Obavijesti

Sport

Komentari 130

Mamić: Nije gotovo. Ako ćemo ovako igrati, bit će problema...

Mamić: Nije gotovo. Ako ćemo ovako igrati, bit će problema...
2

Zoran Mamić, trener Dinama, nije govorio hvalospjeve o igri svoje momčadi iako je došla do visoke pobjede 3-1 na gostovanju kod Petrolula. Oprezan je pred uzvrat...

VIDEO

Dinamo je u prvoj utakmici četvrtog pretkola Europske lige došao do sjajnog rezultata na gostovanju kod Petrolula (3-1), ali to nije previše razveselilo njihova trenera Zorana Mamića. Svjestan je pogrešaka koje je činila njegova momčad, pogotovo u drugom poluvremenu.

- Čestitke momčadi na pobjedi i sjajnom rezultatu koji su ostvarili. Imali smo odličnih pola sata, dominirali i žao mi je što u prvom dijelu nismo iskoristili odlične izlaske i zabili još koji gol, a onda smo ga još na kraju i primili. U nastavku su oni bili vrlo dobri, čak i bolji, mi smo čekali i zabili drugi, a potom i izuzetno važni treći gol - rekao je Mamić nakon utakmice.

3-1 ništa ne znači

Unatoč dvama golovima prednosti pred zagrebački uzvrat, Mamić ne želi nikakvo opuštanje.

- Ništa to ne znači jer je ostalo još drugo poluvrijeme za tjedan dana. Čeka nas jako teška utakmica u Zagrebu jer Petrolul je jako, jako dobra momčad. Ako u Zagrebu ne budemo bolji nego danas, imat ćemo puno problema - istaknuo je.

Mamić je podvukao kako je bio najsretniji golovima jer ih je efikasnost mučila u zadnjim europskim nastupima.

- To je nogomet. Igrali smo ove godine desetak utakmica, a najbolja koju smo odigrali ove sezone bila je protiv Aalborga doma i to je jedina koju smo izgubili. To je bio pravi lucky punch; jedna utakmica od 100 takvih završila bi tim rezultatom.

Mamić se divi atmosferi

Prepun stadion Ilie Oană i više od 15.000 glasnih navijača koji su bodrili Petrolul svih 90 minuta trenera Dinama nisu ostavili ravnodušnim.

- Mi posljednjih godina, nažalost, imamo problema s tim. Da mi imamo ovakvu atmosferu, Dinamo bi svake godine igrao Ligu prvaka i to ne kao prolaznik.

Čop: Znali smo da će doći ovakva prilika

Heroj "modrih" bio je Duje Čop, strijelac iz penala u 29. te potom na ubacivanje Pinta glavom u 80. minuti.

- Naravno da smo presretni! Nikoga nije lako dobiti 3-1 u gostima, posebno ne u ovako sjajnoj atmosferi i tako kvalitetnu momčad kao što je Petrolul. Penal je "čist k'o suza", a poslije smo čekali svoju priliku za koju smo znali da će doći i dobili utakmicu. Jako sam sretan zbog svojih golova, ali najvažnije su pobjede. Ipak, Petrolul je odlična momčad, čeka nas teška utakmica u Zagrebu i ništa nije gotovo - izjavio je Čop.

Pobjedu je zapečatio Paulo Machado golom iz slobodnjaka u šestoj minuti sudačke nadoknade.

- Nema euforije. Petrolul je odlična momčad, pokazali su to i danas. Mislim da smo kao momčad odigrali jako zrelu utakmicu, bolji smo iz tjedna u tjedan i u Zagrebu idemo po novu pobjedu i Europsku ligu - rekao je Portugalac, a njegov sunarodnjak Ivo Pinto rekao je kako je crveni karton Gerarda Alvesa u sudačkoj nadoknadi, koji ga je srušio, bio čist.

- Da sam prošao, Duje i ja išli bismo sami na golmana. Srećom, bila je to samo odgoda gola jer je Paulo majstorski pogodio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 130
VIDEO

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući
VIDEO Užasne scene: Golman Rudeša pao u nesvijest nakon teškog sudara s igračem Istre
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Užasne scene: Golman Rudeša pao u nesvijest nakon teškog sudara s igračem Istre

Matej Marković nastradao je u sudaru s igračem Istre Mladenom Devetkom. Izgledao je dezorijentirano, a kako se ništa ne smije riskirati kada je u pitanju udarac u glavu, trener Rudeša ga je izvadio iz igre. Istra je na kraju slavila 3-1