Obavijesti

Sport

Komentari 322

'Barca dolazi po Alena, Muriću nudimo 10.000 eura mjesečno'

'Barca dolazi po Alena, Muriću nudimo 10.000 eura mjesečno'
12

'Materijalno smo oštećeni jer smo se dogovorili da je Murić igrač Dinama do 2019. i garantiram mu, ako me poslušaju on i roditelji da ću ga učiniti milijunašem'

VIDEO

Zoran Mamić je u kontaktu s Barcelonom, dolaze sutra ili prekosutra. Javit će se po povratku iz Manchestera. Već su poslali privatni avion po Halilovića dok smo bili na pripremama u Beleku, ali smo stopirali. Bojim se da smo s Alenom Halilovićem nemoćni, rekao je Zdravko Mamić na skoro dvosatnoj press konferenciji, a onda je pričao o Robertu Muriću.

- Ja sam odgovoran da štitim i borim se za interese DinamaOvo je ugovor u kojem je Dinamo dao igraču Muriću 1600 kuna stipendije. Taj ugovor su potpisali igrač Robert, majka Snježana i otac Branko Murić te Zoran Mamić. Nakon toga dolazi do razgovora, iako taj ugovor vrijedi, familiji je teško, troškovi života su porasli, ajmo malo popraviti taj ugovor. Tada radimo aneks ugovor. Dajemo Muriću 10.000 eura mjesečno. Eto, neka potpiše na sedam godina. Murićevi roditelji poklekli su sitnim strastima! I što sad imamo? Zamolio sam Murića da razgovara s roditeljima i da ih zamoli da mi daju šansu da s njima razgovaram. Brzo nakon toga došli smo do saznanja da je Murić sve dogovorio s Ajaxom, a kada je Zoki rekao da neće trenirati igrača koji ne žele igrati za nas, od tada Murić nije došao niti na jedan trening. Mali stalno govori da je bolestan a okolo igra mali nogomet, ne želim sad prostačiti, zna se kako se zove kada nekome kažeš da si bolestan, a igraš negdje mali nogomet. Mi smo materijalno oštećeni jer smo se dogovorili da je Murić igrač Dinama do 2019. i garantiram mu, ako me poslušaju on, roditelji i skrbnici, da ću ga napraviti milijunašem.

Izvršni predsjednik je rekao kako su investitori i roditelji pohlepni.

- Uefa diskriminira, tek sa 16 godina igrači mogu potpisati ugovor. A onda taman kad ih spremiš, oni odu van. Ovo je novo doba, sve će više odlaziti, a odlaze za siću. A 80 posto tih mladih će propasti. Nakon toga dolaze interesi tih investitora, a to je kupiti jeftino dijete, prodati ga van granica da se dobije što više love. To je bescjenje, gdje je tu nogomet? 

Prisjetio se nedavnih transfera iz Dinama.

- Samo kad tata radi svoj posao onda to izgleda drugačije. Samo tata može prodati Jedvaja u Romu, Vrsaljka u Genovu ili Kovačića u Inter. Pogledajte u Chelsea, kupuju igrače i dilaju ih po klubovima, nije im bitno tko će uspjeti ili propasti. Tražim od vas da mi pomognete da ne budemo servis menadžera i pohlepnih roditelja. Neki od vas promoviraju te pohlepne roditelje i investitore, kako ih ja zovem 'kokošare'.

"Dajem mandat na raspolaganje"

Svi mi u klubu postojimo zbog navijača. Sve bih napravio za njih, za većinu. Kada osjetim da ozbiljan dio navijača želi da odem, otići ću i dati mandat na raspolaganje. Dinamo će biti bolji ili ako odem, Dinamo će propasti. Spreman sam razgovarati.

U javnost su ovih dana izašla dva videa Zdravka Mamića kako igračima na druženju s navijačima drži govor.

- Svatko normalan je mogao vidjeti da je to bio moj motivacijski govor, a ne poziv na uništavanje. Dinamo nikad neće saznati, niti imati pravo na velike rezultate dok ne osjeti ljubav punih tribina. Fernandes zabije dva svjetska gola, a gdje da se raduje? Za koga? Kad Dinamo primi gol ti ljudi su u deliriju, kad da gol su u tuzi. Što se to dogodilo s nama? Svi volimo podražaj. Bez huka tribina nema ništa. Dinamo bi uz huk tribine kakav ima Hajduk uz Torcidu, bio europska velesila. Ne smijemo to svesti na Mamića. Mene ćete se lako riješiti. Nudio sam navijačima sve! Svoj život, sve. 

Spomenuo je Željka Jovanovića i Sportsku inspekciju.

- Niste vidjeli luđu osobu od Zdravka Mamića kada mu kraj uha zuji komarac. A komarci iz Ičića gdje sam imao stan me podsjeća na ove u Zagrebu. Skansi i Jovanović zuje, a jedina sreća što sam one ubio, a ovi me samo ubadaju, a ne mogu ubiti niti raniti. Sportska inspekcija pročešljala je Dinamo i Hajduk i kada se pokazalo da smo čisti, sada su u krenuli na HNS, jednu od najbolje uređenih organizacija u Hrvatskoj. A kada je ukidanje licenci u pitanju, to je čisti obračun ministra Jovanovića s hrvatskim nogometom.

Nakon toga je "pohvalio" ministra.

- Simpatična je i pametna izjava da neće dolaziti kočijom, to je jedino pametno što je napravio. Sve ostalo je zaj... i mi ćemo ispaštati. Nije problem u autu, moraju biti visoke klase, ali neka nam daju standard, posao, novac... Zbog Jovanovića ćemo trpjeti,  zbog neznanja i nesposobnosti. To sam već rekao pa završio u "ćorki".

'U Lokomotivi sam bio do 2009.'

Da, bio sam predsjednik Lokomotive. Da, bio sam tamo do 2009. godine, sada više nemam veze s tim. Surađujemo s njima kao i sa Zadrom, Interom...

Demantirao je kako je bilo malverzacija oko transfera Marcela Brozovića.

- Brozovića nismo dvaput platili, nego su bile dvije rate. A sad sam ga mogao prodati za pet milijuna eura u tri talijanska kluba. Ali nisam, i to je rizik. Tako je to, nekad popušiš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 322

VIDEO

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa
NEKI ĆE BITI LJUTITI

Evo tko su najveći dobitnici, a tko najveći gubitnici popisa

Plus+ Dalić je pri objavi popisa naglasio da će s nekim igračima porazgovarati i kazati im da je od njih ove sezone očekivao više i da se moraju trgnuti ako i dalje žele biti dio reprezentacije. Nema pretplaćenih na pozive

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!
ODLAZAK LEGENDE

Šok u Madridu: Toni Kroos završava karijeru nakon Eura!

Toni Kroos je objasnio zašto prekida karijeru: 'Sretan sam i ponosan što sam pronašao pravo vrijeme za ovu odluku i kako sam je donio samostalno. Oduvijek sam htio završiti karijeru na vrhuncu'
VIDEO Ludo slavlje u Banjoj Luci: Bivši igrači Hajduka i Rijeke osvojili naslov u BiH
TREĆI U POVIJESTI

VIDEO Ludo slavlje u Banjoj Luci: Bivši igrači Hajduka i Rijeke osvojili naslov u BiH

BANJA LUKA - Borac je kolo prije kraja prvenstva BiH pobijedio Igman Konjic 4-3 i tako osigurao treći naslov prvaka, prvi nakon tri godine. Nakon posljednjeg sučevog zvižduka navijači su utrčali u teren i uslijedilo je veliko slavlje. Veliki obol u naslovu prvaka imao je i bivši igrač Hajduka Jakov Blagaić, kao i bivši igrači Rijeke Zoran Kvržić i Srđan Grahovac