Obavijesti

Sport

Komentari 24

Mamić: Ne brinite, nije nam cilj biti većinski vlasnik Hajduka

Mamić: Ne brinite, nije nam cilj biti većinski vlasnik Hajduka
1

Radimo sve za dobro Hajduka, a ponudili smo i udruzi 'Naš Hajduk', ukoliko ne vjeruju u naše namjere, da upravljaju našim paketom dionica, kaže Zoran Mamić

VIDEO

Nisam prodao dionice Hajduka tvrtki Tommy, rekao sam da ću zadržati milijun kuna vrijednosti dionica za sebe i obitelj i tako sam i napravio, kazao nam je prije nekoliko dana, kada se u nekim medijima pojavila informacija o navedenoj transakciji, Jako Andabak, a priču nam je potvrdio i razjasnio sin vlasnika tvrtke 'Tommy' Zoran Mamić.

- Istina je da smo od gospodina Andabaka kupili još jedan paket dionica, no to nisu njegove dionice, nego dionice koje je on već odavno otkupio od Igora Štimca, samo ih nikad nije upisao na svoje ime pa su se one i dalje vodile na Štimčevo.

Cijeli proces otkupa dionica u zadnje vrijeme prati se s posebnom pozornošću, pogotovo iz udruge 'Naš Hajduk', koja se protivi ideji da bilo tko, pa čak i tvrtka 'Tommy', koja je dugogodišnji sponzor Hajduka, postane većinski vlasnik kluba.

- Nitko ne treba brinuti da će 'Tommy' otkupiti većinski paket dionica. To nije naš cilj. Željeli smo otkupiti 25% udjela, kako bi osigurali stratešku poziciju, da se niti jedna važna odluka ne može donijeti bez našega glasa, no ispostavilo se kako je za to dovoljno i 20% udjela, koji već imamo. Sve što radimo, radimo za dobro Hajduka, a ponudili smo i udruzi 'Naš Hajduk', ukoliko ne vjeruju u naše namjere, da oni upravljaju našim paketom dionica. Mislim da je to više nego fer ponuda - kazao je Mamić mlađi i dodao kako će zbog promjene vlasničke strukture zatražiti i dodatnog člana u Nadzornom odboru Hajduka.

Naš Hajduk: Nastavljamo pregovarati s 'Tommyjem'

Više od tri sata potrajala je redovita Skupština udruge 'Naš Hajduk', koja je donijela nekoliko važnih zaključaka, a kao najvažniji nameće se nastavak pregovora s tvrtkom 'Tommy', oko otkupa i upravljanja njihovim dionicama, kao i broja članova koje će ubuduće dati u N.O. Hajduka.

- Uspjeli smo izgurati izmjene i dopune Zakona o sportu i pokrenuli proces stjecanja vlasničkog udjela u Hajduku – naglasio je najvažnije rezultate rada Udruge u prošlosti tajnik ‘Našega Hajduka’ Ivan Rilov te dodao kako se u zadnje vrijeme nije vodilo razgovore s vlasnicima tvrtke ‘Tommy’, koji Udruzi nude suradnju u upravljanju njihovim dionicama, no traže da se u roku od 90 dana, u skladu s njihovim većim udjelom u vlasništvu Hajduka, broj članova NO Hajduka s dosadašnja dva, poveća na tri.

- Tražili smo zabranu stjecanja većinskog paketa dionica, a u slučaju da netko kupi više od 50 posto udjela, taj višak bi se odmah prebacio na ‘Naš Hajduk’ – otkrio je Rilov i dodao:

- Ako ‘Tommy’ odluči prodati dionice, tražimo pravo prvokupa. Za sada smo zadovoljni komunikacijom s njima, no ne možemo prihvatiti prijedlog, pa ćemo nastaviti razgovore.

Udruga je pokrenula proces otkupa dionica Hajduka, a prvi korak u tom smjeru je dogovor s Hajdukom da se ubuduće njihove članarine bilježe kao pozajmica klubu koja se nikad neće naplatiti, nego će se prilikom dokapitalizacije ona pretvoriti u dionice.

- Dionice će glasiti na udrugu, a potencijalni načini stjecanja dionica su otkup od dioničara i dokapitalizacija, a novac će se prikupljati od članarina, crowdfundimga, programa donacija, loyalty programa... - zaključio je Rilov. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 24

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana