Obavijesti

Sport

Komentari 17

Mamić: Al Hilal je organiziran kao rijetko koji klub u svijetu

Mamić: Al Hilal je organiziran kao rijetko koji klub u svijetu
1

Zoran Mamić se vratio u Saudijsku Arabiju. Prije dvije i pol godine vodio je Al Nassr, a sad ponovno vodi klub iz glavnog grada Riyadha, ali daleko slavniji i poznatiji Al Hilal. Grabi prema naslovu prvaka

VIDEO

Dvije utakmice, dvije pobjede. Tamo gdje je stao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Zoran Mamić je nastavio u Saudijskoj Arabiji.

Al Hilal je pod njegovim vodstvom došao do šest bodova ima plus šest ispred Al Nasrra 11 kola prije kraja prvenstva.

- U dobroj smo situaciji, cilj je naslov prvaka i dobar rezultat u Ligi prvaka u Aziji - kaže nam Zoran Mamić, za kojega je 2018. godina bila godina iz snova na trenerskom planu.

S Al Ainom je osvojio prvu dvostruku krunu u povijesti, igrao je finale Svjetskog klupskog prvenstva protiv Reala. Al Ain mu je nudio novi ugovor, ali Zoran se nakon dvije godine odlučio vratiti u Saudijsku Arabiju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nije bilo lako napustiti Al Ain nakon toliko vremena. Tamo smo napravili velike stvari, povijesne uspjehe, ali htio sam novi izazov. Al Hilal je jako ambiciozan klub i htjeli su me dovesti. Prihvatio sam njihov poziv i eto me opet u Arabiji - rekao je Zoran Mamić, koji u Al Hilalu doista ima sjajnu momčad. Tamo su Gomis, Soriano, došao je i Giovinco. Poznati igrači za velike stvari.

- Da, imamo jaku momčad, a tu je i nekoliko sjajnih domaćih igrača. Al Hilal je sjajno organiziran klub. Sve je sjajno, doista rijetko koji klub na svijetu je organiziran kao Al Hilal. Sve je perfektno - rekao je Mamić.

S novim klubom ide prema naslovu prvaka, ali veliki je cilj Liga prvaka koju je Al Hilal dvaput u povijesti i osvojio. A baš mu prvo kolo Lige prvaka donosi gostovanje kod bivšeg kluba Al Aina 5. ožujka.

- Bit će strašno zanimljivo odmah se vraćam i igram protiv bivšeg kluba. Nikad neću zaboraviti vrijeme koje sam tamo proveo - rekao je Mamić, koji je otkrio i glavnu razliku između UAE-a i Saudijske Arabije.

- Saudijska Arabija je puno zatvorenija zemlja.

Čeka Mamić četvrtak i sraz Viktorije Plzen i Dinama.

- Dinamo ima velike šanse, naravno da posebno pratim svoj klub. Momčad je odlično posložena i nadam se i vjerujem u prolazak dalje - završio je Zoran Mamić.

Ako ovako nastavi, Mamić će i s Al Hilalom ući u povijest. U ovom je trenutku jedan od najboljih trenera u Aziji. Htjeli su ga dovesti svi najveći azijski klubovi, ali Al Hilal je bio najbrži. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov
Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće
ZAJECOVE PROMJENE

Neki uopće ne igraju, a Dinamo koštaju oko 2,5 milijuna eura!? Zajec će kresati budžet za plaće

Plus+ Dinamo partnerski klub, gdje bi slao talente na posudbu, traži među regionalnim prvoligašima, a na ljeto slijedi rezanje budžeta za plaće. I 'modri' na igrače neće trošiti više od 16 milijuna eura godišnje