Sport

Komentari 2

Navijači Mallorce sa stilom su proslavili povratak u Primeru

Navijači Mallorce sa stilom su proslavili povratak u Primeru

Prekrasni prizori dolaze iz Palma de Mallorce gdje su navijači u crvenim dresovima po ulicama palili baklje i slavili uspjeh njihove momčadi - matičnog kluba hrvatskog reprezentativca Ante Budimira

Klub hrvatskoga nogometnog reprezentativca Ante Budimira prošle je godine ispao iz Primere, ali Mallorca je sinoć matematički osigurala povratak u elitni rang španjolskog nogometa. 

POGLEDAJTE VIDEO: Primera

Trećeplasirana Almeria izgubila je na gostovanju kod Cartagene 3-2 što je drugoplasiranoj momčadi Segunde omogućilo ulazak u prvu ligu. 

Igrači Mallorce su do zadnje sekunde čekali da sudac označi kraj utakmice nakon čega je uslijedilo opće veselje.

Mallorcini navijači izašli su na ulice Palme proslaviti uspjeh njihove momčadi te su odjeveni u crvene dresove palili baklje. 

Budimir je trenutačno na posudbi u Osasuni, a njegova Mallorca sada se nakon godinu dana vratila u 20 najboljih španjolskih klubova. 

Naime, momčad s Balearskih otoka nije jedina koja je osigurala povratak u Primeru pa se tako prvi put od davne 1990. godine u Španjolskoj dogodilo da su se dva kluba, koja su završila u Segundi prošle sezone, vratila u prvu ligu. 

Radi se o Espanyolu koji je povratak među elitu potvrdio još četiri kola prije kraja prvenstva. Klub je prošle godine inzistirao da zbog aktualne pandemije ne bude ispadanja u nižu ligu, ali njihova molba je odbijena. Espanyol je odradio odličnu sezonu te su zabilI uvjerljivo najviše golova od bilo koje druge momčadi čime su zagarantirali povratak u Primeru. 

Mallorca trenutačno ima 75 bodova, a prvoplasirani Espanyol 81 bod. Momčadi koje završe između trećeg i šestog mjesta idu u razigravanje za treće mjesto koje vodi u Primeru.

Najčitaniji članci