Obavijesti

Sport

Komentari 63

Mamić: Dok nije matematički, neću reći da smo uzeli naslov

Mamić: Dok nije matematički, neću reći da smo uzeli naslov
1

Oni imaju svoju računicu, a za otezanje igre i izlaske, kritike idu sucu Zebecu, koji ih je trebao upozoriti. Ali to je Dinamo, računali smo s tim, rekao je trener Splita Goran Sablić

VIDEO

Porazom od Dinama 1-0, Splićani su se praktično oprostili od nade da bi mogli osigurati mjesto koje ih vodi u Europu, dok je Dinamo stavio obje ruke na trofej namijenjen prvaku. Utakmicu je razriješio povratnik Marko Pjaca koji je pospremio loptu koju mu je petom dodao Schildenfeld iza nemoćnog Duke. 

- Čestitke Dinamu na pobjedi. Imali su više od igre, što je bilo i za očekivati. Dobro smo otvorili utakmicu, ali pred kraj prvog poluvremena smo upali u rupu, što je Dinamo iskoristio i postigao gol. U drugom dijelu smo se otvorili, pokušali zabiti gol, imali smo i neke prilike, ali neki naši igrači nisu u optimalnoj formi, teško je bilo držati ritam s Dinamom koji je došao maksimalno motiviran, koji sebi može dozvoliti luksuz da jednog Soudanija držati na klupi - kazao je trener domaće momčadi Goran Sablić

Ako mu nešto može biti satisfakcija u porazu, onda je to činjenica da je Dinamo otezao igru, trošio vrijeme, puževim korakom su Henriquez, Fernandez i Pjaca izlazili s terena na zamjenu. 

- Nemamo mi ništa od toga. Svaku utakmicu protiv Dinama mi imamo ovakav motiv i angažman, mi smo i protekle utakmice protiv njih odigrali dobro, možda i bolje nego ovu. Oni imaju svoju računicu, a za otezanje igre i izlaske, kritike idu sucu Zebecu, koji ih je trebao upozoriti. Ali to je Dinamo, računali smo s tim - kazao je Sablić, a na pitanje o ziceru koji je Bagarić poslao nebu pod oblake, samo otpuhnuo:  
- A što kazati... 

Nije mu lako, peta je ovo utakmica bez postignutog gola njegove momčadi, čime su se praktično oprostili od Europe, baš kao što je Dinamo praktično osigurao naslov prvaka.

- Dok nije matematički, neću reći da je gotovo, ali napravili smo veliki korak - kazao je Zoran Mamić, koji se nasmijao na pitanje hoće li sutra navijati za Hajduk protiv Rijeke.

- Drago bi mi bilo da se razlika poveća, tako to gledam - diplomatski je odgovorio. 

- Čestitam mojim momcima na tri boda, Splitu na kvalitetnoj utakmici. Propustili smo u prvom dijelu riješiti utakmicu, u drugoj smo dozvolili Splitu da stvori neke prilike. Raduje me povratak Pjace, znamo svi o kakvom se sportašu radi, pokazao je to brzim povratkom. Ni pet tjedana od operacije riješio je utakmicu i zaslužuje sve epitete. Meni je kao treneru zadovoljstvo imati takvog igrača, Moram priznati da me malo uhvatila panika u prvom dijelu kad je pao na rame, ali sve je nasreću bilo dobro. 

Junak susreta Marko Pjaca bio je sretan i zbog igre i zbog postignutog gola. 

- Drago mi je da sam se vratio nakon ozljede, pomogao momčadi da dođe na korak bliže do naslova, ali dok god postoje teoretske šanse, neću reći da je gotovo. Ne smijemo se opustiti, moramo osvojiti sve bodove do kraja - kazao je Pjaca, koji, kao ni trener Mamić, nije htio kazati kako sutra navija za Hajduk. 

- Pa ne znam baš, ako bi uzeli koji bod, olakšali bi nam posao, ali navijam za dobar nogomet, pa neka pobijedi bolji.

Dojam je da je Dinamo bio bolji u prvom dijelu, Splitu drugom, nakon ulaska Bagarića i Pešića. Kad je Zoran Mamić vidio da je vrag odnio šalu, ubacio Soudanija i Ćorića, pa su modri do kraja susreta kontrolirali igru, trošili vrijeme, ali i živce malobrojnih gledatelja na Parku mladeži, koji su, zbog nekoliko evidentnih pogrešaka na štetu 'crvenih', previše žutih kartona, isključenja liječnika, suca Zebeca na koncu ispratili zvižducima i uvredama s terena.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...
ODMARA U HRVATSKOJ

Junak Borussije ljeti se zabavlja na Jadranu. Sagradio je i vile...

Mats Hummels zabio je za pobjedu Dortmunda na Parku prinčeva, a inače je redoviti gost na jadranskoj obali. Štoviše, sagradio je vile u Posedarju i jednom je prilikom čak dovodio brojne suigrače
UŽIVO Real - Bayern 0-1: Nakon VAR-a poništen gol Španjolaca! Ancelotti se spašava s Modrićem
LIGA PRVAKA UŽIVO

UŽIVO Real - Bayern 0-1: Nakon VAR-a poništen gol Španjolaca! Ancelotti se spašava s Modrićem

Musiala je osvojio loptu i dodao Kaneu, koji je sjajnom dubinskom loptom odigrao za Daviesa, a kanadski reprezentativac namjestio se na desnu nogu i poslao nezaustavljiv projektil u mrežu. Lunin tu nije pogao ništa