Obavijesti

Sport

Komentari 89

Mamić najavio: Naš Hajduk će postati većinski vlasnik kluba

Mamić najavio: Naš Hajduk će postati većinski vlasnik kluba
1

Tomislav Mamić neće steći više od 50 posto udjela vlasništva Hajduka, a udruga "Naš Hajduk" trebala bi postati većinski vlasnik kluba. Danas su potpisali sporazum

VIDEO

Danas su na Poljudu sporazum o suradnji potpisali najznačajnija i najveća udruga navijača Hajduka, "Naš Hajduk" i drugi najveći dioničar Hajduka, tvrtka Tommy. Sporazum je potpisan na 10 godina, a njime se tvrtka Tommy obvezala da će podržati projekt "Naš Hajduk", čiji su članovi pokrenuli inicijativu za stjecanje većinskog paketa dionica Hajduka.

- Tomislav Mamić se, u ime tvrtke koju zastupa, obvezao da neće, bilo osobno, bilo preko povezanih društava ili trećih osoba, steći udio u vlasništvu nad HNK Hajduk Split š.d.d. veći od 50 posto te se obvezao da u slučaju dokapitalizacije u istoj može zadržati isti udio koji je imao prije dokapitalizacije. Usuglašeno je i da, u slučaju prodaje dionica, udruga "Naš Hajduk" ima pravo prvokupa te će predlagati najmanje 65 posto članova NO-a provedbom izbora - otkrio je detalje ugovora tajnik Našega Hajduka Ivan Rilov i dodao kako bi ovo mogao biti veliki dan za budućnost kluba.

- Na više različitih primjera smo pokazali koliki značaj imaju navijači koji možda nemaju institucionalnu moć, ali zato imaju srce i mozak i mogu mijenjati neke stvari. Nakon prosvjeda na Rivi, implementirane su izmjene i dopune Zakona o sportu, nedavno smo proveli druge demokratske izbore za članove NO kluba te stvorili temelj za stjecanje vlasničkog udjela, koji ovim sporazumom pomaže i tvrtka Tommy.

Da pravih pregovora u stvari i nije bilo, potvrdio je i prvi čovjek i vlasnik tvrtke Tommy, Tomislav Mamić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nije bilo ništa sporno, jedino pitanje koje je nas interesiralo jest želi li druga strana da mi budemo aktivniji u klubu ili ne. Pristali smo, želimo im pomoći da razviju svoju ideju. Mogli smo to i bez potpisa, ali ovako je sve na papiru. Nemamo zadnjih namjera, iskreno vjerujem u kvalitetniji iskorak. Ništa u životu ne radim suprotno svojim načelima pa tako ni ovo. Neću biti previše aktivan jer volim biti u sjeni, ali ćemo zajedno napraviti strategiju da pokušamo osigurati udruzi "Naš Hajduk" da postane većinski vlasnik kluba - kazao je Mamić i pojasnio razloge kupnje dodatnih dionica.

- Od početka priče o privatizaciji mi smo bili nazočni. Kad se javila ideja o potrebi dokapitalizacije, kad su se spominjali strani investitori, znao sam i tada da to nije dobro rješenje, da netko s ovih prostora to mora biti. Mi smo željeli da spriječimo bilo koga da postane većinski vlasnik ili postane bitan faktor u procesu stabilizacije kluba. Jako dobar posao smo napravili i za nas jer smo vezali brend poput Hajduka uz našu tvrtku. I mi smo time zadovoljni. Da nam sada netko ponudi kompletno upravljanje klubom, ja to ne bih želio. Nemam ni osobnih, ni financijskih interesa. Meni afirmacija ne treba, bježim od medijske promocije, i nadam se da ću se nakon ovoga vratiti u pozadinu. Neću se baviti kupovinom ni prodajom igrača, pomoći ću koliko mogu. Nismo mi bolesni milijarderi koji će rasipati novac. Samo želimo kontrolirati da se savjesno i racionalno radi, a sve koji zalutaju i pokušaju staviti svoj osobni interes ispred interesa kluba, to ćemo pokušati spriječiti zajedno s udrugom "Naš Hajduk" - kazao je Mamić i dodao kako bi po uzoru na njegovu tvrtku nešto slično mogao napraviti i grad Split:

- Ako smo mi kao privatna tvrtka mogli dati dionice na upravljanje navijačima, ne vidim zašto ne bi mogao i grad Split. Mi i dalje planiramo ostati glavni sponzor kluba te, ako bude potrebno, dati dodatna sredstva da se poslovanje kluba stabilizira do nekog sljedećeg transfera. Razni modeli su mogući, ali nećemo bez kontrole ubacivati novac u klub.

Potpisu ugovora svjedočio je i predsjednik Hajduka Marin Brbić koji je naglasio kako je zadovoljan zbog postignutog dogovora i suradnje te kako će ona biti dobra i za klub.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića