Sport

Komentari 1

Malonogometni turnir za Matu Čuljka: 'Bio je veliki čovjek...'

Malonogometni turnir za Matu Čuljka: 'Bio je veliki čovjek...'

Bio je čovjek koji je živio za nogomet. Sjećanje na instituciju futsala, višestrukog osvajača Kutije šibica te bivšeg igrača Uspinjače i Alumnusa ne blijedi, a u subotu je održan memorijalni turnir njemu u čast

Prošlo je skoro šest mjeseci otkako je preminuo veliki hrvatski malonogometaš Mate Čuljak. Sjećanje na instituciju futsala, višestrukog osvajača Kutije šibica, bivšeg igrača Uspinjače i Alumnusa te talijanskih prvoligaša ne blijedi, oni koji su ga poznavali kažu da je netom prije nove godine 2018. otišao veliki nogometaš, ali još veći čovjek i prijatelj.

Bio je čovjek koji je živio za nogomet. A tog kobnog 28. prosinca jednostavno se srušio na terenu. Slavlje igrača Cvjetnog nakon osvojene Kutije šibica naglo je prestalo. Glazba u kafiću kod Doma sportova odmah je ugašena, a pjesmu su zamijenile suze. Plakali su svi, cijela momčad, stožer, prijatelji kluba. Mate je osnivač Futsal Dinama i osvojena Kutija šibica bila je upravo njemu posvećena. Trebala je to biti blistava večer...

Tužna i potresna sudbina pogodila je njegovu obitelj, posebice njegovu suprugu Irenu, koja je ostala sama s djetetom. No, hrabra kakva i jest inače, organizirala je Dinamov Dan Zdravlja u suradnji s kolegama zdravstvenim djelatnicima.

On se proveo na Memorijalnom malonogometnom turniru Mate Čuljak na Črnomercu u sklopu završnice natjecanja Trofej Dinamo, a prisutni su mogli izmjeriti šećer i krvni tlak, napraviti spirometriju i pulsnu oksimetriju. Gospođa Irena Čuljak je zajedno sa svojim kolegama ovom prilikom održala i besplatno savjetovanje o prehrani i utjecaju tjelesne aktivnosti na poboljšanje kvalitete života.

Pogledajte galeriju: Otkriven mural Mati Čuljku i održan malonogometni turnir

Za najmlađe organiziran je Dinamov dječji kutak, a zid škole u Cankarevoj ukrasio je mural posvećen Mati Čuljku, koji se otkriven u subotu.

VIDI OVO: 5 najluđih crvenih kartona u povijesti

Najčitaniji članci