan od onih koji vežu ljude uza sebe, rekao nam je Božo Maljković...

VIDEO

Niti me itko iz Hrvatske kontaktirao, niti sam se ja nudio za mjesto izbornika. Pročitao sam što se piše kod nas, pa prema tome ispada kao da netko jedva čeka da se ja javim i da mi postavi tepih dobrodošlice. Mogli su tako napisati i da želim postati trener Bullsa, jednako bi tome bilo istine, rekao je Toni Kukoč.

- Žao mi je što se podigla tako velika prašina. Nije tajna da jednoga dana želim biti trener, ali samo u sredini koja je sređena i u kojoj mogu normalno raditi. To je sve što sam rekao prije, ali i u zadnjih nekoliko dana na tu temu - pojasnio je Pink Panther.

Jednog dana vjerojatno će, kaže, ipak ući u trenersku branšu i pridružiti se dugom nizu igrača koje je vodio legendarni trener Jugoplastike Božidar Maljković.

On nije bio samo veliki trener, možda i veće košarkaško nasljeđe su brojni njegovi igrači, koji su nakon košarkaških karijera nastavili raditi kao treneri. Danas su šestorica od njih izbornici - Juan Antonio Orenga (Španjolska), Aleksandar Đorđević (Srbija), Duško Ivanović (BiH), Luka Pavičević (Crna Gora), Jure Zdovc (Slovenija), te Panagiotis Giannakis (Kina). Izbornica je i Maljkovićeva kći Marina, koja je na zadnjem Europskom prvenstvu sa Srbijom bila četvrta. 

Osim Ivanovića i Pavičevića, iz bivše Jugoplastike danas je uspješan trener i Velimir Perasović, osvajač Eurokupa s Valencijom i čovjek kojeg bi mnogi rado vidjeli na klupi reprezentacije. 

Žan Tabak uspješnu epizodu u Vitoriji okončao je zbog ekscentričnosti predsjednika Querejete, bio je pomoćnik Jasmina Repeše ovog ljeta, a u novoj sezoni radit će kao pomoćni trener u madridskom Realu. S više ili manje uspjeha kao treneri su radili i rade Zoran Sretenović, Teo Čizmić, Aramis Naglić i Ivica Burić.

- Cijela ta generacija bila je ‘teološki’ posvećena košarci. Nitko sretniji od mene što ih je većina nakon igračkih, nastavila i trenerske karijere. Ja im stojim uvijek na raspolaganju i ukoliko bilo tko ima potrebu, uvijek me može nazvati. I mnogi to i koriste - otkrio nam je Maljković, koji je prije godinu dana kazao kako ne može prežaliti što se i Toni Kukoč nije okušao u trenerskom poslu.

- Nedavno smo u Madridu zajedno gledali utakmicu i sve što sam promislio da bih promijenio na terenu on je predvidio. Toni sjajno razumije košarku, ali je prebogat i preumoran, previše je patio tijekom karijere da bi sada to isto nastavio kao trener. Neka ga, neka on igra golf i uživa. Apsolutno je zaslužio - kazao je tada šjor Božo Maljković.

No, danas je druga priča, Kukoča ta vrsta posla zanima.

- Nikad nisam sumnjao u njegov talent ni sposobnosti. On je takav tip, ako on uzme barjak u ruke, svi će stati uz njega, čak i oni koji su protiv. On je jedan od onih koji vežu ljude uza sebe - kazao nam je Maljković, kojeg je vijest o Kukočevom povratku košarci obradovala.

- Ako se odluči baviti trenerskim poslom, savjetovao bih mu da se okruži ljudima s iskustvom, odnosno da ima barem jednoga čovjeka koji će mu pomoći jer je nedostatak iskustva teško nadomjestiti - predložio je Maljković.

Kukoču su djeca odrasla i može se posvetiti trenerskom poslu, iako o njemu razmišlja već barem dvije godine, a nitko mu još nije ponudio posao.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 26
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom